کلنگ احداث کارخانه تولید آهن اسفنجی  قروه زمین زده شد

سرویس کردستان- مراحل عملیاتی زنجیره فولاد در قروه با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت آغاز شد.

به گزارش خبرنگار کردپرس، بعد از ظهر امروز پنجشنبه پروژه واحد تولید آهن اسفنجی 800 هزارتنی در قروه در راستای اجرای زنجیره فولاد کردستان با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت کلنگ زنی شد.

این پروژه با محصول تولیدی آهن اسفنجی با ظرفیت اسمی 800 هزارتن و کاربرد برای مواد اولیه صنعت ذوب و نورد با سرمایه گذاری کل 8 هزار میلیارد ريالی وارد فاز اجرایی شد.

میزان سرمایه گذاری ريالی این پروژه 5 هزار و 400 میلیارد ريال و سرمایه گذاری ارزی آن 50 میلیون یورو بوده که برای تکمیل نیازمند 5 هزار و 600 میلیارد ريال تسهیلات است.

مجری این طرح بر عهده شرکت صنایع فولاد کردستان است که پیش بینی می شود با اجرای آن برای 250 نفر در زمان بهره برداری کامل اشتغال مستقیم ایجاد گردد. همچنین زمان راه اندازی این طرح سه سال بعد از آغاز پروژه در نظر گرفته شده است.

بزرگترین معدن طلا در قروه

به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت استان کردستان در حوزه صنعت در کشور سرآمد بوده و براساس مطالعات اکتشافی صورت گرفته مستعد داشتن منابع غنی و صنایع وابسته است.

«محمد شریعتمداری» با اشاره به معادن طلای کردستان، گفت: در حال حاضر در معدن طلای زرکوه قروه سه تن طلا در حال بهره برداری است که اگر این ظرفیت به پنج تن برسد یکی از بزرگترین معادن طلای کشور خواهد بود.

او با اشاره به آغاز اجرای زنجیره فولاد در کردستان، افرود: با آغاز این طرح ها ظرفیت های جدید تولید صنعتی پایه گذاری شد که امیدواریم با عملیات اجرایی شاهد فعالیت های جدید تری باشیم.

«شریعتمداری» همچنین از تولید 130 هزار تن ظرفیت جدید کنسانتره در سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: در نظر داریم تا مجموعه زنجیره فولاد در کشور را به ظرفیت بیش از 110 میلیون تن برسانیم که هم اکنون با بیش از 60 درصد پیشرفت در شرف بهره برداری است.

او در ادامه به وضعیت شهرستان قروه پرداخت و یادآور شد: قروه در حوزه معدن وضعیت مطلوبی دارد و می توان گفت نقاط امیدبخشی در کشف سنگ آهن در کنار فعالیت های ساخت کنسانتره در این منطقه حاصل شود.

«شریعتمداری» سنگ مرمر قروه را یک برند جهانی دانست و تصریح کرد: باید تمامی محل هایی که معادن در آن ها وجود دارد از این ظرفیت بهره ببرند و این اولویت نخست برای مسئولان امر خواهد بود و هر بهره برداری باید به این موضوع توجه کند.

او بر پوشش نیازهای اولیه واحدهای تولیدی در حوزه سنگ و تلاش برای فرآوری سنگ قروه تأکید کرد و خواستار شد تمامی ظرفیت های موجود جهت فرآوری معادن انجام شود.

همچنین فراهم کردن شرایط برای جذب سرمایه گذاری در این زمینه از دیگر مواردی بود که این مقام مسئول بر آن تأکید کرد.

تأمین آب از آبهای سطحی

مجری طرح احداث این پروژه هم در ادامه این مراسم، اظهار داشت: زنجیره فولاد کردستان در کل سالانه با ۴.۵ میلیون تن استخراج کان‌سنگ‌آهن، ۲.۵ میلیون تن کنسانتره، ۲.۵ میلیون تن گندله، ۱.۶ میلیون تن آهن اسفنجی و 1.5 میلیون تن ورق گرم فولادی تعریف شده است.

به گفته «محمدرضا احمدی» بالانس خوراک این زنجیره بسیار مورد توجه بوده و به همین دلیل با مشارکت 44 درصدی ایمیدرو، 20 درصدی شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور، 20 درصدی توسعه و تجهیز امداد و 16 درصدی کیمیا معادن سپاهان در این زمینه اقداماتی صورت گرفته است.

او از ثبت شرکت های مذکور در سنندج و گردش مالی این شرکت ها در استان گفت و به انجام خدمات مشاوره ای پس از دریافت مجوزهای لازم اشاره کرد و از اعلام آمادگی دو شرکت برای اجرای پروژه به صورت فایناس خبر داد.

«احمدی» با بیان اینکه در قدم نخست قرار است مشاور مادر برای این پروژه بگیریم، افزود: سعی داریم با جذب مشارکت خارجی یا استفاده از صندوق توسعه ملی، طرح زنجیره فولاد را به سرعت عملیاتی کنیم.

مجری طرح احداث زنجیره فولاد کردستان با اشاره به اینکه می خواهیم خوراک این مجموعه پایدار باشد، تصریح کرد: به دنبال این هستیم که پهنه 4 هزار و 500 کیلومتری در دیواندره برای اکتشفاف در این زمینه واگذار شود.

«محمدرضا احمدی» در ادامه به تأمین آب برای واحدهای فولادی اشاره کرد و گفت: در زمینه آب با مشکل ویژه‌ای رو‌برو نیستیم چرا که مطالعاتی در این زمینه انجام شده و قرار است از محل آب های سطحی تخصیص آب به این پروژه صورت گیرد.

کد خبر 63252

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha