گردهمایی تجار و بازاریان سقز برای بازگشایی بازارچه مرزی سیف/ آیا کسی فریاد عدالت خواهی مرزنشینان و بازاریان سقزی را می شنود؟

سرویس کردستان- در گردهمایی فوق العاده جمعی از بازاریان و تجار شهرستان سقز بر بازگشایی بازارچه مرزی سیف سقز تاکید شد.

به گزارش کردپرس؛ در این نشست که در سالن اجتماعات اداره صنعت برگزار شد، رئیس اتحادیه صادرکنندگان با ارائه گزارشی از روند تاسیس و فعالیت های بازارچه مرزی سیف، گفت: در طول سال های 77 تا 91 این بازارچه فعالیت گسترده ای به لحاظ اقتصادی داشت و بعنوان دروازه تجاری منطقه محسوب می شد، اما بسته شدن آن مشکلات عدیده ای را به وجود اورده و موجب بیکاری مستقیم بیش از 350 نفر تاجر و پیله ور و صدها نفر دیگر شده است.

سقز باید مثل سایر شهرستان مرزی دارای بازارچه فعال باشد

محمد محمدی افزود: شهرستان سقز به لحاظ مرزی هیچ تفاوتی با شهرستان های بانه، مریوان، سردشت، پیرانشهر، پاوه و.. ندارد و مرزهای آن از ثبات و امنیت بیشتری برخوردار است، ولی در مورد چرایی و علت بسته شدن این بازارچه کسی پاسخگوی ما و مردم سقز نیست

وی با اشاره به موافقت سال گذشته هیات دولت و مراجع مرتبط با بازگشایی بازارچه و اختصاص 8 میلیارد تومان برای ایجاد زیرساخت های آن توسط استانداری کردستان، خاطرنشان ساخت: تعطیلی مجدد این عملیات موجب نگرانی عمومی شده، لذا از مسئولان، نماینده مجلس، نهادهای نظامی و امنیتی، اتاق بازارگانی، اداره کل صنعت و... انتظار داریم برای بازگشایی این بازارچه با همکاری دولت عراق، تلاش و رایزنی جدی نمایند.

آوارگی و شرمندگی بازرگانان و پیله وران سقزی

سپس خالد فرجیان از اعضای اتحادیه صادرکنندگان نیز با بیان اینکه شهر سقز مظلوم و محروم واقع شده، گفت: متاسفانه تجار، پیله وران، مرزنشینان و کولبرتن سقزی سرگردان و آواره سایر شهرهای اطراف هستند و با دید حقارت و سربار به ما نگاه می کنند، لذا همه ما باید شرمنده مردم و بازاریان باشیم

وی گفت: تمام رایزنی های ما حاکیست دولت اقلیم کردستان عراق مایل به بازگشایی این بازارچه است، با توجه به امنیت مناسب دو طرف مرز، مسئولان استان کردستان هم مایل به بازگشایی بازارچه هستند، لذا باید همت و اراده کنند و این بازارچه را بازگشایی نمایند و در کنار آن برای استقرار گمرک در سقز تلاش کنند.

بازگشایی بازارچه مرزی به توسعه و امنیت سقز کمک می کند

سپس رئیس اتحادیه پارچه فروشان هم گفت: سقز دارای 35 کیلومتر مرز مشترک و دارای موقعیت و ویژگی های منحصر بفرد تاریخی، فرهنگی و جغرافیایی است، لذا حق قانونی این شهرستان است که بازارچه مرزی داشته باشد

مختار کریم زاده با بیان اینکه بیکاری و رکود بازار در سقز بیداد می کند، گفت: بازگشایی بازارچه مرزی سقز به تقویت ثبات، امنیت و رونق اقتصادی این منطقه کمک می نماید.

بازگشایی مرز سیف؛ مطالبه ای فراگیر

در ادامه نائب رئیس اتاق اصناف و رئیس اتحادیه لوازم خانگی بازگشایی بازارچه سیف سقز دغدغه 13 هزار بازاری و ده ها هزار نفر مرزنشین سقزی است، همه ما دغدغه امنیت و اقتصاد را داریم و امیدواریم دولت بستر تحقق این دغدغه را فراهم نماید

عبداله کامله خاطرنشان ساخت: بازگشایی بازارچه به صادرات و واردات کالا در سقز بدون واسطه، رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال کمک می کند.

لزوم پیگیری هماهنگ و سازمان یافته بازگشایی بازارچه سیف

سپس نماینده اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و بازرگانی استان کردستان با بیان اینکه بازارچه مرزی سیف تمام فرایندهای رسمی را برای بازگشایی مجدد در هیات دولت، وزارت کشور و نهادهای مرتبط طی نموده بود، گفت: تعامل و همکاری وزارت کشور، استانداری کردستان، وزارت امور خارجه، اتاق بازرگانی و نهادهای نظامی و امنیتی برای هماهنگی با طرف عراقی و بازگشایی بازارچه باید با جدیت دنبال شود

جمال توپچی مقوله تجارت رسمی را در ایجاد تحرک و پویایی اقتصادی- اجتماعی، تقویت امنیت، گسترش مبادلات قانونمند تجاری بین دو طرف مرز و کاهش قاچاق موثر دانست و گفت: باید مطالبات را دسته بندی و به نهادهای مرتبط جهت پیگیری ارائه داد.

در ادامه چندین نفر از بازاریان و پیله وران حاضر در جلسه از جمله: عثمان محمدی، عثمان امین پور، کامران براخاصی، بهزاد یزدانی و... مباحثی درخصوص ضرورت بازگشایی بازارچه مرزی سیف و نقش آن در توسعه اقتصادی منطقه بیان نمودند.

قول مساعد دستگاه های اجرایی برای پیگیری مشکلات مرز سیف

در پایان نمایندگان ادارات و نهادهای حاضر در جلسه از جمله: فرمانداری ویژه، سپاه، صنعت، معدن و تجارت گزارشاتی در مورد وضعیت بازارچه و نقش آن در رونق اقتصادی و اشتغال زایی، تلاش های انجام شده برای اخذ موافقت نهادهای مرتبط برای بازگشایی بازارچه ارائه و وعده مساعد را برای پیگیری حل مشکل دادند.

کد خبر 62789

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha