کرونا باعث بیکاری 600 نفر از فعالان حوزه گردشگری آذربایجان غربی شد

سرویس آذربایجان غربی- مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی گفت: بر اساس برآورد با توجه به آمار به دست آمده از زمان شیوع کرونا تا کنون حدود ۶۰۰ نفر از شاغلین حوزه گردشگری به واسطه کاهش حضور مسافر و تعطیلی برخی فعالیتها در این حوزه بیکار شدند.

به گزارش کردپرس، جلیل جباری در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به تاثیر ویروس کرونا بر کاهش تعداد گردشگران و خسارات وارد به تاسیسات گردشگری استان افزود: کرونا بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان به تاسیسات گردشگری استان خسارت وارد کرده است.

او ادامه داد: بر اساس برآورد با توجه به آمار به دست آمده از هتل‌ها، مراکز گردشگری، آژانس های مسافرتی، کارگاه های صنایع دستی، روند توسعه گردشگری در استان کاهش داشته و حدود ۶۰۰ نفر از شاغلین حوزه گردشگری نیز به واسطه کاهش حضور مسافر و تعطیلی برخی فعالیتها، بیکار شدند

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی با اشاره به ثبت نام ۲۶۳ نفر از حوزه گردشگری استان برای دریافت مرحله اول تسهیلات کرونا با اشتغال ۶۱۳ نفر گفت: تاکنون هفت میلیارد تومان به ۱۷۱ نفر از استان پرداخت شده است.

جباری با اشاره به بسته سوم تسهیلات ویژه دولت مخصوص کرونا به حوزه گردشگری تصریح کرد: این تسهیلات از ۲۰۰ میلیون تومان تا دو میلیارد تومان با بازپرداخت ۱۲ درصد در اختیار واحدهای آسیب‌دیده قرار می‌گیرد.

او با اشاره به اجرای سه رویداد مهم ملی در دوران پسا کرونا تصریح کرد: در دوران پسا کرونا جشنواره بین المللی شمس تبریزی، جشنواره ملی تخت سلیمان تکاب، جشنواره ملی گردشگری و همچنین برگزاری جشنواره های محلی با توجه به ظرفیت های فرهنگی هر شهر در دستور کار قرار خواهد گرفت که پس از پایان کرونا در سطح استان اجرا می‌شوند.

مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان با بیان اینکه از ۲۲ طرح اقتصادی جهش تولید در استان، هشت طرح باسرمایه گذاری ۳۰۰ میلیارد تومان به حوزه گردشگری اختصاص یافته است، تصریح کرد: از محل تسهیلات جهش تولید مبلغ ۹۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت برای حمایت از این طرح ها براساس تفاهمنامه منعقد شده بین سازمان مدیریت وبرنامه ریزی و استانداری در نظر گرفته شده است.

او با اشاره به دستاوردهای حوزه گردشگری استان تصریح کرد: شروع عملیات مرمت بناهای تاریخی پادگان ارومیه،احیای حجرات ضلع شرقی مسجد جامع ارومیه، انجام فاز مطالعاتی سایت موزه چالدران،اجرای زیرساخت‌های گردشگری تخت سلیمان تکاب، اجرای پروژه شمس تبریزی در خوی در حال انجام است.

جباری در خصوص مجموعه پادگان لشگر ۶۴ ارومیه نیز افزود: این مجموعه دارای ۹ هکتار مساحت بوده و ۴۰ بنا در آن واقع شده است که مرمت چهار بنا در محدوده باغ موزه به تازگی به پیمانکار واگذار شده و در دستور کار است.

او با بیان اینکه ۲۰ میلیارد ریال اعتبار اولیه این طرح از محل سفر ریاست جمهوری تامین شده ‌است گفت: میزان هزینه مورد نیاز برای مرمت و نگهداری و تجهیز سالانه این مجموعه هم‌اکنون در حوزه میراث فرهنگی ۵۰ میلیارد ریال پیش‌بینی می‌شود تا بتوان باغ موزه و موزه‌های تخصصی را در آن راه‌اندازی کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان با اشاره به اینکه استمرار تامین اعتبار مهمترین عامل ادامه مرمت این بنای تاریخی است افزود: تمام ۴۰ بنای تاریخی مجموعه لشکر ۶۴ ارومیه حایز شرایط نگهداری و حفاظت هستند.

جباری ادامه داد: مرمت ساختمان‌ها سال بعد هم با تخصیص اعتبار مناسب و اجازه ارتش ادامه می‌یابد تا بتوان در اولین فرصت شاهد بهره‌برداری از این فضا بود. همچنین ایجاد موزه باز چالدران، تقویت زیرساخت‌های گردشگری "قره‌کلیسا" و مرمت "باغچه‌جوق" ماکو از جمله طرح‌های حفاطتی و مرمتی و گردشگری استان درسال‌جاری است که پیگیری و در دست اجراست.

کد خبر 705

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha