به گزارش کردپرس، آمریکا هدف خود از اعزام نیرو به سوریه و همکاری با کردهای این کشور را مبارزه با داعش عنوان کرده است. تحلیلگران این مسئله را یکی از ضعف های دو دولت اوباما و دونالد ترامپ دانسته و معتقدند این کشور از استراتژی خاصی در مورد سوریه پیروی نمی کند. از سوی دیگر، مقامات آمریکایی از چند ماه گذشته مرتبا درباره لزوم خروج 2200 نیروی از این کشور از سوریه می گویند که به معنی تنها گذاشتن کردها در مقابل تهدید فزاینده ترکیه است. آمریکا پیش از این هم با سکوت خود در مقابل تصرف عفرین توسط ترکیه و توافق با آنکارا بر سر خروج نیروهای کرد از شهر سوری منبج، کردها را با خطر روبه رو کرده است.
ایلیا. جی مگنایر، تحلیلگر ارشد ریسک سیاسی در مقاله ای که در سایت راشا اینسایدر منتشر شده با قاطعیت گفته است آمریکا کردهای سوریه را رها خواهد کرد.
وی در این تحلیل خود معتقد است کردها نقش سپر بلای نیروهای آمریکایی را در سوریه ایفا می کنند و این کشور اگر لازم باشد آنها را خواهد فروخت.
وی برای اثبات عقیده خود اشاره می کند که آمریکا از کشورهای عربی خواسته است هزینه های نیروهای آمریکایی را بپردازند و نیرویی عربی را که قطعا برای کردها دردسر ایجاد می کند به مناطق تحت کنترل کردهای سوریه اعزام کنند.
این تحلیلگر معتقد است آمریکا اهمیتی به سرنوشت کردهای سوریه نمی دهد اما کردها بعد از رفتن آمریکا منبع دیگری برای حمایت از خود نخواهند داشت. آنها به دلیل انتخاب های سیاسی و نظامی اشتباه خود، اعتماد دولت مرکزی سوریه را از دست داده اند برای نمونه پیشنهاد دولت مرکزی را برای واگذار کردن عفرین به دمشق نپذیرفتند و پیامد آن تصرف این شهر کردنشین سوریه از سوی ترکیه بود.
این تحلیلگر معتقد است آمریکا کردهای سوریه و عراق را در جهت استفاده از آنها برای جنگ نیابتی به تمایلات جدایی خواهانه ترغیب کرد اما دیدیم که دولت مرکزی عراق توانست کردها را به عقب براند و از تجزیه کشور جلوگیری کند به همین دلیل، در سوریه نیز کردها اجازه نخواهند یافت اقدام به ایجاد منطقه مستقل کردی کنند.
مگنایر مهم ترین اشتباه کردهای سوریه را اتکای بیش از اندازه به آمریکا دانسته که به گفته وی، این مسئله باعث می شود چه آمریکا بیرون برود و چه در سوریه بماند، کردها نتوانند تصمیم خود را اجرایی کنند.
وی با یادآوری عدم حمایت غرب از کردهای عراق که آنها خود را دوستان نزدیک کردها معرفی کرده بودند، نوشت: غرب دیگر حامی پدرمآبانه کردها نیست و با توجه به اقدام کردهای عراق به برگزاری رفراندوم استقلال و پیگیری مسیر استقلال، دیگر مانند سابق از کردها حمایت نخواهند کرد و این مسئله شامل کردهای سوریه نیز می شود.
این کارشناس ارشد ریسک سیاسی و تحلیلگر مسائل خاورمیانه در پایان متذکر شده که کردها پروکسی یا نیروی نیابتی آمریکا در منطقه بودند و با توجه به نزدیک شدن به پایان جنگ نیابتی در سوریه، کسی دیگر نیابتی ها را تحویل نخواهد گرفت و آمریکا به حمایت از آنها ادامه نخواهد داد. کردها دیر یا زود خواهند فهمید آمریکا آنها را به ترکیه فروخته است.
وی تنها راه برون رفت از معضل پیش رو برای کردها را مذاکره با دولت مرکزی دانسته است که به گفته این کارشناس مستلزم پرداخت هزینه خواهد بود. مگنایر معتقد است لازم نیست کردها هزینه زیادی پرداخت کنند. آنها فقط باید از این که بیش از این نیروی محافظ برای نظامیان کشورهای خارجی مانند آمریکا، انگلیس و فرانسه باشند، دست بردارند.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما