لبخند شادی بر لب مرزشینان نباشد، باید صدای پوتین سربازارن را گوش دهیم/ ظرفیت های فرهنگی کردستان بی نظیر است

سرویس کردستان- معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه‌ و بودجه کشور با اشاره به اهمیت تامین امنیت پایدار در مرزها و تقدیر از تلاش های نیروهای نظامی و امنیتی در مرزهای غربی کشور تاکید کرد: معیشت مرز نشینان باید به صورت جدی تامین شود و این یکی از پایه های تامین امنیت پایدار است.

به گزارش کرد پرس، سعید نمکی در جلسه شورای برنامه‌ ریزی و توسعه استان کردستان در سنندج با بیان اینکه اگر شاهد لبخند رضایت و شادی مرزنشینان نباشیم باید صدای پوتین سربازان را گوش دهیم، گفت: اقدامات مناسبی از سوی دولت برای ساماندهی مرزها و تامین معیشت مرزنشیان انجام شده است و برنامه ریزی های مهم دیگری هم در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه اقدامات مناسبی هم از نظر تامین زیرساخت های امنیتی در مرزهای غربی و از جمله استان کردستان انجام شده است، گفت: خوشبختانه هماهنگی و حسن همکاری که بین نیروهای مختلف امنیتی و نظامی در استان وجود دارد مثال زدنی است و این رویه باید تقویت شود.

فرهنگ کردستان پشتوانه توسعه

نمکی با بیان اینکه کردستان هر چقدر هم از نظر اقتصادی دارای کمبودهایی باشد یک پشتوانه قوی دارد و آن هم فرهنگ بسیار غنی این دیار است، گفت: در مطالعات توسعه از انسان توسعه یافته نه به عنوان ابزار توسعه بلکه به عنوان هدف توسعه یاد می شود و خوشبختانه ما در استان کردستان با انسان های شریف توسعه یافته روبرو هستیم و این می تواند پشتوانه محکم و قابل اعتنایی برای رشد اقتصادی در استان باشد.

وی از فرهنگ به عنوان بهترین ظرفیت توسعه در استان نام برد و افزود: دومین نقطه ارزشمند کردستان انسان‌های توسعه‌یافته آن است.انسانی که اینقدر غیرت دارد که با سختی و جان کندن روزی حلال سر سفر خانواده می‌برد انسان توسعه‌یافته است که نمونه‌ آن در کردستان زیاد وجود دارد.

وی گفت: مدیران استان که خود نیز از انسان‌های توسعه یافته همین قوم کرد هستند باید این ظرفیت را به عنوان یکی از محورهای توسعه مورد توجه قرار دهند.

سالمندی در کمین جامعه

معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه‌ریزی و بودجه کشور با بیان اینکه حوادث جاده‌ای، بیماری‌های غیرواگیر و بیماری‌های قلب و عروقی مهم‌ترین عامل مرگ و میرها است، گفت:‌ امروز دیگر بحث بیماری‌های واگیردار نداریم و در تمام شاخص‌ها در مدیترانه رتبه‌های اول را داریم.

نمکی اظهار کرد: امروز اگر می‌خواهیم دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی و حوادث جاده‌ای را کاهش بدهیم نیاز به یک همکاری جمعی است.

وی با بیان اینکه بحث‌هایی مانند سالمندی گریبان‌گیر جامعه ما خواهد شد، گفت: ما در آینده سالمندانی را داریم که جوانی نکرده پیر شده‌اند.

معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه‌ریزی و بودجه کشور اظهار کرد: پیرانی در آینده داریم که به دلیل عدم وجود زیرساخت‌های اشتغال خلق ثروتی نداشته و دچار افسردگی جدی هستند.

نمکی با بیان اینکه برای مدیریت جمعیت سالمندی در آینده نیاز به راه‌کارهای اساسی داریم، گفت: بافت فرسوده، مناطق حاشیه، سلامت مردان و غیره از حوزه‌هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه در گذشته به سلامت مادران و کودکان توجه شده و مردان به عنوان نان‌آوران اصلی و 50 درصد جمعیت مورد بی‌توجهی قرار گرفته‌اند، اذعان کرد: خوشحال می‌شویم که کردستان به عنوان استان پایلوت در بحث رسیدگی به سلامت مردان انتخاب کنیم.

معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه‌ریزی و بودجه کشور گفت: آموزش و پرورش ما به صورت جدی دچار مشکل است و آموزش و پرورش ما هنوز جامع‌محور نیست و بچه‌های ما اجتماع‌محور تربیت نمی‌شوند.

نمکی اظهار کرد: ساختار آموزش و پرورش در کشور ما معیوب است و امیدواریم با اجرای طرح‌ها و برنامه‌هایی که ارائه کردیم به سمتی حرکت کنیم که مجتمع‌های آموزشی بزرگ را به جای مدرسه‌های فرسوده در روستاها ایجاد کنیم.

وی با اشاره به اینکه این تفکر که دانش‌آموز باید زنگ مدرسه را در خانه‌اش بشنود دیگر باید کنار گذاشته شود، گفت:‌ هیچ جای دنیا اینگونه عمل نمی‌شود و سرمایه‌ها دور نمی‌ریزند.

معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه‌ریزی و بودجه کشور خاطرنشان کرد: 370 هزار معلم در کشور بازنشسته شده‌اند و سالانه 4 هزار و 700 میلیارد تومان باید برای بازنشستگان صرف شود.

نمکی در ادامه با بیان اینکه استان کردستان به جز ریزگردها آلاینده‌های صنعتی زیست‌محیطی به گستردگی سایر استان‌ها ندارد، گفت: به همین دلیل این استان ظرفیت بالایی برای تکثیر گونه‌های زیست‌محیطی دارد.

وی اضافه کرد:‌ در حوزه محیط زیست به دلیل تنوع و ظرفیت‌های بالای کردستان جاذبه برای ورود بخش خصوصی وجود دارد که باید از آن بهره‌گیری‌های لازم صورت بگیرد.

معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه‌ریزی و بودجه کشور در مورد افزایش محیط‌بان‌ان گفت: اعتقادی به افزایش محیط‌بان‌ نداریم باید به سمت هوشمندسازی مناطق حرکت کنیم که انتظار داریم یکی از مناطق استان را به عنوان پایلوت هوشمندسازی انتخاب کنید.

نمکی با بیان اینکه بزرگترین ارکست هارمونیک این کشور را امروز در مسجد دارالحسان سنندج دیدم، اذعان داشت: امروز از حنجره‌های آسمانی ملکوتی را شنیدم که این قابلیت ارزنده‌ای است که باید به عنوان جذبه عمده گردشگری استان از آن استفاده شود.

وی با بیان اینکه پلن گردشگری کردستان در همه زمینه‌ها باید تدوین شود، اذعان کرد: در این راستا هفته آینده با حضور متولیان میراث فرهنگی استان جلساتی را در مرکز برگزار خواهیم کرد.

معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه‌ریزی و بودجه کشور با اشاره به آمار دانشجویان نسبت به هیئت علمی دانشگاه در قبل و بعد از انقلاب گفت: دانشگاه‌های ما بعد از انقلاب در بحث نیروی انسانی خلق ثروت نداشته است.

نمکی گفت: پژوهش‌های ما در کشور جزیره‌ای و مشکلی را از نظام ارائه خدمت اجتماعی و غیره برطرف نمی‌کنند.روی اصلاح گرایش‌های تحصیلی منطقه باید کار شود و این مهم به عنوان پایلوت در استان کردستان مورد توجه قرار گیرد.

معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه‌ریزی و بودجه کشور با بیان اینکه دانشگاه‌ها باید بتواند مشکل منطقه خود را حل کند، اذعان کرد: دانشگاه ها باید درگیر مسائل منطقه شده و برای بخش‌های مختلف برنامه و راهکار توسعه‌ای داشته باشد.

کد خبر 61552

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha