به گزارش کردپرس، ساماندهی تعطیلات سال هاست در ایران مطرح است و بازگشت تعطيلات زمستاني و كاهش تعطيلات نوروزي در صدر این ساماندهی قرار دارد.
تنها دولت و مجلس نیست که پیگیر ساماندهی تعطیلات هستند بلکه سازمانهاي ميراث فرهنگي و محيطزيست، پليس، آموزش و پرورش و جامعه تورگردانان كشور خواستار جابهجايي تعطيلات و ساماندهي آن شدهاند.
در طی سال های گذشته همواره طرح تعطیلی زمستانی مدارس مطرح بوده و و زمزمه های آن از مجلس ششم به گوش می رسد گاه و بی گاه توسط مسئولان مختلف و در رسانه ها مطرح شده بود اما تا اواخر سال 95 گامی در تحقق این طرح برداشته نشد.
بلاخره در تابستان سال 95 سازمان محیط زیست با عنوان «احیای تعطیلات زمستانی مدارس» طرحی را برای تصویت در اختیار دولت گذاشت .
مسئولان این سازمان اعلام کردند تعطيلات 2هفتهاي، 3هفتهاي و حتي يكماهه هم پيشنهاد شده است و مدعی شدند : اگر تعطيلات زمستاني داشته باشيم ميتوانيم فشار آلودگي هوا را در كلانشهرها در ماههايي مانند دي كاهش دهيم. .»
قبل از آن در دی ماه همان سال 19 نماینده مجلس طرح اصلاح لایحه قانونی تعطیلات کشور را امضا کردند تا در صحن علنی مجلس بررسی شود ساماندهي تعطيلات نوروزي و و جابهجايي تعطيلي شنبه و پنجشنبه از بارزترین نکات این طرح بود که ان نیز به سر انجام نرسید و دوباره تابستان 96 یکبار دیگر بررسی این موضوع در مجلس به مرکز پژوهشها سپرده شد و از نتیجه آن نیز خبری نشد.
سال 97؛ وعده وزیر برای اجرای طرح تعطیلات زمستانی
بعد از بی نتیجه ماندن تلاش های مجلس برای ساماندهی تعطیلات، بطحایی وزیر آموزش و پرورش اردیبهشت ماه امسال در حاشیه جلسه امروز هیات دولت درباره آخرین وضعیت تعطیلی زمستانی مدارس، اظهار کرد: ما با این طرح موافق هستیم و میان دستگاههای مختلف هم اجماع نظری در این زمینه وجود دارد.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در حال اقدام و برنامهریزی برای چگونگی اجرای این طرح هستیم.
وی در پایان تاکید کرد: در تلاشیم قبل از آغاز سال تحصیلی جدید، این برنامه را آماده کنیم.
دولت لایحهی تعطیلات زمستانی را تقدیم مجلس نکرده است
در حالی که وزیر آموزش و پرورش از اجرایی شدن این طرح در امسال خبر می دهد که امروز 7 خرداد یک نماینده مجلس می گوید: این طرح در دستور کار مجلس و کمیسیون آموزش و تحقیقات قرار نگرفته و دولت در این زمینه لایحهای به کمیسیون ارائه نکرده است.
اسدالله عباسی می گوید: در حال حاضر بسترهای لازم برای اجرای طرح مذکور فراهم نشده و لازم است برای حل مشکلاتی همچون آلودگی هوا و افزایش جذب گردشگر از راهکارهای بلند مدت بهره گرفت.
با توجه به اینکه این طرح قرار است تنها در کلانشهرها اجرا شود عباسی که عضو هیأت رئیسه مجلس نیز است به خانه ملت می گوید: نباید کل کشور را فدای کلانشهرهای کشور کرد از سوی دیگر باید بررسی شود در این شرایط نامساعد اقتصادی کشور در صورت تعطیلی مدارس، چند درصد خانوادهها در تعطیلات دو هفتهای مدارس اقدام به سفر خواهند کرد؛ ضمن اینکه برای سفر باید تعطیلی ادارات را نیز با مدارس توأم کرد.
تعطیلات زمستانی به نفع آموزش و پرورش است
مخالفان این طرح معتقدند این لایحه تعطیلات زمستانی به برنامه آموزش مدارس لطمه میزند و سید جواد ابطحی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در این خصوص اعلام کرد که لایحه تعطیلات زمستانی مدارس سال 96 نیز به مجلس آمد اما نمایندگان نظر مثبتی نسبت به این لایحه نداشتند لذا در این باره به جمعبندی نرسیدیم.
اما ابراهیم محمدی مدیرکل سابق فرهنگی و هنری وزارت آموزشوپرورش در یاددشتی می نویسد: تعطیلات زمستانه نهتنها مزاحمتی با فرایند جاری آموزش ندارد بلکه به تجدید انرژی و تنفس در خلال دو نیمسال تحصیلی انجامیده و آمادگیها را در معلمان و دانشآموزان تقویت میکند. این اقدام ضمن تجدید انرژی در نیمه سال تحصیلی از تعطیلی کسالتآور و خستهکننده تابستان و بهتبع آن فراغت زیانبار و آسیبزای آن خواهد کاست.
محمدی در بخشی دیگر از یادداشت خود می نویسد: از سوی دیگر لازم است آموزش و پرورش همانند خانواده، مدرسه را بهعنوان خانه دوم از امنیت روانی و جذابیت فرهنگی، آموزشی، هنری، تربیتی و ورزشی برخوردار سازد. واقعیت این است که مدارس امروز ما بهدلیل انحصارگری در آموزش و انحصار پرورشی در چند فعالیت نخنما عملاً از تربیت دینی، اجتماعی و ... دور ماندهاند.
وی در ادامه مدعی است: آموزش فشرده و تعطیلی نیمه اداری مدارس و پدیده پنجشنبهها اولیاء را عملاً در مقابل هجوم ابزار و زمینههای ضدفرهنگی و تربیتی بیدفاع ساخته این در حالی است که مدرسه نه اداره است و نه شرکت و بهقاعده نمیتواند مثل این دست مجموعهها ساعت 12 تعطیل شود بلکه باید نسبت به فراغت ضمن تحصیل احساس مسئولیت بیشتری کرده و همپای خانواده برای تربیت فردی و اجتماعی ایشان چارهاندیشی کند.
نظر شما