مسکن های بی مهر دیواندره

سرویس کردستان – اهالی مسکن مهرهای دیواندره از امکانات موجود ناراضی و خواستار رفع آنها هستند

به گزارش کردپرس، طرح مسکن با هدف خانه دار شدن اقشاری با درآمد کم در کشور اجرایی شد و در دیواندره نیز دو محل در قالب 5 تعاونی برای ساخت مسکن مهر تعیین شد در قسمتی 504 واحد و در قسمت دیگری 274 عملیات ساخت آن شروع شد و در کنار این طرح ها کمیته امداد و بهزیستی نیز مسکن های حمایتی با حالت آپارتمانی ساختند. اما بعد از سال ها ساکنان این پروژه ها هنوز با مشکلاتی مواجه هستند.

تلفن نداریم

یکی از ساکنین مسکن مهر 504 واحدی فاز 3 دیواندره می گوید: امروزه بسیاری از کارهای روزمره از طریق اینترنت انجام می شود اما متاسفانه خط تلفنی در این مسکن مهرها وجود ندارد تا از اینترنت پرسرعت بهر ببریم و مجبوریم برای انجام کارها از اینترنت همراه استفاده کنیم که هزینه بیشتری دارد.

حامد اسکندری ادامه می دهد: برای برقراری ارتباط با دوستان و اقوام هم به دلیل همسان سازی کدها، تماس از طریق تلفن های ثابت خانگی بسیار ارزان می افتد اما با اینکه بارها درخواست داده ایم کسی پاسخگو نیست و متاسفانه ما مجبوریم برای یک تماس داخل شهری با تلفن همراه ارتباط برقرار کنیم و چندین برابر هزینه پرداخت کنیم.

وی می افزاید: یکی دیگر از مشکلات نبود ابتدایی ترین امکانات است بیش از یک هزار نفر در این بخش از مسکن مهر دیواندره زندگی می کنند اما حتی سوپر مارکتی و یا نانوایی برای تهیه مایحتاج وجود ندارد و اگر شب ها چیزی لازم داشته باشیم باید کلی هزینه استفاده از تاکسی تلفنی پرداخت کنیم تا در داخل شهر کالای مورد نظر را تهیه کنیم.

اسکندری بیان می کند: به دلیل اینکه ساختمان ها در زمینی مسطح ساخته نشده است کوچه ها بصورت طبقه ای روی هم قرار گرفته اند و کوچه پشتی از کوچه جلوی در ارتفاع بالاتری ساخته شده به همین دلیل پشت ساختمان ها نسبت به کوچه دارای عمق است و احتمال دارد بچه ها در حال بازی کردن سقوط کنند که پارسال هم همین اتفاق افتاد و دو نفر سقوط کردن و راهی بیمارستان شدند اما تا حالا برای رفع این مشکل اقدامی نشده است.

نخاله های ساختمانی

یکی از ساکنین مسکن مهرهای 274 واحدی اندیشه دیواندره می گوید: پارسال محوطه مسکن مهر محوطه سازی شد اما مرحله آسفالت انجام نشد و در حال حاضر زیرساخت هم دارد از بین می رود و گرد و خاک برخاسته از محوطه دائما مهمان خانه های ماست دیگر وضعیت کفش و لباس های که در بالکن پهن می شود بماند.

سامان سهرابی ادامه می دهد: نخاله های ساختمانی بعد از اتمام پروژه هنوز جمع آوری نشده و کماکان آشغال بر روی آنها تلنبار می شود که چهره ای نامناسبی دارد و ممکن است محلی برای ایجاد بیماری ها باشد.

وی می افزاید: سطل زباله که از ابتدایی ترین لازمه های بهداشتی از در محوطه وجود ندارد و هر کسی در مسیری آشغال های خود را بیرون می گذارد که امیدواریم هرچه زودتر به موضوع رسیدگی شود.

مشکلات متعدد مسکن مهر

یکی دیگر از ساکنان مسکن مهر 504 واحدی می گوید: تالار عروسی در پشت مسکن مهرها قرار دارد که جاده دسترسی آن از داخل پروژه مسکن مهر عبور می کند ومشکلاتی از جمله ترد بالا ایجاد کرده است در هر مراسم بیش از 200 خودرو از این مسیر و بعضا با سرعت بالا عبور می کنند که نیاز به نصب سرعت گیر در این مسیر است.

مهدی بهمنی ادامه می دهد: بچه های ما محروم از امکانات آموزشی و تفریحی هستند با اینکه جمعیت زیادی در این پروژه ساکن هستند اما نه مهد کودک و نه مدرسه ای وجود ندارد و اکثر بچه ها برای رسیدن به مدرسه سرویس دارند و نیاز است حداقل پارک کودکی در محوطه مناسب احداث شود تا کودکان حداقل ساعتی از روز را در آنجا بگذرانند.

وی می افزاید: فرهنگ آپارتمان نشینی بسیار مهم است که متاسفانه خیلی از ماها آن را نداریم و شدیدا نیاز به آموزش داریم به عنوان مثال در مابین ساختمان ها محل های به عنوان پارکینگ تعبیه شده است اما کماکان مردم خودروهای خود را داخل کوچه و جلو ساختمان پارک می کنند و بعضی ها هم در این محل ها با ابزارهای برای خود پارکینگ ساخته اند که زیبنده نیست.

بهمنی تصریح می کند: از طریق های مختلفی از جمله صدا و سیما می توان در حوزه فرهنگ سازی آپارتمان نشینی برنامه های متنوعی ساخت که مورد پسند مخاطبان قرار گیرد. متاسفانه متولیان فرهنگی شهرستان و حتی استان به چنین موارد توجه ندارند در حالی که با فرهنگ سازی می توان از بسیاری معضلات جلوگیری کرد.

مشکلات رفع می شود

رئیس راه و شهرسازی دیواندره می گوید: بنا بر ضرورت و نیاز ساکنان مسکن مهر 504 واحدی به جهت تامین و ترفیع مشکلات آنها حسب اینکه اجرای پروژه واحدهای تجاری توسط اداره کل متبوع کلید خورد در حال ساخت 3 واحد تجاری برای راه اندازی نانوایی، میوه فروشی و سوپرمارکت هستیم کارهای زیرساختی و اخذ مجوز آن به پایان رسیده و تا پایان ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید.

امیر حسین جمشیدی ادامه می دهد: پروژه آماده سازی و محوطه سازی سایت مسکن مهر 274 واحدی در دستور کار قرار گرفت عملیات خاک برداری و خاکریزی، اجرای دیوارهای سنگی، جدول کشی، زیر اساس و اساس 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. امیدواریم ادامه کار را در سال جاری به پایان برسانیم.

نبود مکان های ورزشی

یک جامعه شناس در ارتباط با اهمیت وجود یک فضای بازی در محلات می گوید: امروزه جایگاه و اهمیت منحصر به فرد پارک ها و مکان ها و فضاهای تفریحی و ورزشی بر کسی پوشیده نیست. اگر تنها به یکی از کارکردهای این اماكن که «بازی» است توجه نماییم این جایگاه و اهمیت نمایان تر می شود.

ناصر کریمی ادامه می دهد: نقش بازی در ابعاد چهارگانه رشد (اجتماعی، عاطفی، جسمی و ذهنی) بسیار دارای اهمیت است، و بازی عاملی اساسی در رشد اجتماعی کودکان و نوجوانان است و موجب ارتباط آنها با محیط بیرون شده و دنیای اجتماعی آنان را گسترش میدهد و استعدادهای نهفته را شکوفا می کند.
وی می افزاید: از این طریق همکاری، همیاری و مشارکت میان کودکان و نوجوانان توسعه می یابد و با رعایت اصول و مقررات آشنا می شوند. همچنین همانند سازی با بزرگسالان را می آموزند و با مفهوم سلسله مراتب آشنا می شوند. در بازی ها رقابت را می آموزند و شکست را بطور واقعی تجربه می کنند، قدرت ابراز وجود پیدا می نمایند و از ترس، کم رویی و خجالت بیهوده رها می شوند و حمایت از افراد ضعیف را می آموزند.

اظهارات شورای شهر دیواندره

همچنین فریدون آقایی عضو شورای شهر دیواندره در این ارتباط می گوید: همزمان با احداث آپارتمان هایی تحت عنوان طرح مسکن مهر در دو بخش از شهر دیواندره، وعده خانه دار شدن با مبلغ آورده پایین، بسیاری از خانوارهای اجاره نشین و کم درآمد را امیدوار کرد تا به سرمایه گذاری در این وعده دولتی سهیم شوند .

علیرغم وجود مشکلات متعدد، نه شرکت تعاونی مربوطه و نه مسئولینی که باید ناظر بر کار این گونه شرکت ها و سرمایه گذاری های مردمی باشند تاکنون جوابگوی خواسته های ساکنان مسکن مهر بوده و نه مشکلی از بار مشکلات مسکن مهری ها برداشته شده است . با تکمیل شدن بعضی از واحدها، این مجموعه به حال خود رها شد و وعده شرکت تعاونی مزبور و مدیران شهری برای تکمیل نواقص ساختمان، احداث پارکینگ و محوطه سازی و فضای سبز و فضای بازی و سرگرمی کودکان ، احداث پیاده رو، آسفالت مسیر دسترسی و ..... پس از سه سال عملی نشده است. و اینک هم باران با آنها مهربان نبود .

به دلیل آسفالت نبودن مسیر دسترسی درسه فصل سال ، گل و لای شدید ایجاد می شود که علاوه بر چهره زشتی که به این محلات بخشیده مشکلات زیادی برای تردد ساکنان بوجود می آورد به گونه ای که در این روزها کودکان و زنان و افراد سالخورده پیاده نمیتوانند از منزل خارج شوند نبود خط تاکسی یا ون شهری برای تردد به مرکز شهر نیز بر مشکلات افزوده است و خانوارهایی که در این محل زندگی می کنند صرفا از طریق آژانس های درون شهری و تاکسی دربستی تردد می کنند که این باعث شده هزینه زندگی دراین منطقه از شهر دیواندره چندین برابر شود. هیچ گونه فضای سبز و امکانات رفاهی برای تفریح و سرگرمی کودکان در این منطقه وجود ندارد فضای آموزشی در هیچ یک از مقاطع تحصیلی احداث نشده وخانواده ها مجبورند فرزندانشان را برای تحصیل به مناطق دیگری ازشهر بفرستند که علاوه بر هزینه ایاب و ذهاب این دانش آموزان تبعات دیگری را نیز در پی خواهد داشت . انفعال موجود میان مدیران شهری و وعده های سر خرمن مسئولین ذیربط اکنون بر زندگی بیش از 700 خانوار ساکن در این مجتمع ها تاثیر مستقیم گذاشته است؛ حال وقت آن است که همتی نمایند و مقداری از بار سنگین مشکلات زندگی در واحدهای مسکن مهر را از دوش این قشر آسیب پذیر جامعه بردارند.

کد خبر 62624

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha