چه كسي صدای كشاورزان را مي ‌شنود؟/ اسمعيل نبي زاده

سرویس آذربایجان غربی- چشم اميد به قوه قضائيه و مسئله‌ ترك فعل است. مردم از قوه‌قضائيه انتظار دارند بازرسين به سرخانه‌هاي محصولات كشاورزي ، خصوصا سيب و مركبات مراجعه نمايند و گزارش دهند چندين برابر مصرف داخلي در آنها انواع ميوه نگه‌داري مي‌شوند و جلوي صادرات آنها محدود شده است!

بخش كشاورزي يكي از بخش ‌هاي اساسي و اصلي در اقتصاد ايران است كه نقش به سزايي در تامين غذا ، رفاه جامعه ، توليد ناخالص ملي دارد. يكي از مشكلات عمده در كشور ما عدم مديريت يكپارچه در استفاده از منابع و توليدات در بخش كشاورزي است.

در اين بخش كه 5/2 ميليون نفر در 7/14 ميليون هكتار به كشت ، پرورش و توليد محصولات عمده از جمله غلات مشغول هستند. عوامل نامساعد محيطي بزرگترين تهديد در رونق كشاورزي ايران است؛ اين عوامل از تهديدات آب وهوايي گرفته تا برداشت محصول و تحويل آن به بازار هدف را شامل مي‌شود.

تقسيم شدن اراضي و كوچك شدن آنها توسط وراث، خشكسالي، آفات و امراض، ...... بسته شدن درب بازار خارجي بر روي كشاورزان ، همه و همه، زندگي كشاورزان و خانواده آنها را تهديد مي‌كند. كشاورزان هر سال با نوع تازه اي از تهديد بايد مقابله نمايند. يكسال بايد گوجه فرنگي را سر مزارع به خورد گوسفندان دهند، سال ديگر خيار، سال ديگر پياز و ....... و اين داستان هر سال تكرار مي‌شود.

اين درحالي است كه نهاده‌ها سال به سال گرانتر و غيرقابل دسترس‌تر مي‌شوند. ناز و نيم نازهاي دولت در خريد تضميني محصولات كشاورزي ، توليدكنندگان اين بخش را به ستوه آورده است؛ اين در حالي است كه بخش عمده برنامه‌ نيل به خودكفايي كشور بر دوش اين زحمت كشان سنگيني مي‌كند. امام (ره) كشاورزان را بزرگترين پشتيبان ملت و اساس كشور مي‌دانستند. ایشان معتقد بودند که استقلال فرهنگی و سیاسی، کامل نمی شود مگر زمانی که استقلال کشاورزی بوجود آید. مقام معظم رهبري كشاورزي را يكي از پايه‌هاي اساسي حيات كشور مي‌داند و در بيانه‌ گام دوم انقلاب به همه توصيه مي‌كند كه مواظب باشند، كشاورزي تحقير نشود ، كشاورزي و حفظ محيط زيست را محور توسعه مي‌داند.

نگاهي به آمارها نشان مي‌دهد يكي از فاكتورهاي مهم در اقتصاد مقاومتي و مقاومت مردم ما در مقابله با تحريم‌هاي ظالمانه دشمن در طي دوران پس از انقلاب اسلامي ، توليدات كشاورزي و نزديك شدن كشور به خودكفايي در تامين مواد غذايي مي‌باشد. ولي متاسفانه مسئولان اجرايي كشور در خيلي از مواقع با سهل انگاري خود كشاورزان را از توليد مايوس نموده اند.

با اين حال كشاورزان ميدان نبرد را واگذار نكرده اند و بخش مهمي از درآمد ارزي كشور را تامين كرده اند. در حالي كه يك سبد 500 گرمي پلاستيكي 7000 تومان قيمت دارد، قيمت سموم كشاورزي چندين برابر بالا رفته، هزينه كارگر ، حمل و نقل ، نگهداري در سردخانه نيز چندبرابر شده است ، متاسفانه ميليون‌ها تن سيب در سردخانه‌ها تلمبار شده است و در چنين روزهايي، با سوءاستفاده از فرمايش مقام معظم رهبري مبني بر جلوگيري از افزايش قيمت ميوه در شب عيد ، جلوي بخش صادرات ميوه در كشور را گرفته اند؛ در حالي كه كلام روحبش رهبر را نبايد فقط به شب عيد تعميم داد و چه ساده دولت مي توانست با نداي لبيك به رهنمودهاي ايشان از پاييز قبل از همه چيز خريد بخش مصرف بازار داخلي را تدارك مي ديد و از ايجاد ياس و نا اميدي در دل خانواده هاي زحمتكش كشاورز جلوگيري مي كرد.

مضافا كشاورزان به سبب چك، سفته‌ي خود در دست تامين كنندگان نهاده ، دائما دلهره آبروي خود دارند و شوك جلوگيري از صادرات اين مشكل را چند برابر نموده است. بيائيد به خاطر خدا، به خاطر ميهن چاره اي بياينديشيم؛ كشاورزان از دولت نا اميد شده اند ، چرا كه گندم در كشورهاي همسايه با ايران ، حداقل 4000 تومان است ولي در ايران نصف آن. نهاده‌ها در كشورهاي همسايه يارانه اي ولي در ايران با قيمت آزاد فروخته مي‌شود؛ خريد محصولات كشاورزي در اكثر ممالك دنيا از طرف دولت تضمين مي‌شود ولي در ايران ، دولت برنامه‌ مشخصي براي خريد محصولات كشاورزي ندارد، مگر تلنگر بزرگان آن را مجبور نمايد.

لذا مردم انتظارشان از مجلس و قوه قضائيه بسيار زياد است. مجلس مي‌تواند با مكلف كردن دولت غبار نا اميدي را از چهره خسته‌ي كشاورزان بزودايد. دريغ كه تا كنون چنين نبوده و حتي برنامه تهاتر سيب و موز انجام نشد و حتي قيمت يك كيلو موز ، تا ده كيلو سيب بالا رفت! نهاده‌هاي دامي وارد شد يا نشد؟ ولي قيمت مرغ تا كنون پايين نيامده است ‍! لذا چنين نتيجه گيري نمود كه برنامه‌هاي كميسيون كشاورزي مجلس از قدرت لازم براي اجرا در دولت برخوردار نبوده است، اين در حالي است كه اين كميسيون بارها شخص وزير، معاونين و مديران كل وزارت جهاد كشاورزي، را احضار كرده است!

حال چشم اميد به قوه قضائيه و مسئله‌ي ترك فعل است. مردم از قوه‌قضائيه انتظار دارند بازرسين به سرخانه‌هاي محصولات كشاورزي ، خصوصا سيب و مركبات مراجعه نمايند و گزارش دهند چندين برابر مصرف داخلي در آنها انواع ميوه نگه‌داري مي‌شوند و جلوي صادرات آنها محدود شده است! لطفا هرچه زودتر ، قبل از اينكه كام كشاورزان ، در سال جديد تلخ شود، فرياد آنها را بشنويد.

گريه كشاورز پياز كار را با دستمال مروت خشك كنيد ، پياز كيلويي هزار تومان ، هزينه توليد سه هزار تومان! سيب زميني هم همينطور... اندك رمق او را حفظ کنید تا انتخابات پيش رو را رونق دهيد. بدانيم كه كشاورزان هستي خود را در طبق اخلاص گذاشته اند تا كشور نيازمند بيگانه نشود، خصوصا كه در برنامه‌ ششم توسعه ، افزايش جمعيت كشور، محور توسعه انساني است.

کد خبر 6248

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha