امکانات ضعیف مرکز انتقال خون بانه

سرویس کردستان- برای خونگیری از خون دهندگان در مرکز انتقال خون بانه باید تجهیزات فراوری خون در مرکز انتقال خون سقز فراهم شود.

به گزارش خبرنگار کرد پرس ، مرکز انتقال خون بانه در سال 94 در ساختمانی در محوطه بیمارستان صلاح الدین ایوبی به بهره داری رسید و مقرر شد هر پنجشنبه در این مرکز توسط نیروی های مرکز سقز خونگیری از اهدا کنندگان انجام شود خونگیری حدود 4 ماه در این مرکز مرتب انجام شده اما بعد از مدتی مرکز انتقال خون بانه تعطیل شد و تاکنون این مرکز به روی خون دهندگان باز نشده و این امر باعث نارضایتی مردم و خون دهندگان در بانه شده است.

با توجه به فاصله طولانی مرکز انتقال خون بانه با استان و نبود تجهیزات فراوری در مرکز انتقال خون بانه و سقز فرآورده های خونی که در بانه تهیه می شود در مرکز انتقال خون سنندج قابل استفاده نیست و همین امر باعث شده که خونگیری در مرکز بانه متوقف شود.

شهرستان سقز دومین شهر پرجمعیت استان نیز یک مرکز انتقال خون با چندین پرسنل دارد که به صورت هفتگی از خون دهندگان خونگیری می شود فرآورده های خونی تهیه شده در این مرکز باید برای پرسه فراوری با سرعت به مرکز استان انتقال یابد چراکه مرکز انتقال خون سقز که ساختمانی سه طبقه دارد اما تجهیزات و امکانات برای فراوری خون وجود ندارد.

رئیس شبکه بهداشت و درمان بانه در گفت وگو با خبرنگار کرد پرس گفت: مرکز انتقال خون بانه در سال 94 به بهره برداری رسید و اکییپ انتقال خون سقز روزهای پنجشنبه هر هفته در مرکز انتقال خون بانه خونگیری می کرد.

دکتر حامد منصوری با اشاره به مناسب بودن فضای مرکز انتقال خون بانه افزود: پروسه خونگیری به مدت 4 ماه هر هفته انجام می شد و هر هفته بیش از 40 نفر برای خون دهی مراجعه می کردند و پروسه خونگیری بسیار رضایت بخش بود به طوری که مدیرکل انتقال خون کشور برای در اختیار گذاشتن فضای مناسب برای خونگیری از من تقدیر کرد.

وی اظهار کرد: بعد از 4 ماه خونگیری در این مرکز متوقف شد و سازمان انتقال خون استان اعلام کرد فرآورده های که در مرکز بانه جمع اوری می شود تا رسیدن به مرکز ارزش خود را از دست می دهد.

وی با شاره به علاقه مردم به خون دهی و اهمیت ان در بانه گفت: برای فعال شدن مرکز انتقال خون بانه رایزنی و مکاتبات بسیاری با مسئولین استانی و کشور انجام شده اما نتیجه مثبتی تاکنون حاصل نشده است.

منصوری ادامه داد: مسئولین انتقال خون استان اعلام کردند در صورتی خون گیری در بانه اهمیت دارد که در سقز پایگاه تصفیه خون راه اندازی شود و فرآوری فراورده های خونی به موقع انجام شود.

وی با اشاره به کمبود اعتبارات انتقال خون برای تامین امکانات مرکز سقز گفت: انتظار می رود که این مرکز به کمک خیرین و جذب اعتبارات از طریق نماینده سقز و بانه مجددا راه اندازی شود.

وی اضافه کرد: مرکز انتقال خون بانه امکانات لازم برای انجام پروسه خون گیری دارد و ساختمان مجهز به سیستم های یک ساختمان استاندارد برای خونگیری است اما نیروی لازم را ندارد.

رئیس اداره آفرزیست کردستان در گفت وگو با خبرنگار کرد پرس گفت: بعد از خون گیری باید کمتر از6 ساعت باید عملیات لازم در خون فراوری شده انجام و در فریزر نگهداری شود خونی که بیش از چند ساعت در فضای نامناسب قرار بگیرد خاصیت خود را از دست می دهد.

سیروان وفایی افزود: روند انتقال خون تغییر کرده و استانداردهای فراورده های خونی بیشتر از گذشته شده حتی در مرکز استان هم شرکت دارو سازی ندارد این مشکلات ما را برای نگهداری فراورده های خونی بیشتر می کند.

وی اظهار کرد: مرکز انتقال خون سقز یک ساختمان سه طبقه دارد و پرسنل در این مرکز فعال هستند اما هیچگونه امکانات فراوری خون در مرکز وجود ندارد.

وفایی با بیان اینکه هشت میلیارد و 500 میلیون ریال از طریق سازمان برنامه و بودجه استان برای ایجاد واحد آفرزیست سنندج جذب شده افزود: واحد آفرزیست در آینده در سنندج فعال می شود.

وی تاکید کرد: برای فعال شدن مرکز انتقال خون بانه باید ابتدا امکانات فرآوری خون در مرکز انتقال خون سقز تامین شود و تجهیزات مورد نیاز در پایگاه سقز مستقر شود تا بتوانیم در مرکز انتقال خون بانه خون گیری انجام شود برای اجرایی شدن این کار نیازمند اختصاص اعتبارات خاص هستیم.

به گفته وفایی بعضی فرآورده های خونی که مرکز انتقال خون سقز از خون دهندگان گرفته می شود به فراورده اس تی پی تبدیل می شود اس تی پی به لحاظ شرکت های پالایش پلاسما قابل استفاده نیست چراکه تمام فراورده توسط شرکت های معتبر بررسی می شود.

وی با بیان اینکه برای تبدیل خون به فروارده های خونی قابل مصرف باید کمتر از 8 ساعت عملیات فرآوری خون انجام شود اظهار کرد: بخشی از فراورده های خونی که در سقز تهیه می شود به دلیل تاخیر در حمل و نقل وارد فاز اس تی پی می شود که به لحاظ شرکت های پالایش قابل استفاده نیست چراکه فاکتورهای ارزشی فرآورده های خونی از بین می رود.

وی اظهار داشت: در استان به لحاظ تامین خون مشکلی وجود ندارد و هر روز در انتقال خون استان خونگیری انجام می شود تاکنون در کردستان بیماری به دلیل کمک خون دچار مشکل نشده است.

نماینده سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار کرد پرس گفت: مرکز انتقال خون بانه و سقز به لحاظ تامین تجهیزات با مشکل مواجه هستند در صورتی که تجهیزات در مرکز سقز تامین شود پرسنل انتقال خون هر هفته در بانه خونگیری می کنند.

محسن بیگلری افزود: برای جذب اعتبارات مورد نیاز در راستای تامین تجهیزات مورد نیاز مرکز انتقال خون سقز می توان از طریق سازمان انتقال خون ایران و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اقدام کنیم.

وی اظهار کرد: در مرکز انتقال خون سقز 4 نفر پرسنل و یک پزشک به صورت قرار دادی کار می کنند در صورتی که تجهیزات مرکز سقز تامین شود هر هفته اکیپ خونگیری در بانه هم خونگیری می کنند.

بیگلری گفت: برای تامین اعتبارات مرکز انتقال خون سقز اقدام به زودی از طریق سازمان برنامه و بودجه استان اقدام می کنم.

کد خبر 61044

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha