به گزارش کردپرس، آتش بس 2 سال و نیمه میان پ.ک.ک و ترکیه در جولای 2015 متوقف شد و دور جدیدی از تقابل 40 ساله میان این گروه کرد ناراضی در ترکیه و نیروهای امنیتی این کشور در مناطق جنوب شرق کشور که مشخصه آن جنگ شهری بود، آغاز شد.
برخی مناطق کردنشین جنوب شرق ترکیه مانند منطقه تاریخی شهر عمدتا کردنشین دیاربکر یا آمد به شدت آسیب دید و آن طور که سایت IRIN که به مسائل آوارگان و حوادث و تقابلات جهای می پردازد، هنوز بیش از 26000 نفر از ساکنان منطقه سور نتوانسته اند به این منطقه باز گردند.
بر اساس این گزارش، اگرچه دولت ترکیه اقدام به اجرای طرح بازسازی مناطق کردنشین کرده است اما طرح های جدید بازسازی، سیمای سنتی این مناطق را از بین برده است و برخی مناطق تاریخی مانند سور آمد که تنها چند ماه قبل از آغاز تقابلات سال 2015 به عنوان میراث جهانی در سازمان ملل ثبت شده بود، چهره جدید و ناآَشنایی دارند.
ساکنان این منطقه اقدام دولت ترکیه را در اجرای طرح های جدید معماری در منطقه تلاش برای زدودن بافت تاریخی این مناطق و آن را در راستای انکار هویت تاریخی و فرهنگی مردم کرد می دانند. آنها بر این باورند که جنگ شهری که از نظر تقابل فیزیکی پایان یافته، از نظر آنها همچنان ادامه دارد و اکنون هویت فرهنگی و تاریخی کردها را نشانه رفته است.
کردهای این مناطق می گویند با توجه به قیمت های سنگین خانه های بازسازی شده، کردها استطاعت خریدن آنها را ندارند در نتیجه ممکن است افراد دیگری غیر از کردها در این مناطق ساکن شوند و این مسئله می تواند به تغییر بافت جمعیتی مناطق کردنشین منجر شود.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما