به گزارش کردپرس، کرکوک و مناطق مورد مناقشه در سال 2014 که داعش به عراق حمله کرد و ارتش این کشور این مناطق را ترک کرد، به دست کردها افتاد اما دولت عراق بعد از برگزاری رفراندوم مناقشه برانگیز استقلال توسط کردها در 25 سپتامبر 2017، از طریق نیروی نظامی کرکوک، میادین نفتی آن و دیگر مناطق مورد مناقشه را از کنترل کردها خارج کرد.
از زمان کنترل دوباره عراق بر کرکوک، صدور نفت تولید شده در این منطقه مورد مناقشه میان کردها و دولت مرکزی از طریق اقلیم کردستان به ترکیه متوقف شده است. احزاب کرد بعد از برگزاری انتخابات پارلمانی عراق یکی از شروط اصلی خود را برای شراکت در دولت جددی تعیین سرنوشت کرکوک عنوان کرده اند.
متیو رید، معاون ریس موسسه تحقیقاتی فارن افرز رید در تحلیلی مهم ترین اختلاف میان دولت مرکزی عراق و کردها را سرنوشت کرکوک و میادین نفتی آن دانسته و معتقد است به دلیل وجود مسائل پیچیده از جمله دشواری در تشکیل دولت جدید عراق و نیز پافشاری کردها بر تعیین وضعیت کرکوک امید به حل این مناقشات در آینده نزدیک وجود ندارد.
وی معتقد است گفتگوی جدی در مورد کرکوک و صدور نفت تولید شده در این منطقه فقط بعد از تشکیل دولت جدید در بغداد میسر است که آن هم به دلیل مناقشات در آینده ای نزدیک ممکن نیست.
این کارشناس حوزه انرژی معتقد است کردها می توانند نقش مهمی در به حد نصاب رساندن ائتلاف برای تشکیل دولت ایفا کنند اما با توجه به وجود شائبه تقلب در انتخابات، چشم انداز تشکیل دولت جدید دور می نماید. هنوز نتیجه انتخابات به طور رسمی اعلام نشده و اختلافات موجود بویژه در مورد نتیجه انتخابات در کرکوک همچنان وجود دارد.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما