موضع واقعی دونالد ترامپ در قبال کُردها

سرویس جهان- ترامپ بارها کردهای عراق را جنگاورانی قابل تحسین و کردها را خونگرم نامیده است اما در جریان بازپس گیری کرکوک توسط نیروهای عراقی که کردها چشم به دهان او دوخته بودند، با یک عبارت خیال کردها را راحت کرد: «من از هیچ کدام (بغداد و اربیل) طرفداری نمی کنم.»

به گزارش کردپرس، دونالد ترامپ، رییس جمهور کنونی آمریکا در جریان کارزار انتخاباتی دو سال پیش آمریکا، کردها را جنگجویانی فوق العاده خواند که باید مسلح شوند. او روز گذشته در جریان مصاحبه مطبوعاتی نشست سران ناتو در بروکسل نیز توصیفی هیجان انگیز از کردها و جنگجویان کرد داشت: ترامپ گفت: « کُردها مردمان بزرگی هستند. جنگجویان کرد فوق العاده هستند و آنها متحدانی خونگرم، فوق العاده و باهوش هستند.»

اما دونالد ترامپ در مقام عمل نشان داده است که هر کجا کردها، چه در سوریه و چه در عراق به او نیاز پیدا کرده اند، با بی توجهی رییس جمهور آمریکا روبه رو شده اند. دونالد ترامپ در جریان مناقشه کردها و دولت عراق بر سر سرنوشت کرکوک پس از پایان جنگ با داعش اعلام بی طرفی کرد. این کشور در جریان تصرف منطقه کردنشین عفرین در سوریه توسط ترکیه نیز فقط به ابراز نگرانی بسنده کرد.

مایکل پریجنت، پژوهشگر در اندیشکده هادسون درباره موضع ترامپ در مقابل کردها به لاویر میلوری، تحلیلگر سیاسی خارویمانه گفته است دونالد ترامپ تفکری استراتژیک درباره اهمیت کردستان عراق و کردها ندارد.

وی افزود: ترامپ فقط به تقدیر لفظی نیروهای پیشمرگ اکتفا می کند اما اقلیم کردستان عراق را به عنوان متحد استراتژیک که آمریکا می تواند روی آن سرمایه گذاری کند به رسمیت نمی شناسد.

برخی تحلیلگران حوزه خاورمیانه نیز در مصاحبه های خود با خبرگزاری کردپرس تاکید کرده اند که آمریکا هر وقت به کردها نیاز پیدا کند به عنوان ابزار از آنها استفاده می کند اما به وقت نیاز کردها را به حال خود رها می کند. آنها به شکست تلاش های سیاسی و نظامی کردهای عراق در سال 1975 و مخالفت شدید این کشور با برگزاری رفراندوم استقلال در اقلیم کردستان در 25 سپتامبر 2017 به عنوان نمونه اشاره می کنند.

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 62902

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha