به گزارش کردپرس، بیش از دو ماه از برگزاری انتخابات پارلمانی عراق گذشته است اما هنوز تشکل های سیاسی دارای بیشترین کرسی از این انتخابات نتوانسته اند به توافقی برای تشکل دولت ائتلافی دست پیدا کنند. کردها از سال 2003 همواره یکی از پایه های دولت عراق بوده اند هر چند پس از برگزاری رفراندوم استقلال در 2017 تا حدودی قدرت و نفوذ خود را از دست داده و کرسی های کمتری در این انتخابات به دست آوردند.
دو حزب دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی از احزاب قدرتمند کردی هم در اقلیم کردستان و هم در بغداد محسوب می شوند و بیشترین مقامهای دولتی عراق در میان احزاب کُرد تاکنون به این دو حزب رسیده است. آنها که یکی از طرفین مذاکرات برای تشکیل دولت ائتلافی در بغداد بوده و با توجه به این که در میان احزاب کرد بیشترین کرسی را دارند، مطالباتی را برای پیوستن به دولت ائتلافی عنوان کرده اند.
خسرو گوران، از اعضای ارشد حزب دموکرات در مورد مطالبات حزب از دولت ائتلافی به المانیتور گفته است طرفی که حزب دموکرات با آن ائتلاف می کند باید به اجرای تمام و کمال قانون اساسی عراق بویژه در مورد کرکوک و دیگر مناطق مورد مناقشه میان کردها و دولت مرکزی اهتمام بورزد.
وی تاکید کرد با وجودی که صحبت از پیوستن مشترک دو حزب اتحادیه میهنی و حزب دموکرات به دولت ائتلافی می شود، حزب دموکرات نمی خواهد ائتلاف بر پایه قومی، مذهبی و طائفی باشد.
سعدی احمد پیره، سخنگوی حزب اتحادیه میهنی نیز درباره مطالبات این حزب از احزاب برنده انتخابات و دولت ائتلافی جدید به المانیتور گفت: اتحادیه میهنی مطالبات خود را به ائتلاف شیعه که به کردستان سفر کرده بودند اعلام کرده است. مطالبات ما بهبود وضعیت زندگی مردم در اقلیم کردستان و ارائه خدمات بهتر است.
وی همچنین حل مناقشات معلق میان اقلیم کردستان و دولت مرکزی جدید را از جمله مطالبات اتحادیه میهنی عنوان کرد.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما