نیازها و کمبودهای فرهنگی شهرستان سقز

سرویس کردستان- نویسندگان، هنرمندان و فعالان فرهنگی زیادی در این شهر سقز فعالیت کرده و آثار فاخری تولید و در جشنواره های داخلی و خارجی مورد توجه قرار می گیرند. اما کمبود امکانات و نبود حمایت کافی نفس فعالیت های فرهنگی و هنری در این منطقه با بریده است.

به گزارش کردپرس؛ یکی از فعالان فرهنگی و هنری شهرستان سقز گفت: کمبود اعتبارات و حمایت های اداره ارشاد و سایر ادارات مرتبط از برنامه ها و پروژه های هنری و فرهنگی، عدم گنجاندن جشنواره تئاتر کردی در تقویم سالیانه جشنواره های ملی وزارت ارشاد، عدم حمایت از هنرمندان از مهمترین مشکلات حوزه فرهنگ و هنر است

ضرورت آسیب شناسی تئاتر کردی

اسماعیل پاشایی با تاکید بر آسیب شناسی علمی و تخصصی چهارده دوره قبلی جشنواره تئاتر کُردی گفت: کارهای فاخر و ارزشمند هنری سبب پیشرفت و تعالی جامعه از لحاظ فرهنگی می شود و هنر زبان گویایی برای ترویج فرهنگ اصیل و ارزش های انسانی است، لذا برگزاری جشنواره تئا‌تر کردی یکی از کارهای هنری و فرهنگی ارزشمند بوده، که باید اهمیت این مسئله از زوایای مختلف مورد واکاوی قرار بگیرد.

سقز پایتخت تئاتر کردی است

این کارگردان افزود: جشنواره تئاتر کردی در سقز تاثیرات زیادی در توسعه کمی و کیفی هنر نمایش در بین کردها داشته است. به عقیده بسیاری از هنرمندان سقز پایتخت ابدی تئاتر کردی است که توسعه جشنواره تئاتر کردی و امکانات مورد نیاز برای آن ضروریست .

وی گفت: باید المانی تحت عنوان سقز پایتخت تئاتر کردی ساخته شود و مطالعات و کارهای علمی و مستندسازی در جهت تحقق این مساله مورد توجه قرار بگیرد.

لزوم توسعه کمی و کیفی فعالیت های فرهنگی

یک فعال فرهنگی نیز معتقد است: تسهیل گری در اجرا و صدور مجوز برنامه های فرهنگی و هنری، تجهیز انجمن ها به امکانات آموزشی، تجهیز سالن های تئاتر، توجه به دغدغه های صنفی خبرنگاران و توزیع عادلانه آگهی رسانه ها باید مورد توجه جدی قرار بگیرد

حمایت از نویسندگان و فعالیت های فرهنگی روستاها مورد توجه قرار گیرد

ابراهیم محمدحسینی افزود: توسعه فضای عمومی، توجه به هنرمندان پیشکسوت، برگزاری مسابقات قرآنی توسط کانون ها، اجرای تئاتر خیابانی در روستاها با همکاری گروه های هنری و دهیاران در روستاها، گنجاندن جشنواره تئاتر کوردی در تقویم وزارت ارشاد، لزوم توزیع عادلانه امکانات و اعتبارات، راه اندازی کتابخانه سیار و مشارکتی و قرائت خانه در حاشیه شهرها و روستاها، نامگذاری اماکن و میادین به نام نویسندگان، چاپ نشریه مرتبط با مسائل فرهنگی روستاها، حمایت از نویسندگان بومی و کتاب های منتشر شده، برگزاری مسابقات کتاب خوانی، لزوم توزیع عادلانه امکانات و اعتبارات فرهنگی در بین رشته های مختلف و.... از دیگر مواردی است که لازمست مورد توجه قرار بگیرد.

نیاز به راه اندازی نمایندگی خانه مطبوعات در سقز

یکی دیگر از فعالان فرهنگی خواستار توجه بیشتر به رسانه ها شد و گفت: راه اندازی نمایندگی خانه مطبوعات در سقز جهت برگزاری جشنواره های رسانه ای، کمک به ارتقای سطح دانش و حل مشکلات خبرنگاران امری ضروریست

محسن مصطفایی در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری جشنواره تئاتر کردی در سقز هم گریزی زد و خاطرنشان ساخت: ساخت پلاتوی مجهز و سالن مجهز آمفی تئاتر در سقز بسیار ضروریست.

سقز قطب فرهنگی است

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سقز با اشاره به اینکه شهرستان سقز قطب فرهنگی و هنری استان کردستان در مقوله هایی همچون تئاتر کردی، موسیقی، خوشنویسی، ادبیات و شعر و هنرهای تجسمی شناخته می شود، گفت: ضرورت دارد بستر مناسب برای بالفعل سازی پتانسیل های فرهنگی و هنری این شهرستان فراهم شود.

هیوا حاجی محمدی به وضعیت مراکز و مجامع فرهنگی، هنری و رسانه ای شهرستان سقز اشاره و اظهار داشت: تعداد ٩ انجمن فرهنگی – هنری با ٤١٠ نفر هنرمند،نویسنده و ادیب، 3 مرکز انتشاراتی، تعداد٩ کانون آگهی و تبلیغاتی با ٢٧ نفر شاغل، تعداد ٥ واحد چاپی با ٤٠ نفر شاغل، تعداد٢ موسسه فرهنگی- هنری با ٨٠ نفر عضو، تعداد١٩ کانون فرهنگی- هنری مسجد مشتمل بر١٠کانون روستایی و ٩ کانون شهری با١٢٣٥نفر عضو، تعداد ٢ خانه نور، تعداد٣ موسسه فرهنگی – قرآنی فعالیت دارند.

افزایش اعتبارات مهمترین نیاز حوزه فرهنگ و هنر

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سقز مهمترین خواسته ها و نیازهای حوزه فرهنگ و هنر این شهرستان را افزایش اعتبارات و توسعه فضاهای فرهنگی بیان کرد.

هیوا حاجی محمدی افزود: میزان اعتبارات سالیانه این شهرستان بسیار محدود است و جابگوی فعالیت انجمن ها نیست.

در 25 سال گذشته هیچ مرکز فرهنگی در سقز ساخته نشده

وی درخصوص وضعیت فضاهای فرهنگی گفت: هم اکنون شهرستان سقز دارای مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد و کتابخانه عمومی است که پاسخگوی نیازهای شهرستان نیست و در 25 سال گذشته یک متر فضای فرهنگی به مجموعه های فعلی سقز اضافه نشده است.

حاجی محمدی گفت: بشدت نیاز به فضاهای جدید فرهنگی در این شهرستان وجود دارد، از جمله ساخت سالن آمفی تئاتر مجهز با گنجایش بیش از یک هزار نفری با توجه به برگزاری جشنواره های فرهنگی و هنری متعدد در سقز امری ضروری است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سقز بر افزایش اعتبارات و فضاهای فرهنگی، ضرورت راه اندازی دفتر سینما جوان، حمایت از خبرنگاران مکتوب و فضای مجازی، تاسیس اتحادیه چاپ و نشر مستقل و ضرورت حمایت ازکتاب های منتشر شده به زبان کُردی تاکید کرد.

فراخوان پانزدهیمن دوره جشنواره تئاتر کردی بزودی منتشر می شود

حاجی محمدی در بخش دیگری از این مصاحبه با بیان اینکه پانزدهیمن دوره جشنواره تئاتر کردی مطابق برنامه ریزی قبلی در آذرماه 96 برگزار می شود، خاطرنشان ساخت: براساس تصمیمات انجام شده فراخوان این جشنواره در تیرماه منتشر خواهد شد.

کد خبر 62012

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha