به گزارش خبرنگار کردپرس، پروژه راه آهن همدان- سنندج ادامه خط را آهن تهران- همدان است که در اردیبهشت ماه سال 96 توسط رئیس جمهوری اجرا شد. پروژه ای که بنا دارد به طول حدود 150.3 كيلومتر، به عنوان بخشي از راه آهن تهران- همدان- سنندج، مراكز استان هاي همدان و كردستان را به هم مرتبط سازد، شامگاه پنجشنبه مورد بازدید وزیر راه و شهرسازی قرار گرفت.
مشخصات کلی این پروژه شامل عرض 6 متر در سطح سابگرید و یک خطه بوده که سرعت طراحی آن 160 کیلومتر بر ساعت مسافری و 120 کیلومتر بر ساعت باری است.
کارفرمای این پروژه شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور با مشاوره مهندسین مشاور هراز راه بوده که تقاضای ترافیک مسافر برای سال اول بهره برداری 0.6 میلیون نفر و برای سال بیستم بهره برداری 1.6 میلیون نفر خواهد بود.
همچنین تقاضای ترافیک بار برای سال نخست بهره برداری 1.1 میلیون تن و برای سال بیستم بهره برداری 3.5 میلیون تن تخمین زده شده است.
پیشرفت از نظر زیرسازی
به گفته قائم مقام معاونت ساخت و توسعه راه آهن کشور هدف از این پروژه اتصال سنندج به شبكه راه آهن سراسري از طريق همدان و تهران، امكان توسعه آتي پروژه و اتصال آن به استان هاي آذربايجان شرقي، غربي و كرمانشاه و تأمين ايمني و رفاه حال مسافران و كاهش تصادفات جاده اي است.
همچنین جذب بخش قابل توجهي از ترافيك جاده اي جهت جابجايي بار و مسافر، توسعه صنعت گردشگري و جهانگردي در منطقه پروژه، كاهش آلودگي هاي زيست محيطي و اشتغال زايي و محروميت زدايي از دیگر اهدافی بودند که به آن اشاره شد.
«عباس خطیبی» با بیان اینکه مسیر راه آهن از ايستگاه همدان منشعب و ضمن عبور از حوالي شهرهاي بهار، لالجين، صالح آباد، قروه و دهگلان به ايستگاه سنندج منتهي مي گردد، افزود: این پروژه در سه قطعه به طول های 64.5 کیلومتر، 56.22 کیلومتر و 30.58 کیلومتر با 7 ایستگاه در حال اجراست.
وی از پیشرفت فیزیکی قطعه اول به میزان 67.67 درصد، قطعه دوم با 26 درصد و قطعه سوم با 100 درصد خبر داد و در مجموع درصد پیشرفت زیرسازی کل پروژه را 58.1 درصد عنوان کرد.
این مسئول شرکت ساخت و توسعه زیربنای حمل و نقل کشور در ادامه از نبود اعتبار نقدی برای مطالبات پیمانکار به میزان 15 میلیارد تومان و آزاد سازی و تحصیل اراضی به میزان30 میلیارد تومان به عنوان بخشی از مشکلات و موانع پیش رو گفت.
همچنین فقر مصالح در منطقه و وجود موانع و معارضین تأسیساتی که جهت جابجایی آنها نیاز به همکاری دستگاه های اجرایی استان است، از دیگر موانع موجود بودند که «خطیبی» به آن ها اشاره داشت.
پیشرفت مناسب پروژه راه آهن
وزیر راه و شهرسازی در جریان بازدید از پروژه راه آهن همدان- سنندج با بیان اینکه اتفاقات خوبی در حوزه راه در کردستان در حال رخ دادن است، اظهار داشت: یکی از همین اتفاقات پروژه راه آهن همدان- سنندج است که در سه قطعه در حال اجرا بوده و در حال حاضر یک قطعه از نظر زیرسازی تکمیل و مابقی هم با پیشرفت های خوبی روبرو هستند.
«عباس آخوندی» نکته مهم در پروژه راه آهن را مربوط به تغییر محل ایستگاه آن دانست و افزود: در طراحی قبلی، این ایستگاه در صلوات آباد تعیین شده بود که بیش از 20 کیلومتر تا سنندج فاصله داشت لذا برای رفاه حال مردم تصمیم به برگرداندن ایستگاه در دل شهر گرفته شد.
وی به اضافه شدن 45 کیلومتر به محل ایستگاه راه آهن با حدود 600 میلیارد تومان هزینه با این تغییر محل، اشاره کرد.
ریل توسعه
پروژه راه آهن همدان- سنندج با 315 نفر نیروی انسانی در دو قطعه اول و دوم، همچنین 123 دستگاه ماشین آلات در حال ساخت است. ساختی که فعلاً از نظر زیرسازی بوده و هنوز به مرحله روسازی نرسیده و انتظار می رود با وجود بازدیدهای پی در پی مسئولان و وزرای مرتبط در رفع موانع و مشکلات چاره اندیشیده شود و روند این طرح تسریع یابد.
در واقع توسعه حمل و نقل ريلي از جمله بخش هاي زيربنايي اقتصاد است كه فرآيند توسعه اقتصادي را تحت تأثير قرارداده و اساس مبادلات بازرگاني و كليد توسعه اقتصادي و اجتماعي است.
باید دانست راه آهن به عنوان يك مكانيسم بسيار كارآمد در زمينه حمل و نقل درون شهري و برون شهري در كشورهاي توسعه يافته و بسياري از كشورهاي در حال توسعه شناخته و از آن استفاده مي شود.
بر همین اساس تبيين و تشريح برتري بكارگيري راه آهن از ديدگاه توسعه پايدار آنقدر مهم است كه در تسهيل هرچه بيشتر و بسط و گسترش خطوط ريلي كه از معيارهاي اقتصادي و زيست محيطي مختلفي برخوردار است، بايد همواره استفاده كرد./
نظر شما