به گزارش خبرنگار کرد پرس، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان شامگاه سه شنبه در جلسه کمیته برنامه ریزی شهرستان بانه که در سالن جلسات فرمانداری این شهر برگذار شد پروژه های ناتمام را به ترتیب اولویت مشخص کرد و گفت: در شهرستان بانه 95 پروژه نیمه تمام وجود دارد که با توجه به اینکه بیش از 70 درصد جمعیت شهرستان بانه شهری است پروژه ابرسانی به شهر بانه، تکمیل زیرساخت های اقتصادی، فضای ورزشی، آموزشی و فرهنگی در اولویت قرار می گیرند.
بهرام نصرالهی زاده با اشاره به کمبود منابع اعتباری دولت افزود: هنر مدیران این است که از منابع محدود کشور به نحوه درست و براساس اولویت های صحیح هزینه کنند که باید تلاش کنیم با وجود محدودیت منابع مالی خدمات بیشتری به مردم ارائه دهیم.
وی توزیع اعتبارت دولتی، ارزیابی روند اجرای پروژه های که از منابع عمومی کشور استفاده می کنند و میزان پیشرفت را یکی از وظایف مهم سازمان مدیریت و برنامه ریزی عنوان کرد و گفت: پروژه های ناتمام متعددی با منابع دولتی شروع شده و منابع دولتی محدود است و کفاف همه پروژه ها را نمی دهد بنابراین در شهر شهرستانی پروژه های مهم و اولویت دار مشخص می شود.
نصرالهی اظهار داشت: 35 هکتار فاز اول منطقه ویژه اقتصادی بانه با تامین اعتبار از استان و کشور ابان ماه امسال به بهره برداری می رسد و تکمیل زیرساخت ها و امکانات لازم برای بازارچه سیرانبند بانه امسال انجام می شود که از جمله پروژه های ناتمام و اولویت داردر بانه هستند.
وی ابرسانی به شهر بانه را از دیگر پروژه های مهم اولویت دار عنوان کرد و افزود: عملیات اجرایی پروژه آبرسانی به شهر بانه تا افق 1425سال از هفته آینده آغاز می شود و 20 میلیارد تومان به این پروژه اختصاص یافته و تا 20 ماه اینده به بهره برداری می رسد.
وی افزود: در این پروژه آبرسانی به 100 روستا هم تعریف شده که از سد عباس اباد تامین می شود.
نصرالهی زاده گفت: در بانه با کمبود فضای آموزشی مواجه هستیم بسیاری از مدارس 2 شیفته هستند باید پروژه های نیمه تام این بخش هم امسال به بهره برداری برسند.
وی افزود: سرانه فضای سرپوشیده ورزشی بسیار پایین است در این راستا سالن 1200 نفری ورزشی که از مصوبات سفر مقام معظم رهبری است و اعتبارات آن تامین شده دهه فجر امسال افتتاح می شود و بازسازی زمین چمن ورزشگاه تختی و خوابگاه ورزشکاران از دیگرپروژه های اولویت دار ورزشی بانه است
وی اظهار داشت: برای شهرک صنعتی بانه هم تصمیمات جدید اتخاذ شده و ایجاد شهرک صنعتی شماره 2 هم در دستور کار قرار گرفته و زیرساخت های این شهرک برای سرمایه گذاران تکمیل می شود.
وی ادامه داد: زمین با شرایط مناسب با 5 درصد قیمت ارزیابی شده نقدی ظرداخت می شود و مابقی ان به صورت اقساط 60 ماهه پرداخت می شود و همچنین خدمات آب، گاز و برق به متقاضیان داده می شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان گفت: جاده بانه سوته که مسیر بانه مریوان را کوتاه می کنند در دستور کار قرار گرفته و بازسازی بانه سردشت و تعریض و بازسازی جاده بانه سیرانبند هم امسال انجام می شود.
وی احداث سالن اجتماعات را برای نشست های فرهنگی و جشنواره ها ضروری دانست و افزود: یک سالن فرهنگی با اعتبارات استانی و شهرستان هم با ظرفیت 500 نفر در دستور کار قرار می گیرد.
وی اظهار داشت: همچنین باهمکاری شهرداری آب فضای شهر بانه از فاضلاب شهری تامین می شود.
به گفته نصرالهی زاده سند آمایش سرزمین استان در دست اقدام است که تا سطح شهرستان برنامه ریزی می شود و روند توسعه و راهبردها شهرها مشخص می شود و محورهای اول توسعه تعیین می شودکه با تغییر مدیران روند توسعه تغییر نخواهد کرد.
نصرالهی زاده مهمترین اولویت های را تامین زیرساخت و اشتغال را عنوان کرد: و گفت: باید پروژه های را به گونه ای طراحی کنیم که معطوف به ایجاد اشتغال و تولید ثروت برای مردم شود.
وی افزود: در توزیع و پرداخت تسهیلات برای پروژه های اشتغال پایدار روستایی از بخشی از سازمان ها و سیستم بانکی گلایه مند هستیم و با سختی گیری های بی مورد مردم را ناامید می کنند.
فرماندار بانه نیز گفت: در توزیع اعتبارات شهرستان بانه عدالت برقرار نشده و بیشتر اعتبارات به روستاها اختصاص یافته است و از مشکلات شهر غافل شدیم.
محمد فلاحی افزود: بسیاری از مشکلات شهر را به شهرداری ها سپردیم این درحالی است که شهرداری در تامین منابع خود ناتوان است و درامدها اعتبارات را به حقوق پرسنل اختصاص میدهد.
وی با بیان اینکه پروژه های شهری در مقایسه با پروژه های روستای کمتر است گفت: بیشترین مشکلات بانه در حوزه آموزش، فضای، سبز و حوزه فرهنگی است که با توجه به مشکلات موجود متناسب با پروژه های بخش روستای در شهر هم پروژه های در حوزه های مختلف تعریف شود.
رئیس اداره ورزش و جوانان بانه نیز گفت: سرانه فضای ورزشی سرپورشیده بانه 13 سانتیمتر و فضای روباز هم 20 سانتیمتر است که با کمبود شدید فضای ورزشی در شهرستان مواجه هستیم.
جلال مرادی افزود: چمن های مصنوعی، کف پوش سالن ها سیستم های سرمایشی و گرمایشی بسیاری از سالن های ورزشی فرسوده و غیر قابل استفاده هستند و حوادث خطرناکی در سالن ها به دلیل فرسودگی وسایل و سالن پیش می آید.
وی اظهار داشت: زمین چمن و پیست دو میدانی یکی از نیازهای ورزشی بانه است که با توجه به اینکه زمین چمن و پیست دو میدانی به هم متصل هستند باید همزمان ساخته شوند.
وی گفت: در بانه 10 هزار ورزشکار سازمان یافته و 20 هزار ورزشکار غیر سازمان یافته وجود دارد که با توجه به کمبود فضای ورزشی به صورت مستقل فعالیت می کنند
در ادامه رئیس آموزش و پرورش بانه نیز با اشاره به افزایش 8 درصدی جمعیت دانش آموزی بانه گفت: در شهرستان بانه 31 هزار دانش آموز تحصیل می کنند و ضریب بهره وری کلاسها 1.9دهم است و بیش از 90 درصد واحدهای آموزشی بانه 2 شیفته هستند.
رضا خضری افزود: براساس برنامه های آموزش و پرورش تعداد زیادی از دانش آموزان بایستی در شاخه فنی و حرفه ای و کار و دانش ادامه تحصیل دهند.
وی گفت: با استقرار پایه دوازدهم و افزایش جمعیتی دانش اموزان هنرستانی با کمبود 25 کلاس مواجه خواهیم شد که نبود فضای اموزشی در آغاز سال تحصیل ما را با بحران بزرگ مواجه می کند.
وی اظهار داشت: بسیاری از واحد های آموزشی بانه فرسوده است و درصورتی که این واحدهای اموزشی به اداره کل نوسازی معرفی شود تعداد زیادی از انها به عنوان واحدهای تخریبی اعلام می شود.
وی گفت: در شهرستان بانه با جمعیت دانش اموزی ناهمگون مواجه هستیم در برخی از روستاها جمعیت دانش اموزی کمتر از 10 نفر است و در شهر هم با تراکم شدید کلاسی مواجه هستیم.
خضری افزایش جمعیت دانش اموزی در شهر و کاهش جمعیت دانش اموزی در روستا را از مهمترین معضلات اموزش و پرورش عنوان کرد و اظهار داشت: در صورتی که پروژه نیمه تمام مولوی به سرانجام نرسد با بحران مواجه خواهیم شد.
رئیس آموزش و پرورش بانه افزود: 74 کلاس درس در حال احداث است که بیشتر آنها در روستاها هستند اما مشکل اصلی کمبود فضای آموزشی در بانه است و در محوطه مسکن 672 واحدی مهر فضای آموزشی به فضای تجاری تبدیل شده است.
وی گفت: تعداد زیادی از معلمان بانه غیر بومی هستند وامسال 180 نفر درخواست انتقالی دادند و با کمبود شدید نیروی اموزشی مواجه هستیم که انتظار می رود که فارغ التحصیلان بومی در اموزش و پرورش استخدام شوند.
وی خاطر نشان کرد: امکان ترک تحصیل بویژه در مقطع متوسطه زیاد شده و نگرش های فرهنگی یکی از عوامل مهم ترک تحصیل دانش آموزان دختر است.
نظر شما