به گزارش خبرگزاری کردپرس، جنگل یک اکوسیستم کاملا زنده و میراثی است که از گذشته ها به تک تک ما رسیده. جنگل و کوه به عنوان تولید کننده اکسیژن و نگهدارنده چرخههای زیستی و از همه مهمتر توازن آب و هوایی نقش مهمی در حیات انسان دارند. در آتش سوزیهای گسترده ای که سالهای اخیر در کوهستانهای ایلام به وجود آمد، چه طبیعی بودند و چه عمدی، بسیاری از گونه های جانوری و حیات وحش استان زنده زنده سوخته شدند. گر چه امروز جنگلهای استان ایلام نسبت به گذشته رو به بهبودی نهاده اند و خشکیدگی در آنها بهتر شده، ولی با پوشش گیاهی مناسبی که در اثر بهار پر باران امسال به وجود آمده، همه فعالان و دوست داران محیط زیست به نوعی منتظر فاجعه هستند.
ایلام استان اول کشور از نظر تعداد NGO های زیست محیطی است و بیش از 40 گروه فعال دارد. حسین منصوری نسب که تمام اوقات فراغت خود را به همراه همسر و دخترش صرف درختکاری و حفاظت از محیط زیست می کند، مهمترین عامل برای حفظ جنگلهای استان ایلام را فرهنگ سازی استفاده درست از طبیعت می داند و می گوید: چه فایده دارد که ما هزاران درخت بکاریم ولی یک نفر با یک چوب کبریت آن را نابود کند.
از او می پرسم که از چه راههایی باید فرهنگ سازی انجام داد؟ می گوید: رسانه ملی با یک تیزر خوب می تواند خیلی موثر باشد و توجه به آموزش کودکان در مدارس و ادامه آن تا زمان دانشگاه بسیاری از مشکلات را به طور ریشه ای حل خواهد کرد.
منصوری نسب از عدم نصب تابلوهای مناسب و آموزنده در مناطق جنگلی و پر تردد استان مثل دره ارغوان انتقاد می کند و می گوید: زیرساختهای ساده ای مثل سطل زباله در دره ارغوان وجود ندارد و اگر هم یکی دو مورد داشته باشد بسیار دیر به دیر خالی می شوند و مشکل آفرین هستند.
از او می پرسم آیا بعضی از مردم که آشغالها را می سوزانند کار درستی می کنند؟ می گوید: آتش زدن آشغالها ظاهر محیط را پاک می کند ولی با تولید گاز گلخانه ای منجر به آلودگی هوا می شود. لذا باید فرهنگ سازی شود تا مردم بیاموزند که باید زباله هایشان را با خود به شهر بیاورند. ضرر دیگر اینکار، آتشی است که مردم جا می گذارند که همین آتشها باعث ایجاد آتش سوزی های بزرگ می شود.
لب تاب خود را باز می کند و تعدادی عکس از آتش سوزی جنگلهای کوهستانی ایلام را نشانم می دهد. درختهای 300 ساله ای که تمام قد می سوزند و صخره های داغی که مارها، پرندگان، خزندگان و... زنده زنده روی آن کباب شده اند.
منصوری نسب از عزم جدی فعالان زیست محیطی و عاشقان صیانت از منابع طبیعی برای جلوگیری و اطفاء آتش سوزی احتمالی در تابستان امسال خبر داد و گفت: با همکاری اداره منابع طبیعی و محیط زیست استان ایلام، از بین علاقمندان طبیعت ایلام در حال عضوگیری هستیم و با آموزشهای لازم، سعی داریم جهت اطفاء حریق جنگلهای استان و شرایط بحرانی آمادگی لازم را داشته باشیم.
در همین راستا رییس کل دادگستری استان ایلام از فعال بودن سیستم پایش ماهوارهای گزارش آتشسوزی جنگلها در استان ایلام خبر داد. محمد رزم در نشست شورای حفاظت از اراضی ملی اظهار داشت: دستگاههای اجرایی در مناطق حفاظت شده به ویژه اراضی دشت کولگ، ششدار و چغاکبود نظارت بیشتری داشته باشند.
او گفت: حفاظت از اراضی ملی دغدغهای جدی است و حفاظت جدی از اراضی ملی محور نشست اصلی این شورا در دادگستری استان ایلام بود.
این مسؤول اضافه کرد: تخریب جنگلهای ایلام و قطع درختان بلوط برای اعضای شورای حفاظت از اراضی ملی نگران کننده بوده که بر اساس گزارشهای دریافتی یک هزار و 500 اصله درخت کهنسال در جنگلهای ایلام از بین رفته است.
رزم تصریح کرد: این پروندهها اکنون در دادگستری استان ایلام مطرح بوده و پیگیریهای لازم در این زمینه صورت گرفته است.
رئیس کل دادگستری استان ایلام گفت: هماکنون نیز سیستم پایش ماهوارهای گزارش آتشسوزی جنگلها در استان ایلام فعال است و مردم نیز میتوانند اخبار آتشسوزی، تخریب و تصرف جنگلها و اراضی ملی را به سامانه 1504 گزارش دهند.
نظر شما