به گزارش کردپرس، آمریکا که در طی جنگ 4 سال گذشته با داعش در سوریه در کنار نیروهای کرد سوریه بوده و به ایجاد چند پایگاه نظامی در مناطق تحت کنترل کردهای سوریه اقدام کرده، در چند ماه گذشته و از زبان برخی مقامات ارشد از جمله دونالد ترامپ، رییس جمهور این کشور تمایل خود را به خروج 2200 نیروی نظامی این کشور از سوریه نشان داده است. اما مقامات بسیاری در این کشور نسبت به عواقب خروج زود هنگام نیروهای آمریکایی از سوریه هشدار داده اند.
اندیشکده آمریکایی خاورمیانه در واشنگتن، اخیرا با انتشار گزارش مفصلی که توسط 9 کارشناس این کشور تهیه شده سه گزینه را برای خروج محتمل آمریکا از سوریه مطرح کرده است که از نظر تیم کارشناسی این اندیشکده، گزینه سوم محتمل تر و دارای تبعات منفی کمتری برای آمریکا است.
این کارشناسان در گزارش خود گفته اند: آمریکا می تواند1- همچنان نیروهای زمینی خود را بدون دنبال کردن توصیه های خاص در شمال سوریه حفظ کند2- بدون هیچ برنامه ای نیروهای خود را خارج کند و یا 3- با هماهنگی با ترکیه و حزب کردی اتحاد دموکراتیک کرد سوریه یا pyd ضمن بیرون بردن نیروهای زمینی از سوریه، تیم دیده بان نظامی- سیاسی را برای کنترل اوضاع در سوریه در این منطقه مستقر کند که البته گزینه سوم احتمال موفقیت بیشتری دارد. به نظر آنها گزینه سوم خودمختاری موجود در منطقه را برای کُردها حفظ کرده و از بازگشت داعش و یا گروه های مشابه به منطقه جلوگیری می کند.
به گفته این کارشناسان حضور نیروهای آمریکا در سوریه را بدون دنبال کردن برنامه ای خاص و با توجه به نابودی داعش زیر سوال خواهد برد و ممکن است تعهدی بیش از اندازه برای آمریکا نسبت به حزب کردی اتحاد دموکراتیک کرد سوریه ایجاد کند.
آنها معتقدند طبق گزینه دوم اگر آمریکا بدون داشتن هیچ گونه برنامه جایگزینی، اقدام به خروج نیروهای خود کند بازگشت دوباره داعش به منطقه، تضعیف آمریکا با توجه به خروج این کشور از عراق در سال 2011 و تضعیف حمایت از نیروهای آمریکا در عراق را به دنبال دارد.
کارشناسان اندیشکده خاور میانه در واشنگتن معتقدند بهترین گزینه برای آمریکا در سوریه، بیرون بردن نیروهای زمینی این کشور و همزمان استقرار تیم ناظر سیاسی- نظامی این کشور در سوریه با هماهنگی با ترکیه و نیروهای کرد سوریه و یا حزب کردی اتحاد دموکراتیک کرد سوریه است.
آنها برای این پیشنهاد خود راهکار هم ارائه داده اند که از جمله این راهکارها، ایجاد منطقه پرواز ممنوع در شمال سوریه مشابه پرواز ممنوع اجرا شده در شمال عراق و در منطقه اقلیم کردستان از سال 1991 تا 2003 است تا به قول آنها در صورت تثبیت وضعیت در سوریه این اقدام لغو شود.
البته آنها متذکر شده اند که اجرای چنین راهکاری مستلزم نزدیک کردن ترکیه و حزب اتحاد دموکراتیک کرد سوریه یا pyd و ایجاد هماهنگی و همکاری میان این حزب با ترکیه، عراق واقلیم کردستان عراق است زیرا اقلیم کردستان و عراق نقش مسیر ارسال تجهیزات و لجستیک برای چنین برنامه ای را ایفا می کنند.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما