تناقض فراکسیون امید در ادعا و عمل، امیدی‌ها به خانم‌ها رأی ندادند

سرویس ایران- چهارشنبه هفته گذشته اعضای هیئت رئیسه مجلس دهم برای سال سوم مشخص شدند و مانند سال های گذشته زنان همچنان در ورود به هیئت رئیسه ناکام ماندند.

به گزارش کردپرس، چهارشنبه هفته گذشته انتخابات هیئت رئیسه سوم مجلس دهم برگزار شد، پروانه سلحشوری نماینده مجلس شورای اسلامی از حوزه تهران، شمیرانات، ری و اسلامشهر و عضو فراکسیون امید با 65 رأی از رسیدن به کارپردازی مجلس بازمی‌ماند. تعداد آرای حمیده زرآبادی دیگر نماینده زن مجلس و عضو فراکسیون امید برای ورود به هیئت‌رئیسه به حدود 80 رأی می‌رسد این در حالی است که فراکسیون امید می گوید صاحب بیشترین کرسی در مجلس است و حداقل تعداد کرسی هایش صد کرسی است.

در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در مرحله اول ۱۴ نامزد زن توانستند به عنوان منتخبین حوزه انتخابیه خود روانه مجلس دهم شوند و3 نامزد زن نیز در مرحله دوم انتخاب شدند، آماری که در تاریخ مجلس شورای اسلامی ایران بی‌سابقه است.. نهایتاً مجلس دهم با ۱۷ نماینده زن که ‍۱۴ تن از آنها گرایش اصلاح طلبی و اعتدالگرایی دارند، تشکیل شد و همراه با آغاز به کار همایش فراکسیون امید، همه منتخبین زن مجلس دهم در این همایش حضور یافته و به عضویت فراکسیون امید درآمدند.

در ۳۰ تیر ۱۳۹۵ و در جلسه فراکسیون امید اعضای این فراکسیون هیئت رئیسه دایم آن را انتخاب نموده و محمدرضا عارف را به ریاست فراکسیون برگزیدند. در میان اسامی اعضای هیئت رئیسه فراکسیون امید تنها نام یک زن به چشم می خورد و فاطمه سعیدی؛ آن هم در سمت ناظر.

اواخر اردیبهشت ماه که زمزمه و هم همه ها برای انتخابات هیئت رئیسه آغاز شده بود سخنگوی فراکسیون امید با اشاره به ماموریت سه عضو این فراکسیون برای رایزنی با سایر فراکسیونها درباره انتخابات هیئت رئیسه مجلس گفت که فراکسیون امید بر لزوم حضور یکی از نمایندگان زن و اقلیت های مذهبی در ترکیب جدید هیئت رئیسه جدید مجلس تاکید دارد.

زنان مجلس نیز برای حضور در هیئت رئیسه خیز برداشتند و با فراکسیون های مختلف به رایزنی پرداختند تا شاید یکی از نمایندگان زن مجلس در ترکیب هیئت رئیسه سال سوم مجلس دهم قرار گیرد.

ضرورت حضور زنان در هیئت رئیسه از نگاه نماینده زن

پروانه سلحشوری نماینده مجلس شورای اسلامی از حوزه تهران، شمیرانات، ری و اسلامشهر در یادداشتی که چند روز قبل از انتخابات هیئت رئیسه نگاشته بود در خصوص ضرورت حضور زنان در هیئت رئیسه مجلس می نویسد: زنان حق دارند که یک نماینده در هیات رئیسه داشته باشند. نباید به این مسأله از بعد سیاسی نگاه کرد. باید اینگونه نگاه کرد که نیمی از جامعه را زنان تشکیل می دهند و جا دارد حداقل یک زن در هیات رئیسه مجلس وجود داشته باشد. حضور نماینده زنان در هیات رئیسه مجلس و شرکت کردنش در جلسات هیات رئیسه تاثیر زیادی در احقاق مطالباتی خواهد داشت که از جانب فراکسیون زنان عنوان شده است. بدون شک حضور یک نماینده زن در هیات رئیسه علاوه بر جلوگیری از تضییع حقوق زنان و چشم پوشی از مطالبات آنان، در رسیدن آنان به جایگاه قابل قبولی در مجلس نقش قابل توجهی ایفا خواهد کرد. حضوز یک زن در هیات رئیسه موجب آگاهی بیشتر زنان در بررسی لوایح و طرح ها می شود و تعامل بیشتر 17 نماینده زن حاضر در مجلس دهم با سایر بخش های مجلس را موجب خواهد شد. علاوه بر این در راستای حل کردن مشکلات و معضلات جامعه زنان و انعکاس بیشتر این معضلات به هیات رئیسه هم تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت.

تناقض در رفتار فراکسیون امید؛ امیدی‌ها به خانم‌ها رأی ندادند

سلحشوری در ادامه یادداشت خود که قبل از انتخابات هیئت رئیسه منتشر شد می نویسد: در فراکسیون امید سعی شده است که یک نماینده زن و یک نماینده اهل تسنن در هیات رئیسه مجلس حضور داشته باشند و نمایندگان این فراکسیون بی تردید یک زن و نماینده اقلیت هم برای حضور در این هیات رئیسه معرفی خواهند کرد. دیدگاه غالب در فراکسیون امید دیدگاهی است که از زنان و نقش آنان در تصمیم گیری ها حمایت می کند. ضمن اینکه جوانگرایی هم از دیگر اولویت های فراکسیون امید است.

اما حالا که همه لیست ها کاندیداهای خود را معرفی کردند و انتخابات هیئت رئیسه نیز برگزار شد و همه چیز مشخص شد پروانه سلحشوری به انتقاد از هم فراکسیونی های خود می پردازد و نوشت: برای سمت کارپردازی هم من و دیگر همکاران امیدیِ کاندیدا، رأی لازم را نياوردیم. بالاتری رأی برای كارپردازی ۹۶رأی بود از تعداد اعضا فراکسیون امید کمتر و این نشان می‌داد که متاسفانه اعضای فراکسیون امید تشکیلاتی عمل نکردند. سال اول مجلس، با رای‌گيري خانم‌ها جلودارزاده و مافی حضور پيدا كردند و نشد. سال دوم فقط خانم اولادقباد را معرفی كرديم که با بدعهدی ساير فراكسيون‌ها نشد. اين بار فراکسیون امید مستقل شركت كرد باز هم نشد و امسال خود امیدی‌ها به خانم‌ها رأی ندادند. دقيقا همان طور كه روحانی گفت می‌خواستيم ولی نشد.

وی در یادداشت خود می نویسد: از همكاران اميدی و غير اميدی كه رای ندادند سپاسگزارم که مرا متوجه این ساختند که هنوز مردانی هستند که حضور زنان را در عرصه سیاست و مدیریت برنمی‌تابند که متاسفانه اصلاح‌طلب و اصولگرا نمی‌شناسد.

کد خبر 60478

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha