به گزارش کردپرس، اولین مجمع سلامت شهرستان دهگلان با حضور معاون اجتماعی علوم پزشکی کردستان و مسئولین شهرستانی در مجتمع فرهنگی هنری شهید مطهری این شهرستان برگزار شد.
تعریفی ناقص از سلامت و افتادن از طرف دیگر بام
معاونت اجتماعی علوم پزشکی کردستان در این مجمع اظهار داشت: با وصف اینکه در کشور ما پیشرفت زیادی در حوزه سلامت شده است اما تعبیر و تعریفی که از مفهوم سلامت داریم تعریفی ناقص است.
کندایی با اشاره به اینکه تلاش های خوبی پس از انقلاب در جهت ریشه کنی بیماری های واگیردار صورت گرفته است، با استفاده از تعبیر "از آن ور بام افتادن" به شیوع بیماری غیر واگیر اشاره کرد و گفت: متاسفانه شاهد افزایش بیماری های غیر واگیر همچون بیماری های قلبی-عروقی، چربی خون بالا و بیماری های روانی هستیم.
وی در ادامه، سلامت را یک مقوله چند بعدی دانست و گفت: عوامل اقتصادی، سواد و عوامل محیطی از جمله عوامل موثر بر سلامت است که تمام جامعه باید به آن بپردازد.
معاونت اجتماعی علوم پزشکی کردستان با انتقاد از وجود دید ناصحیح در کشور اظهار کرد: دید ناصحیح در کشور باعث شده است که کشور ما یکی از کشورهای با بیشترین تعداد اقدامات پاراکلینیکی غیر ضروری باشد.
ضعف اعتماد در جامعه
فرماندار دهگلان در ادامه پشت تریبون قرار گرفت و یکی از ابعاد توسعه پایدار را توسعه سلامت و بهداشت عنوان کرد و اظهار داشت: سلامت جسمانی، سلامت ذهنی،سلامت محیطی و سلامت شغلی از جمله شاخص های حوزه سلامت و بهداشت است.
جمال ارشدی یکی دیگر از شاخص های حوزه سلامت را که بسیار هم مهم می باشد سلامت عاطفی و احساسی دانست و گفت: متاسفانه در حوزه سلامت عاطفی و احساسی ضعف زیادی داریم.
وی در ادامه به مهم ترین شاخص در حوزه سلامت و بهداشت اشاره کرد و گفت: سلامت اجتماعی از جمله شاخص هایی است که مربوط به میزان اعتماد در جامعه می باشد و با توجه به سنجشی که وزارت کشور در حوزه سلامت اجتماعی انجام داد متاسفانه میزان اعتماد در جامعه بسیار کم است.
ارشدی در ادامه با بیان اینکه سلامت فقط بعد جسمی یا ذهنی نیست، افزود: واقعیت این است که مجموعه این عوامل به ویژه عوامل اجتماعی در سلامت مطرحند.
پایین بودن شاخص های سلامت در دهگلان
وی در ادامه با بیان این واقعیت که شاخص ها در حوزه سلامت در شهرستان دهگلان پایین است به بیان کمبودهای این حوزه پرداخت و گفت: نسبت به جمعیت 65 هزار نفری شهرستان دهگلان تنها 32 تخت درمانی داریم، همچنین باید ببینیم که چند متخصص، پزشک کشیک و آزمایشگاه داریم که پاسخگوی نیاز مردم باشند.
فرماندار دهگلان ضمن تاکید بر اینکه همه باید در زمینه ارتقای شاخص های حوزه سلامت تلاش کنند، تصریح کرد: دو واژه امنیت و سلامت بسیار سنگین هستند و همه باید در زمینه افزایش آگاهی شهروندان نسبت به مقوله سلامت وارد کار شوند.
پزشکانی که مردم خود را لایق خدمت نمی بینند
و اما مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دهگلان در پاسخ به انتقاد از کمبودها و نواقص در حوزه سلامت و بهداشت در شهرستان دهگلان با اشاره به اینکه تمام این مطالبات، مطالباتی به حق است، گفت: باید به این نکته توجه کنیم که پزشک تنها به پول نگاه نمی کند بلکه امکانات شهرستان را در نیز در نظر می گیرد.
اسماعیلی در ادامه با طرح این سوال که تعداد پزشکان متخصص دهگلانی با اینکه کم نیز نیستند اما چرا در این شهر خدمت نمی کنند، گفت: این پزشکان با وجود اینکه از امکانات این شهرستان استفاده کرده اند و به این جایگاه رسیده اند اما به دلیل فراهم نبودن بستر در این شهرستان حاضر به خدمت در اینجا نیستند.
وی در یک پاسخ منطقی به چرایی عدم راه اندازی اتاق عمل در بیمارستان شهدای دهگلان گفت: درد ما اتاق عمل نیست، چه بسا راه اندازی اتاق عمل دردهای ما را نیز بیشتر کند وقتی در جوارش CCU ، ICU و متخصص نباشد.
وی مهم ترین برنامه خود را تداوم خدمات بهداشتی درمانی در این شهرستان عنوان کرد و گفت: به طور میانگین در ماه 6 هزار مورد مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی در شهرستان داریم و 300 مورد مراجعه در روز به بیمارستان، که امر مهم، حفظ خدمات دهی به این تعداد مراجعات است.
راه اندازی سایت بی خطرسازی زباله های عفونی در بیمارستان شهدای دهگلان
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دهگلان همچنین با تاکید بر اینکه دست بخش سلامت چندان نیز خالی نیست به پروژه های در حال تکمیل این حوزه اشاره کرد و گفت: تاکنون مبلغ 1 میلیارد و 400 میلیون تومان برای پروژه احداث کلینیک ویژه صرف شده است که به زودی آماده بهره برداری خواهد بود و همچنین سایت بی خطرسازی زباله های عفونی با هزینه 180 میلیون تومان در بیمارستان راه اندازی شده است.
وی در پایان گفت: باید با این دید اجتماعی و فرهنگی که بهداشت وظیفه همگانی است به این حوزه نگاه کنیم.
نظر شما