به گزارش کردپرس، بشار اسد، رییس جمهور سوریه ماه گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی راشا تودی از تمایل دولت مرکزی برای مذاکره با نیروهای دموکراتیک سوریه یا SDF خبر داد که بیشتر اعضای آن کُرد بوده و هدایت آن نیز توسط فرماندهان کرد صورت می گیرد. وی با این حال، از احتمال استفاده از زور برای کنترل دوباره بر قلمرو این کشور تاکید کرد. شورای دموکراتیک سوریه که شاخه سیاسی نیروهای دموکراتیک سوریه محسوب می شود از اظهارات بشار اسد استقبال کرد و هیئتی را برای مذاکره با دمشق رهسپار کرد.
سایت خبری-تحلیلی دیفنس پست تحولات فوق را نشانه ای آشکار از دو اصل می داند: 1- بشار اسد می خواهد بر خلاف سایر گروههای اپوزیسیون تعاملی دوستانه با کردها داشته باشد و از طریق مذاکره به اختلافات خود با آنها پایان دهد 2- کردها عملگرا هستند و با توجه واقعیات موجود قصد دارند از طریق مذاکره با دولت مرکزی که دستیابی به حل مسائل آسانتر خواهد بود به اهداف خود برسند.
دیلیمان عبدالقادر، کارشناس مسائل کردها و نویسنده مقاله دیفنس پست با اشاره به این که کردها در حال حاضر هم منابع آبی و هم منابع انرژی مهم سوریه مانند سد طبقا و میدان های نفتی و گازی دیرالزور را در اختیار دارند، نوشت: هر دو طرف اهمیت این مسئله را درک می کنند و می خواهند با رسیدن به توافق بر سر این موضوعات مورد اختلاف، از طریق مسالمت آمیز از مواهب این منابع بهره برداری کنند زیرا این منابع برای هر دو حکم شاهرگ حیاتی را دارد.
این نویسنده با اشاره به همراهی های اخیر آمریکا با منافع ترکیه در سوریه وتوافق با این کشور بر سر خروج کردها از منبج و نیز موافقت روسیه با ورود ترکیه به منطقه کردنشین عفرین در شمال سوریه نوشت: کردها فهمیده اند که آمریکا دیر یا زود به نفع منافع ترکیه از همپیمانی با کردها دست خواهد کشید در نتیجه آنها می خواهند همپیمانی های خود برپایه دستاوردهای کوتاه مدت را در جهت حضور درازمدت اصلاح نموده و با بشار اسد نیز که انتقادهای جدی به او دارند مذاکره کنند.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما