گیر بخشنامه ای کارگروه تنظیم بازار کردستان و پرواز قیمت مرغ در بازار

سرویس کردستان- در حالی که قیمت گوشت مرغ همزمان با کشور در استان کردستان هم بالا رفته و اوج گرفتن پرواز قیمت در بازار هم فعلا تمامی ندارد، کارگروه تنظیم بازار استان کردستان در دست انداز «تفسیر بخشنامه» ستاد تنظیم بازار کشور ماند و تا قیمت مرغ علی رغم اعلام میانگین قیمت 8400 تومانی از سوی برخی اعضای کارگروه در بازار به 9 هزار تومان هم برسد.

به گزارش کرد پرس، یک سر ماجرای کارگروه تنظیم بازار استان کردستان محمد دره وزمی، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت بود که با استناد به مصوبه این کارگروه بر این باور است جهادکشاورزی برای تعیین نرخ قیمت مرغ اقدام کند و سر دیگر هم خالد جعفری رییس سازمان جهاد کشاورزی که بر این باور است قیمت مرغ دم مرغداری تابعی از عرضه و تقاضا است و سازمان صنعت، معدن و تجارت باید بتواند نواسانات در سطح خرده فروشی را خود مدیریت کند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در این جلسه گفت: نوسانات قیمت به دلیل فضای خاص اقتصادی در برخی از کالاها وجود دارد لذا اعضای کارگروه تلاش کنند سودجویان از این فضا سوء استفاده نکنند.

محمد دره وزمی با بیان اینکه قیمت مرغ زنده در طول یک هفته گذشته دچار نوسان و حاشیه شده است، اظهار داشت: هفته گذشته در کارگروه تنظیم بازار استان قیمت مرغ زنده در درب مرغداری ها 54 تا 55 هزار ریال تعیین شد و برای هر کیلوگرم نیز جبران هزینه 76 صدم افت مرغ در گشتارگاه، 950 ریال برای حمل، 2 هزار و 900 ریال هزینه کشتارگاه و 15 هزار ریال سود عمده فروش و پنج هزار ریال نیز سود عرضه کننده در نظر گرفته شد.

وی افزود: بر این اساس مقرر شد سازمان جهاد کشارزی به صورت روزانه قیمت مرغ زنده در درب مرغداری ها را آنالیز و به دبیرخانه این کارگروه اعلام کند که تاکنون این کار صورت نگرفته است.

دره وزمی تاکید کرد: همچنین طبق مصوبه آخرین کارگروه تنظیم بازار و محاسبات کشور بیشترین قیمت مرغ زنده در درب مرغداری ها برای هر کیلوگرم 51 هزار و 550 ریال و حداکثر قیمت مصرف کننده مرغ 81 هزار و 750 ریال تعیین کرده که در بازار این استان هنوز اجرایی نشده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در این ارتباط گفت: مرغ تابع قیمت گذاری نیست بلکه تابع عرضه و تقاضاست البته

بخاطر برخی مسایل در سایر نقاط کشور و کاهش جوجه ریزی در استان، شاهد نوسان قیمت این ماده غذایی هستیم.

خالد جعفری اظهار داشت: اگر چه قیمت مرغ در چند روز گذشته رشد کرده اما با توجه به رشد جهانی قیمت سویا و سایر نهادها، مرغداران از قیمت فعلی اندکی سود می برند و گرانفروشی نمی کنند.

وی در خصوص مصوبه کارگروه تنظیم بازار و محاسبات کشور افزود: جهاد کشاورزی در قیمت گذاری مرغ عهده دار ساماندهی است نه اعلام قیمت رسمی؛ چرا که این قیمت توسط تولیدکنندگان و اتحادیه ها براساس قیمت تمام شده تعیین و اعلام می شود.

جعفری یادآور شد: با وجود اینکه قیمت مرغ در استان رشد داشته اما با توجه به اینکه کردستان به عنوان صادر کننده مرغ به 12 استان شناخته می شود از این رو قیمت روزانه در درب مرغداری ها هنوز حدود یک هزار ریال ارزانتر از دیگر مناطق کشور است.

جعفری در خصوص اعلام قیمت مرغ زنده از سوی جهاد کشاورزی گفت: این سازمان با تخطی تولیدکنندگان از قانون برخورد می کند اما نمی تواند دخالت مستقیمی در قیمت داشته باشد.

وی اضافه کرد: از پاییز سال گذشته تا 10 روز پیش مرغداران در اثر قیمت پایین ضرر می کردند اما کسی پاسخگوی این زیان آنها نبود اکنون شاید از فروش مرغ سود کمی عایدشان شود.

کد خبر 73820

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha