همزمانی دفاع نسنجیده یکی از مدیران استانداری از یک رخداد اشرافیگری و مداحی هدفمند یکی از نمایندگان مجلس ازحاشیه های آن و نشر اخبار تخصیصات ارزی به بعضی شرکت های مطرح ، پای شرکت سابق یکی از مدیران استان را به میان آورد. هرچند دلایل قانونی مبنی برکناره گیری این مدیر استانی از شرکت مذکور قبل از شروع مسئولیتش ارائه گردیده است و می تواند قانونی باشد ولی اقناع جامعه در این شرایط دشوار اقتصادی امری مشکل به نظرمی رسد. پیچیدگی موضوع از آنجا شروع می شود که طیف سیاسی مدیریت استان که جایگاه استانداری را از آن خود دانسته و ورود چهره ای جدید در جمع خود را برنتافته و از هر فرصتی جهت تطهیر جناح سیاسی خود استفاده می کنند. بدترین نوع دفاع این تیم از مدیریت جدید استان، توجیه ضیافت افطاری ایشان در تهران بود که هزینه آن ضیافت را غیر دولتی و شخصی معرفی نمودند. این دفاع مخرب زمینه را برای بروز چنین حاشیه های آماده نمود. اگرچه خود آقایان و هم طیفانشان صدرنشین آن ضیافت حاشیه ساز بودند اما با این موضع گیری هدفمند، کینه سیاسیشان را نسبت به شریک سیاسی خود در دولت به منصه ظهور رساندند و از حاشیه های به وجود آمده نهایت بهره برداری را نمودند هر چند این آسیاب به نوبت می چرخد وهر یوم لکی و یوم علیکی را هم به دنبال دارد اما با این رفتارهای به ظاهر زیرکانه نمی توانند ناکارآمدی مدیریت دولت خود را پنهان کنند.
اما در کشور، شرایط نامناسب اقتصادی سهامداران دولتی را فعال نموده و آنان نیز نظریه پردازان « تکرار ساز» سیاسی را بمدد گرفته اند تا نسخه سیاسی برون رفت از این بن بست را بررسی نمایند آنان که خود بزرگترین سهامداران این دولت می باشند، توجیهی بر وضعیت موجود و ناکارآمدی دولت ندارند چاره ای جز فرار به جلونمی بینند و به منظور فریب افکار عمومی و توجیه ناکارآمدی دولت، مشکل اصلی را در ناخالصی اصلاحات دانسته اند! و با پرداختن به بازسازی ادبیات اصلاحات سعی بر مبرا نمودند جناح خود از این بن بست سیاسی و اقتصادی دارند ولی جامعه آنقدرها هم ذهنش فراموش کار نیست که « تکرار می کنم»های شما را فراموش کرده باشد آن زمان که تمامیت ملک دولت را از آن خود می دانستند واز باده " دست آورد " سرمست بودند ، از "هویت " جویی خبری نبود حال که بار خود را از کیسه ملت بسته به فکر تجددطلبی اصلاحات افتاده اند در حالی که این الاکلنگهای سیاسی توجیهی بر این فقر و فلاکت به وجود آمده جامعه نخواهد بود.
استان فقیر و محروم کردستان از این «مارپله های سیاسی» کشوری بدور نبوده است. برکسی پوشیده نیست که مدیریت پنجساله الیگارشی چند نفره چه بلایی بر سر این استان مستعد آورده است. تیم سیاسی صاحب دولت که در ابتدای پیروزی دولت یازدهم ادعا کردند: ما به خانه های خود برمی گردیم و سهمی ازاین دولت نمی خواهیم (مصاحبه رئیس وقت ستاد روحانی در کردستان). دیری نپایید که جدال بر سر قدرت تا آستانه مرگ و حذف هم جبهه ای هایشان به پیش رفتند و بی رحمانه بسیاری از هم ستادی های خود را زیرچرخ های مدیریت آپارتایدی خود له کردند نهایتا اینکه توانستند گلوگاه های اقتصادی استان را به اختیار خود درآوروند. « این چند نفر» فرمول فشار از بالا و چانه زنی از پایین را به بهترین شیوه ممکن با تاسی از استاد جنگ روانیشان در تهران به خوبی در استان اجرا نمودند و مهره های دلخواه خود را به کار گماردند حال که چرخ دولت به هر دلیلی درگل و لای نا کارآمدی گیر کرده و به تبعیت جناح افراطی کشوری که تا کنون سلطان گونه بر همه ساختارهای قدرت اجرایی مدیریت می کردند سعی برفاصله گرفتن از بخش مفسده انگیز دولت نموده اند و به هر بهانه ای برای جداسازی خط خود از دولت تلاش می کنند درحالی که همفکران آنان در دولت تمامی گلوگاه های حیاتی کشور دراختیارشان بود و نتوانستند نه گامی در سیاست خارجی و نه در سیاست های اقتصادی داخل بردارند واکنون وعده های خیالی آنان به عنوان جوک در فضاهای مجازی دست بدست می شود.
برکسی پوشیده نیست استمرار مدیریت «این چند نفر» درپنجسال گذشته درکردستان خط قرمز جناح خاص دولت بوده است که مراتب آن به صراحت از طرف قدرت اصلاحات کشوری به استحضار مدیریت قبلی و فعلی استان ابلاغ گردیده است وصراحتا معاونین حزبی رئیس جمهور و برخی گردانندگان پشت پرده دولت اعلام کرده اند تا زمانی که ما در قدرت هستیم «این چند نفر» باید در ساختار قدرت استان باقی بمانند متاسفانه این چند نفر! خود را نماینده افکار عمومی کردستان به تهران معرفی کرده اند. همین چند نفری که هیچکدامشان رابطه معنا داری بین جایگاه مدیریتی آنان با تخصص و تحصیلات آنها وجود ندارد و وجه مشترک آنها هم زیستی سیاسی می باشد که اتاق های فکرحزبی در سنندج و تهران آنها را متحد کرده و آخرین خروجی این اتاق فکر حاشیه های انتخابات 96 بود که متاسفانه سرنوشت خوبی برای استان رقم نزدند و پرونده برخی از آنان در آن انتخابات از سوی برخی مراجع در حال رسیدگی است.
با این رسوائی های مکرر باز هم در موسم انتخابات ها عوام فریبانه با استفاده از شعارهای قومی و طرح بعضی مطالبات دست نیافتنی وبا استفاده از احساسات پاک مردم ، افکار عمومی را منحرف و بر توجیهات عقب ماندگی استان می افزایند. درحالی که درطول دوره مدیریت قشری نگری « این چند نفر» هیچ منعی برای بکارگیری عناصر وابسته به این جریان وجود نداشته است و بدنه مدیریتی را مقهور خود ساخته اند هیچ یک از شاخصه های توسعه را تغییر نداده اند بلکه در بسیاری از شاخصه ها طبق آمارهای موجود رشد منفی داشته اند بنابراین هیچ بهانه ای برای فرار از این ناکارآمدی مدیریت «چند نفره» در استان وجود ندارد. مدیریت پنجساله دولت دراستان کاملا درا ختیار «این چند نفر» بوده و حکم مسئولیت وابستگان این تیم مستقیما از تهران ابلاغ می شود و استان نقشی در ابقا و انفصال آنان ندارد. شریان حیاتی استان دراختیار" این چند نفر" بوده که انتظار می رفت با ورود مدیریت جدید در استان تغییراتی در بهبود وضعیت سیاسی و اقتصادی مردم صورت بگیرد که این آرزو همچنان بر دل مردم باقی ماند. شواهد موجود نشان می دهد استاندار فعلی به توصیه اکید جریان خاص از جابجایی "این چند نفر" کوتاه آمد و کمترین نتیجه مخرب این کوتاه آمدن حاشیه های ایجاد شده اخیر برای استانداری بود.
نظر شما