امکان فعالیت مداوم هنری برای هنرمندان کردستان وجود ندارد

سرویس کردستان – یک هنرمند دیواندره ای گفت: واقعاً در استان کردستان امکان فعالیت مداوم هنری برای هنرمندان وجود ندارد، به‌گونه‌ای که یک هنرمند در کارهای اول و نهایتاً کار دوم از بابت هزینه‌های بالای که باید شخصاً پرداخت کند از ادامه فعالیت باز می‌ماند.

به گزارش کردپرس، در سال های گذشته با اینکه دیواندره دارای هنرمندان مستعد بود اما به دلیل نبود فضای مناسب برای تمرین و برپایی نمایشگاه ها و جشنواره ها توانایی های آنها به نمایش در نمی آمد و در فعالیت های آنان خلا ایجاد می شد که با تکمیل مجتمع فرهنگی و هنری مشکل نبود فضای مناسب حل شد و اینک هنرمندان در مکانی با طراوت مشغول فعالیت هستند.

عدم شناسایی هنرمندان شایسته

یکی از هنرمندان فعال دیواندره در حوزه نمایش در ارتباط با مشکلات حوزه فرهنگی اظهار کرد: عدم استفاده از نیروهای با تجربه‌ موفق، فعال و نخبه‌های فرهنگی- هنری در رأس انجمن‌ها، دفاتر و گروه‌های سطح شهرستان که متأسفانه این روزها بر چند شاخه فرهنگی هنری مهم شهرستان تأثیر گذاشته و مطمئناً آسیب‌های آن تا سال‌های سال بر بدنه جامعه هنری شهرستان تأثیرگذار خواهد بود.

ایوب رضایی ادامه داد: در کل عدم شایسته ‌سالاری و نبود ملاک مشخص جهت شناسایی هنرمندان در شاخه‌های مختلف که اتفاقاً باعث عدم شناخت صحیح کارشناسان استانی از هنرمندان و توانایی‌های آن‌ها در کارهای فرهنگی و هنری نیز شده است.

وی افزود: نمی‌توانم فضای کار هنری را در استان کردستان را با استان دیگری که در آن تجربه فعالیت داشته‌ام مقایسه کنم، واقعاً در استان کردستان امکان فعالیت مداوم هنری برای هنرمندان وجود ندارد، به‌گونه‌ای که یک هنرمند در کارهای اول و نهایتاً کار دوم از بابت هزینه‌های بالای که باید شخصاً پرداخت کند و مشکلاتی که برای ارائه هنرش به وجود می‌آید، از ادامه فعالیت بازمی‌ماند.

رضایی بیان کرد: البته در مورد بعضی از هنرمندان این قضیه کاملاً فرق داشته و گاهی فضا آن‌قدر مهیا می‌شود که دوستان به‌راحتی و با حمایت‌های بالا دعوت به انجام کار می‌شوند و به‌گونه‌ای در تولید آثار هنری به تولید انبوه می‌رسند.

مجتمع فرهنگی هنری دیواندره مامنی برای هنرمندان

یکی از مربیان هنری دیواندره گفت: خوشبختانه با تکمیل مجتمع فرهنگی و هنری دیواندره مشکلات مرتبط با کمبود فضا برای تمرین و اجراهای رسمی و برپایی نمایشگاه ها کاملا رفع شده است. در حال حاضر این مجتمع پویا است و بعضا همزمان شاهد برپایی چند نمایشگاه و اجرای کارهای هنری در گوشه و کنار این مجتمع هستیم.

محمد کرمی ادامه داد: مجتمع فرهنگی و هنری دیواندره تمام رشته های فرهنگی و هنری را در خود جای داده است و برای هر فردی که بخواهد در رشته ای فعالیت کند زمینه برای کار کردن آن فراهم است. فکر نکنم فرد یا گروهی هنری وجود داشته باشد که به دلیل نبود فضای تمرین و فعالیت خود را تعطیل کرده باشد.

وی افزود: به دلیل اینکه تمام رشته های فرهنگی و هنری در ساختمانی مخصوص هنرمندان فعالیت می کنند شور و شوق فراوانی در علاقه مندان به هنر به وجود آمده است که موجب علاقه مندی افرادی بیشتری به کارهای فرهنگی نیز می شود.

نبود زیر ساخت های فرهنگی

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر دیواندره گفت: ریشه همه مشکلات جامعه فقر فرهنگی و نبود زیرساخت‌های فرهنگی است و انسان‌ها باید به مهارتی دست یابند که در تقابل منافع شخصی و جمعی، منافع جمعی را در اولویت خود قرار دهند.

فریدون آقایی ادامه داد: این نکته را قبول دارم که هر چه زیرساخت های فرهنگی مانند مکان مناسب برای تمرین، بهره گیری از دانش های جدید و ابزارهای کاری موجود باشد راحت تر می توان کارهای فرهنگی و هنری تولید کرد اما برای اجرای کارهای فرهنگی نباید کمبود ها را بهانه کرد.

وی افزود: هنرمندان همگی از جنس مردم هستند و همین باعث می شود در هر جا و مکانی با هر کیفیتی برای مردم کار انجام شود مورد پسند قرار می گیرد. مردم این روزها زیر فشار مشکلات زندگی هستند و شاید نتوانند برای اجرای کارهای سالنی وقت بگذارند اما هنرمندان می توانند با یک نقاشی، بایک موسیقی و یا کاری نمایشی حال مردم را خوب کنند.

آقایی بیان کرد: کردستان استانی فرهنگی است در هر نقطه و مکانی کار فرهنگی صورت گیرد مورد پذیرش مخاطبان قرار خواهد گرفت. شورای شهر با کمترین امکانات برنامه های متنوعی را برای مردم در فضای باز برپا می کند با اینکه صندلی، نور و صدای درست و حسابی وجود ندارد اما مخاطبان این را می خواهند.

وی گفت: شورای شهر آماده حمایت از کارهای فرهنگی در هر قالبی باشد را دارد و تا هرجا که در توان داشته باشد از هنرمندان حمایت خواهد کرد. دیواندره هنرمندان خوبی دارد که متاسفانه بسیاری از آنها با مشکلات اقتصادی مواجه هستند اگر این دسته از مشکلات حل شود مطمئنا بر تعداد هنرمندان این شهرستان افزوده خواهد شد.

‌کارهای فرهنگی در راستای مسایل و مشکلات مردم باشد

کارشناس مدیریت و فعال فرهنگی گفت: دیواندره که در زمینه کارهای فرهنگی استعداد زیادی دارد و توانسته در حوزه های مختلف سربلند باشد مخصوصا در چند سال گذشته کارهای بزرگ استانی و کشوری انجام گرفته است که می توان به آواهای فولکلور سیمای زن کرد هنرهای نمایش و کرفتو شناسی اشاره کرد.

یوسف نادری ادامه داد: شهر دیواندره شهری بکر و دارای قدمتی چند هزار ساله است علاقه مردم چاشنی خوبی است اگر در راستای نیازهای آنها باشد خالی از لطف نیست. کارهای فرهنگی که در دیواندره تا امروز انجام گرفته اکثرا در حوزه های هنری است که نیاز است به مسایل دیگر هم ورود شود و صرفا سایه انداختن به چند مقوله موجب مخاطب زدگی خواهد شد.

وی افرود: اگر‌کارهای فرهنگی در راستای مسایل و مشکلات مردم باشد بهتر پاسخگو است در حال حاضر اکثر مسایل مردم مخصوصا جوانان مشکل ازدواج و مسایل خانوادگی اعتیاد و خودکشی و اشتغال پیر پسری، پیر دختری، زندگی های تنها و از این قبیل موارد است نیاز است برنامه به این مسایل میل نماید مطمنا مخاطب پسند است.

نادری بیان کرد: باتوجه به اینکه اکثریت مخاطبین جوانان هستند برنامه های باید تدارک دیده شوند که جوانان را هدف قرار دهد یکی از معضلات ادارات در دیواندره و رویکرد آنها به کارهای فرهنگی فقط یک روز خاص در ادارت است مثلا منابع طبیعی تمام برنامه های فرهنگی را در هفته درختکاری تدارک و بقیه سال این مسایل را تعطیل می کند یا دیگر ادارات و اکثرا بهانه می شود که از بالا دستی بودجه اختصاص داده شود.

این کارشناس گفت: شهرهای کوچکی همانند دیواندره تشنه کار فرهنگی است و تمرکز کارها در سنندج و به طبع آن در تهران باعث شده است که اکثرا مخاطبان پایتخت نشین و مرکز استان نشین رغبتی برای این برنامه ها نداشته باشند هر کار فرهنگی در شهرهای کوچک به وضوح جلوی چشم خواهد بود و مردم طعمش را حس می کنند.

یوسف نادری ادامه داد: انحصار و عطف دادن برنامه فرهنگی به ارشاد و شانه خالی کردن دیگر ادارات باعث شده است بیشتر در مورد کار فرهنگی فقط حرف زده شود عمل به آینده موکول شود. اداره ای همانند ارشاد باید موردحمایت دیگر ادارات باشد و حتما از تخصص آنها در امورات فرهنگی بهره گیری شود و تک روی ادارات در کارهای فرهنگی خود به فرهنگ سازی منتج نمی شود.

وی افزود: به عنوان نمونه آواهای فلکلور که دو دوره در زمان شورای چهارم زرینه برگزار شد با شناسایی استعدادهای مناطق کرد نشین و ورود شوراها به این مسایل از نکاتی بود که مورد عنایت فراوان قرارگرفت اواهای فولکلور که قرار است مجددا برگزار شود متاسفانه از دیگر شهرها آنرا کپی کردند و یکی از معضل های کار های فرهنگی در این استان است اگر کار موفق شود و بتواند کشوری و بین الملی شود با کپی کردن سعی در کمرنگ کردن آن را دارند.

کد خبر 62769

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha