خسارت 914 میلیارد تومانی به کشاورزی آذربایجان غربی

سرویس آذربایجان غربی- رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی آذربایجان غربی گفت: 914 میلیارد تومان به محصولات زراعی و باغی، منابع طبیعی، دام و طیور و تاسیسات کشاورزی استان خسارت وارد شده است.

به گزارش کردپرس، پرویز امجدی در جمع خبرنگاران گفت: برابر گزارشات اکیپ های شهرستانی و استانی براورد میزان خسارت در سال زراعی جاری بر اثر وقوع سیل و تگرگ، باد و طوفان، خشکسالی ، سرمازدگی و یخبندان بیش از 914 میلیارد تومان به محصولات زراعی و باغی، منابع طبیعی، دام و طیور و تاسیسات کشاورزی استان خسارت وارد شده است.

امجدی با بیان این مطلب افزود : از مجموع خسارت وارد شده به بخش کشاورزی استان ، در حدود 71.4 درصد مربوط به سرما ویخبندان ، 23.7 درصد سیل و تگرگ ، حدود 2.8 درصد خشکسالی و 2 درصد باد و طوفان است.

.ی تصریح کرد: بیشترین میزان خسارت ناشی از سرمازدگی باغات در فروردین می باشد و دراردیبهشت و خرداد ماه سال جاری نیز بیشترین میزان خسارت مربوط به سیل و تگرگ در سطح استان گزارش شده است که بیش از 217 میلیارد تومان ناشی از سیل و تگرگ، 653 میلیارد تومان ناشی از سرما، یخبندان و برف ، نزدیک به 26 میلیارد تومان ناشی از خشکسالی و عدم بارندگی های مناسب پاییزه و 18 میلیارد تومان نیز به دلیل وقوع باد و طوفان در سال زراعی به بخش کشاورزی استان خسارت وارد شده است .

وی با اشاره به سطح پراکنش مطلوب بارندگی های بهاره اظهار کرد : با وجود برخورداری استان از بارندگی های خوب بهاره نباید کشاورزان در مدیریت استفاده از منابع آبی کوتاهی کنند چرا که به دلیل عدم وجود ذخایر کافی برف در زمستان سال گذشته ، مصرف بی رویه آب ما را با بحران خشکسالی در اواخر فصل زراعی مواجه خواهد کرد.

این مسئول با بیان این که مشکل اساسی در زمان بروز حوادث غیرمترقبه، پرداخت خسارت به کشاورزانی است که بیمه ندارند، گفت: در این زمینه نیز دولت سعی کرده با ارائه تسهیلات ارزان قیمت و یا استمهال وام‌های کشاورزان، بخشی از خسارت وارد به این افراد را پرداخت کند.

مدیر گروه خدمات بیمه ای بانک کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت : در سطوح بیمه ای مختلف درسال زراعی 95-96 در حدود 218 میلیارد ریال به خسارت دیدگان در بخش کشاورزی غرامت پرداخت شده است و مبلغ 141 میلیارد ریال نیز در قالب تهاتر به عنوان سهم کشاورزان بیمه گذارجهت بیمه محصول سال جاری پرداخت شده است.

ایزدیار افزود: از ابتدای سال زراعی جاری تا کنون 210 میلیارد ریال مجموع غرامت پیش بینی شده در کلیه بخش ها در سطوح بیمه ای است که عمده خسارت وارده به بخش باغات استان در حدود 121 میلیارد ریال ناشی از سرما، سیل، تگرگ، عدم تلقیح و باران بی موقع در زمان گل دهی بوده است.

وی همچنین از افزایش سطوح بیمه ای در برخی از بخش ها در سال زراعی جاری خبرداد و افزود: دربخش طیور با سطح بیمه 21 میلیون و 229 هزار قطعه شاهد رشد 105 درصدی ، در دام سنگین با بیمه 67 هزار و 577 راسی با رشد 77 درصدی ، دام سنگین با سطح بیمه 7 هزار و 797 راس با رشد 74 درصدی، در بیمه محصولات زراعی بهاره در سطح 8 هزار و 122 هکتار بارشد 78 درصدی و بیمه مراتع نیز در حدود 91 درصد نسبت به سال زراعی گذشته رشد داشته است.

در ادامه این جلسه اعضای کارگروه سرمازدگی و خشکسالی به تبیین مشکلات عدم پرداخت به موقع غرامت کشاورزان پرداختند و مشکلات ناشی از بیمه پایه به علت عدم پوشش خسارت کمتر از 70 درصد را یکی از عوامل کاهش سطح بیمه محصولات زراعی و باغی عنوان کردند.

کد خبر 60553

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha