واردات کالا از سیرانبند بانه آغاز شد

سرویس کردستان- فرماندار بانه گفت: واردات کالا از بازارچه سیرانبند بانه با اجرای طرح ساماندهی مبادلات مرزی با استفاده از کارت پیله وری آغاز شد.

به گزارش خبرنگار کرد پرس محمد فلاحی شامگاه چهار شنبه در نشست با خبرنگاران با بین اینکه ارتزاق مرزنشینان به درآمدهای مرزی وابسته است اظهار داشت: تغییر و تحولاتی در سیاست کلی نظم در زمینه مرزها ایجاد شده این تغییر و تحولات تاثیر مستقیمی در زندگی مرزنشینان ایجاد کرد.

وی پدیده کولبری را یک معضل منطقه ای عنوان کرد و گفت: با توجه به مشکلاتی که در بحث کولبران وجود داشت معیشت مرزنشینان نیاز تغییراتی داشت و نحوه مبادلات مرزی در چهار استان نوار مرزی شمال عراق تغییر کرد و پدیده کولبری در مناطق مرزی حذف و طرح مبادلات مرزی مصوب و اجرایی شد.

فلاحی با اشاره به اشکالات مصوبه طرح ساماندهی مبادلات مرزی افزود: تمام اشکالات طرح ساماندهی مبادلات مرزی مکتوب به مرکز استان و تهران ارسال شد و اصلاحاتی نیز با پیگیریهای مکرر مسئولان استانی و کشوری انجام شد.

وی خاطر نشان کرد: با اجرای طرح مبادلات مرزی معابر موقت هنگه ژاله و گله سور در بانه در بهمن ماه سال گذشته بسته و پدیده کولبری هم حذف شد که باتوجه به اینکه تعداد زیادی از بازاریان بانه کالاهای در آن سوی مرزها داشتند این طرح با انتقاد مردم مواجه شد.

وی ادامه داد: پیگیری های لازم برای اصلاح مصوبه طرح ساماندهی مبادلات مرزی و حل مشکل مرزنشینان از طریق دبیرخانه شورای عالی امینت ملی آغاز شد و بازارچه سیرانبند بانه در ایام عید به مدت 10 روز باز گشایی شد و بازاریان کالاهای ان سوی مرز را وارد کردند.

وی با اشاره تغییر سیاست های کلی نظام در زمینه اقتصاد رونق اقتصاد داخلی حمایت از کالای ایرانی و توجه به اشتغال گفت: با توجه به شعار سال در بحث حمایت از تولید داخلی و اقتصاد مقاومتی تحولی در بحث ساماندهی مبالات مرزی هم تغییراتی ایجاد شد.

نماینده عالی دولت در بانه افزود: در طرح ساماندهی کولبران مرزنشنیان 15 کیلومتری مرزها از دفترچه کولبری برخوردار شدند اما در اجرای طرح ساماندهی مبادلات مرزی مرزنشنیان 20 کیلومتری مرز از کارت الکترونیکی پیله وری برخوردار شدند.

وی به صدور 9 هزار کارت الکترونیکی پیله وری اشاره کرد و گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت متولی صدور کارت الکترونیکی پیله وری است و سازمان های استانی و شهرستانی اجازه صدور کارت ندارند و مشخصات و لیست مرز نشینان بر اساس سامانه جمعیتی کشور شناسایی شده است.

وی یاد اور شد: قبل از طرح پیله وری تعاونی مرز نشینان در بانه فعال بود و حدود 13 هزار کارت تعاونی مرزنشینان صادر شده با توجه به اینکه متولی صدور کارت پیله وری وزارت صنعت، معدن و تجارت است نوعی خدماتی در کارت ها تعریف شده با کارت های پیله وری تفاوت دارد.

وی ادامه داد: سه هزار کارت مازاد بر تعاونی مرزنشینان نیز صادر شده که این کارت ها برای خدمات کارت پیله وری قابل استفاده نیست افرادی می توانند از خدمات کارت پیله وری بهره مند شوند که خدمات کارت ها را از نو فعال کنند.

فلاحی گفت: در صورتی که افراد خارج از شعاع 20 کیلومتری مرز باشد، ساکن شهر باشند، و حقوق بیگیر بیمه تامین اجتماعی و کارمند سازمان های باشند سامانه صدور کارت های پیله وری ثبت نام آنها را برای صدور کارت پیله وری تایید نمی کنند.

وی با اشاره به نبود بازارچه مرزی در شهرستان و لزوم تهیه کارت پیله وری برای مرزنشینان این شهرستان اظهار کرد: با توجه به اینکه بخشی از روستاهای شهرستان سقز در 20 کیلومتری مرز واقع شده و برای صدور کارت تعداد بیشتری کارت الکترونیکی پیله وری و واردات بیشتر در مرز سیرانبند بانه برای یک هزار نفر از مرزنشینان سقز کارت پیله وری صادر شده است.

فرماندار بانه با بیان اینکه طرح ساماندهی مبادلات مرزی برای نخستین بار در بازارچه سیرانبند بانه اجرا شد، گفت: زیرساخت های بازارچه سیرانبند بانه برای اجرای طرح ساماندهی مبادلات مرزی آماده است و فیبر نوری و سامانه گمرکی اماده انبار بازارچه در احداث است.

به گفته وی طرح ساماندهی مبادلات مرزی با استفاده از کارت های الکترونیکی در بازارچه های موقت مرزی خانم شیخان مریوان، سیرانبند بانه و مله خورد سروآباد اجرا می شود و در مرزهای رسمی انجام نمی شود.

وی یکی از مشکلات اجرای طرح ساماندهی مبادلات مرزی را ممنوعیت برندها عنوان کرد و افزود: بر اساس بند 4 مصوبه جدید هیات وزیران وارد کنندگان می توانند تا سه ماه بدون حضور نمایندگی کالا وارد کنند و نیاز به تاییدیه استاندارد ندارد تاییدیه استاندارد در هنکام عرضه در بازار بررسی و کنترل می شود.

فلاحی گفت: واردکنندگانی که در بنادر با کارت پیله وری کالا وارد می کنند با مراجعه به گمرکات جنوبی و غرب کشور و بهره مندی از مزایای کارت کالا خود را به عنوان ترانزیت داخلی اعلام کنند کالای ترانزیتی را به مقصد سیرانبند بانه ارسال کنند.

وی خاطر نشان کرد: افرادی که در اقلیم کردستان کالا دارند نمی توانند کالا را از سیرانبند وارد کنند هم اکنون کالا به صورت ترانزیت از بازارچه سیرانبند وارد می شود و به دلیل اینکه سیرانبند بانه یک مرز غیر رسمی است کار ترانزیت کالا در این مرز انجام نمی شود.

وی با بیان از هر تخفیف سود بازرگانی کارت الکترونیکی پیله وری 4 نفر از اعضای خانوار برخوردار می شوند گفت: در مصوبه قبلی هیات وزیران هر پیله وری که به نام سرپرست خانوار صادر شده از 5 میلیون ریال تخفیف سود بازرگانی برخوردار می شد که با اصلاح این مصوبه هر نفر 7 میلیون ریال از تخفیف سود بازرگانی برخوردار می شود.

فرماندار بانه ادامه داد: تخفیف سود بازرگانی به حساب مرزنشین وارد می شود و همه کالاها با استفاده از کارت الکترونیکی پیله وری صادر می شود و بدون حضور پیله رو در بارازچه کالا وارد نمی شود.

وی اظهار داشت: باید علاوه بر مرز نشین وارد کننده و مغازه دار از تخفیفات سود بازرگانی برخوردار شوند و برای مسافران خرید نیز توجیه اقتصادی داشته باشد.

وی خروج کالا از شهرستان را نوعی قاچاق عنوان کرد و افزود: هیچ کس حق ندارد کالا را به صورت تجمیعی از شهرستان خارج کند باید کالا در مجتمع های تجاری توزیع و بفروش برسد در صورتی که کالا به صورت تجمیعی از شهرستان خارج شد نوعی قاچاق کالا محسوب می شود و نیروی انتظامی موظف است که با انها برخورد کند.

فلاحی یکی دیگر از مزایای طرح سامندهی مبادلات مرزی با کارت پیله وری را حذف ثبت سفارش عنوان کرد و گفت: ثبت سفارش به معنی این است که باید در سامانه گمرکی مشخصات کالا را اعلام و هزینه آن پرداخت شود درصورتی که سیستم اجازه داد کالا وارد می شود در صورتی که سیستم اجازه ورود کالا نداد صادر کننده نمی تواند کالا وارد کند که ثبت سفارش در واردات با کارت پیله وری حذف می شود.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه بازارچه های سیرانبند بانه، خانم شیخان مریوان و مله خورد سروآباد مرز رسمی نسیتند کد ترانزیتی ندارد و کالا به صورت کانتینری با کد گمرک سنندج 300-35 به سمت بازارچه سیرانبند بانه حمل می شود.

وی اضافه کرد: هزینه تخلیه، عوارض گمرکی عراق و پیاده کالای که با دفترچه کولبری وارد می شد، حذف می شود و کالا با کارت پیله وری و پرداخت 4 درصد مالیات و یک درصد عوارض هلال احمر وارد می شود.

فلاحی با اشاره به برخورداری بسیاری از صنف های بانه از اجرای این طرح گفت: کالا در سیرانبند تخلیه می شود و کانتینرها حق ورود به بانه را ندارد و از سود اجرای طرح رانندگان، بار بری ها و کارگران نیز بهره مند شوند.

وی با بیان اینکه مساحت محوطه منطقه ویژه اقتصادی بانه را 85هکتار بوده که 55 هکتار نیز اخیرا شناسایی شده که این منطقه به 140 هکتار افزایش می یابد تاکید کرد: در مصوبه اخیر هیات وزیران دولت استانداری را ملزم کرده که کارهای عمرانی منطقه ویژه اقتصادی بانه را تا سال آینده انجام دهد و پیمانکار دیوارهای داخلی و دیوار محوطه انتخاب شده است.

وی افزود: مالیات ورود هرگونه مواد اولیه در منطقه ویژه اقتصادی معاف می شود و سرمایه گذاران و وارد کنندگان کالا می توانند فرآیند مونتاژ کالا در منطقه ویژه اقتصادی انجام دهند و خط تولید منطقه ویژه اقتصادی بانه فعال و اشتغال ایجاد شود.

فرماندار بانه خاطر نشان کرد: با اجرای طرح ساماندهی مبادلات مرزی کالا مستقیم از گمرکات اصلی وارد می شود و بسته شدن مرزها تاثیری در روند تجار ندارد.

وی به بیمه اجتماعی روستایی پیله وری اشاره کرد و گفت: 4 هزارسرپرست خانوار در بانه بیمه اجتماعی پیله وری دارند که سالانه با پرداخت 210 هزار تومان بیمه می شود و تاکنون 20 نفر از حقوق ماهانه تامین اجتماعی پیله وری برخوردار شدند طط

کد خبر 61239

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha