شیرکوه بهمنی در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار کرد : با همت و تلاش اداره بهزیستی و همراهی و همکاری اداره راه و شهرسازی و بنیادمسکن مریوان 30 واحد مسکن برای افراد تحت پوشش و معلولین مستقر در روستاه های اطراف مریوان که شامل ساخت و خرید مسکن است به زودی در هفته بهزیستی افتتاح و مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
بهمنی افزود : بهزیستی مریوان برای افراد تحت پوشش خود و به ویژه معلولان روستانشین مبالغی در نظر گرفته است که برای هر فرد معلول در خانواده ده میلیون و برای خانواده هائیکه دارای دو فرزند معلول در روستاه های اطراف باشند نیز مبلغ 30 میلیون تومان در نظر گرفته است که این امر برای خرید و یا ساخت منزل است.
وی تصریح کرد : این طرح به صورت مشارکتی صورت می گیرد و خانواده های تحت پوشش نیز باید مبالغی را به عنوان آورده در این طرح داشته باشند و باید عنوان کرد جدای از این امورات بهزیستی در سال های گذشته در راستای یاری رساندن خانواده ها در امر رسیدن به خودکفایی فعالیت های خوبی را انجام داده است.
رئیس بهزیستی مریوان افزود : پیشتر فعالیت های بهزیستی به صورت مسکن سازی انجام می شد اما امروزه این امر به صورت مشارکتی و در راستای خرید و یا ساخت منازل مسکونی انجام می گیرد.
شیرکوه بهمنی بیان کرد : طرح ساخت و یا خرید مسکن از سوی بهزیستی با همراهی اداره راه و شهرسازی و بنیاد مسکن انجام می گردد و راه و شهرسازی باید نظارت کنند و بنیاد مسکن نیز همراهی داشته باشد تا خانه های خریداری شده و یا ساخت این خانه های به صورت اصولی باشد تا از مقاومت کافی برخوردار باشد.
بهمنی افزود : در امر ساخت و یا خرید مسکن برای معلولین و افراد تحت پوشش بهزیستی نهایت دقت می گردد تا منزل مسکونی دارای مقاومت لازمه باشد تا در بروز زلزله های احتمالی مقاوم باشد و خدای ناکرده باعث ایجاد آسیب به خانواده ها نگردد.
بهمنی تصریح کرد : با گران شدن نرخ مصالح ساختمانی و افزایش چند برابری آهن و غیره سیاست سازمان بر این روند است که مبالغ کمکی نیز افزایش یابد اما هنوز این مبلغ کم است و لذا خانواده ها می بایستی ما را یاری دهند.
دومین پایگاه اجتماعی مریوان افتتاح می شود
رئیس بهزیستی مریوان با اشاره به این نکته که به زودی دومین پایگاه اجتماعی مریوان افتتاح و مورد بهره برداری قرار می گیرد افزود : چند سالی است که اورژانس اجتماعی مریوان فعالیت دارد و تنها یک واحد در محله کوره موسوی مریوان وجود داشت که امروزه با همت و تلاش اداره بهزیستی و همراهی مسئولان مربوطه دومین واحد این پایگاه آماده بهره برداری است.
شیرکوه بهمنی افزود : اولین پایگاه اجتماعی مریوان در محله کوره موسوی افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت که به زودی در هفته بهزیستی دومین پایگاه اجتماعی در محله چهارباغ مریوان افتتاح و مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
بهمنی بیان کرد : میزان رشد آسیب های اجتماعی در هر جامعه ای نیزامند مداخلات تخصصی و خدمات اجتماعی است و چندسالی است که مرکز اجتماعی مریوان افتتاح شده و این امر باتوجه به رشد جمعیت مریوان نیز نیازمند گسترش در امر ارائه خدمات است.
وی عنوان کرد : این مرکز در بخش های مختلفی همچون مداخله در بحران، مرکز نهگداری از دختران فراری و زنان یا بی سرپرست و کودکان بی سرپرست و مرکز حمایت از کودکان کار و خیابانی، پایگاه اجتماعی و خدمات اجتماعی سیار است که با همشهریان می توانند با شماره گیری 123 گزارش های مربوط به آسیب های اجتماعی در راستای مداخله های تخحصصی به این واحد اطلاع دهند.
شیرکوه بهمنی افزود : افرادی با رشته های تحصیلی مرتبط در این پایگاه فعالیت دارند و آنان از کارشناسانی خبره و کارآزموده ای هستند که در رشته های روانشناسی بالینی، زیر گروه های رشته علوم اجتماعی و مشاوره تحصیل کرده اند.
بهمنی عنوان کرد : به جای این امر که مردم به ما مراجعه کنند ما برای ارائه خدمات به کودک آزاری، زنان و افرادی که در معرض خطر های اجتماعی قرار دارند می رویم و آنها افرادی اصلی هستند و ما قطعا مداخله خواهیم کرد و اگر احساس شود که فردی به دلیل عدم وجود مسکن و پناهگاه در معرض خطر قرار گیرد به سنندج ارجاع داده خواهد شد.
بهمنی تصریح کرد : محل اورژانس اجتماعی مناسب نبود که امروزه یک مکان جدید و مناسب برای ان فراهم شده است که هم مرکز مهر خانواده وابسته به دادگستری در ان افتتاح شده است و هم دارای یک اتاق مجزا برای بازی کودکانی است که به آنجا انتقال داده می شوند و هم اتاقی مناسب برای ارائه خدمات مشاوره در ان وجود دارد.
وی با اشاره به میزان دختران فراری در شهرستان مریوان اظهار کرد : یکی از مهمترین ویژگی های معضلات اجتماعی بحث فراگیر بودن ان است هنگامی که صحبت از آسیب های اجتماعی به میان می آید کم یا زیاد آن در تمامی جهان وجود دارد و با روند روبه رشد جمعیت این امر نیز بیش از پیش می شود.
شیرکوه بهمنی عنوان کرد : تقریبا می توان گفت که هرچه روند جمعیت روبه رشد باشد میزان آسیب های اجتماعی نیز افزایش خواهد یافت و بلعکس چرا که در شهرهائیکه جمعیت بیشتری وجود داشته باشد میزان حاشیه نشینی نیز افزایش خواهد یافت و هرچه حاشیه نشینی شهرها افزایش یابد میزان آسیب های اجتماعی نیز روبه افزایش خواهد رفت و کنترل اجتماعی نیز کاهش خواهد یافت.
بهمنی خاطرنشان کرد : در شهر یا روستاهائیکه میزان جمعیت کمتر است کنترل اجتماعی بیشتری وجود دارد و در آنجا افراد کمتر می توانند رفتارهای غیرهنجاری داشته و یا به رفتارهای هنجارشکنانه اقدام کنند.
رئیس اداره بهزیستی رمیوان افزود : مریوان یکی از شهرهای مهاجرپذیر استان کردستان است که در سال های اخیر میزان جمعیت آن به صورت چشمگیری افزایش یافته است و همچنین این مهاجر متاسفانه این افراد یا فقیر هستند ویا از افرادی هستند که کم بضاعت بوده و به امید یافتن کار به این شهر مهاجرت می کنند و این افراد بدلیل عدم توانائی مالی به ناچار در محله های حاشیه شهر ساکن می شوند و این امر نیز باعث گسترش حاشیه نشینی در شهر می گردد.
شیرکوه بهمنی بیان کرد : مریوان را می توان از معدود شهرهائی دانست که محلات حاشیه آن با محلات اصلی که در داخل شهر وجود دارد برابری دارد و این امر نیز به خودی خود بر روند آسیب های اجتماعی می افزاید و باعث گسترش معضلات می شود.
بهمنی افزود : بدلیل گسترش حاشیه نشینی و کاهش فضاهای آموزشی که حتی سازمان آموزش و پرورش شهرستان نیز نمی تواند میزان محلات و حتی روستاه های موجود را تحت پوشش قرار داده و به میزان جمعیت فضاهای آموزشی بسازد باید منتظر افزایش و گسترش معضلات اجتماعی نیز بود.
مریوان دارای کمترین آمار از نظر دختران فراریست
وی ادامه داد : بسیاری از محلات مریوان حاشیه نشینی به روندی غیر طبیعی افزایش یافته است و در این مکان ها که امروزه به محلات شهر نیز تبدیل شده است هیچ سرانه و فضای آموزشی و حتی فضای سبز از سوی دلالانی که ساختمان سازی کرده اند در نظر گرفته نشده و کمتر به بافت شهری در این محلات اهمیت داده شده است.
وی بیان کرد : در بحث دختران فراری باید عنوان کرد که دستگاه های مربوطهتا به امروز فعالیت های خود را به خوبی انجام داده اند و این امر باعث شده است که بحث دختران فراری کمتر نمود یابد چراکه به محض دیده شدن موردی که منجر به فراری شدن دختران احتمال داده میشد فورا از سوی مسئولان مربوطه دخالت های لازمه صورت می گرفت.
رئیس بهزیستی مریوان خاطرنشان کرد : فراری شدن دختران یک سری منبع و سرچشمه ای دارد که باید عنوان کرد در هر مکانی که میزان طلاق زیاد بوده و خانواده ها بیشتر فروپاشیده شده و مسایل حاشیه نشینی و ناهنجاری های اجتماعی زیاد باشد میزان فراری شدن دختران نیز افزایش خواهد یافت.
شیرکوه بهمنی بیان کرد : آماری رسمی از دختران فراری مریوان وجود ندارد و کسی نیز نمی تواند منکر این امر باشد که در مریوان این معضل وجود ندارد اما شاید انجام فعالیت های صحیح ارگان های مربوطه باعث شده که این معضل چنان اندک باشد که امروزه به چشم نمی آید و علنی نشده است.
بهمنی ادامه داد : در واحد اجتماعی بهزیستی به محض این که بانوئی تنها یا بی سرپناه مشاهده شده باشد بلافاصله اقدام کرده و با همکاری نهادهای مربوطه این بانوی بی سرپناه را یا در خانواده خود پناه داده و یا برای یافتن پناهگاه به سنندج اعزام شده است.
وی در پایان سخنان خود اظهار کرد : طرح مریوان شهر بدون متکدی که از سوی بهزیستی در سال های گذشته اجرا شد توانست بسیاری از معضلات موجود را بهتر و بیشتر از همیشه به ما نشان دهد و توانستیم با همراهی و همیاری برخی از مسئولان انها را رفع کنیم که یکی از این معضلات دختران فراری بود چرا که این افراد بلافاصله پس از این امر که بدون سرپناه میشدند مشغول به تکدی گری میشده اند و ما هم می توانستیم آنها را یافته و پناهگاهی برایشان بیابیم.
نظر شما