به گزارش کردپرس، الهام احمد، رئیس اجرایی شورای سوریه دمکراتیک به عنوان شاخه سیاسی نیروهای سوریه دمکراتیک شامگاه امروز (جمعه) در مصاحبه با شبکه خبری آر تی عربی روسیه تاکید کرد که سیستم غیر متمرکز همان راه حل درست برای نجات این کشور از بحران است.
الهام احمد در رابطه با سفر اخیر هیئت شورای سوریه دمکراتیک به دمشق برای گفت و گو با مسئولان دولت مرکزی این کشور نیز اظهار داشت: این نخستین دیدار میان یک هیئت به نمایندگی از ما و یک هیئت دولتی در راستای اطلاع از میزان آمادگی دمشق برای آغاز مرحله مذاکره و گفت و گو با هدف پایان دادن به بحران در سوریه به شمار می آید.
رئیس اجرایی شورای سوریه دمکراتیک در این باره افزود: این دیدار با دعوت دولت برگزار شد و در جریان آن نیز بسیاری از مسائل از جمله مسائل مربوط به قانون اساسی و خدمات عمومی مورد بررسی قرار گرفتند.
این سیاستمدار کرد سوریه همچنین تصریح کرد: با دمشق بر سر تشکیل کمیته های مشترک دوجانبه توافق شد که ماموریت اصلی آن بررسی مسائل مربوط به سیستم حکمرانی و مدیریت در مناطق مختلف سوریه به ویژه مناطق ما می باشد جایی که هیچ گونه اعتراضی از سوی دولت در قبال باقی ماندن سیستم خودمدیریتی در مناطق کردنشین کشور را ملاحظه نکردیم.
الهام احمد ضمن تاکید بر این که مسائل امنیتی در مذاکره میان هیئت شورای سوریه دمکراتیک و هیئت نمایندگی دولت این کشور مطرح نشده، خاطر نشان ساخت که اکثریت احزاب کرد موجود زیر چتر سیستم خودمدیریتی در گفت و گو با دمشق نماینده خواهند داشت.
رئیس اجرایی شورای سوریه دمکراتیک با بیان این که مسئله تسلیم مناطق تحت کنترل نیروهای سوریه دمکراتیک به دولت مرکزی در حال حاضر در مذاکرات دو طرف جایی ندارد، اعلام کرد که بیشتر مسائل مطرح شده در دیدار نخست با هیئت نمایندگی دولت در مراحل بعدی مورد بررسی قرار می گیرند و اکثریت آنها نیز مربوط به سیستم حکمرانی در مناطق خودمدیریتی، حقوق قومیت های مختلف در سوریه به ویژه حقوق ملت کرد و همچنین مسائل مربوط به دیگر قومیت ها و اقلیت ها می باشد.
این سیاستمدار کرد ضمن درخواست از روسیه برای دخالت و اصلاح وضعیت در منطقه کردنشین عفرین در شمال غرب سوریه، تاکید کرد که ده ها هزار تن از اهالی این منطقه هم اکنون آواره هستند.
الهام احمد با تاکید بر این که مسئله مذکور باید از طریق خروج نیروهای ترکیه از عفرین حل و فصل شود، خاطر نشان ساخت که کردها نمی خواهند این منطقه به اسکندرون دیگری تبدیل شود که در سال 1939 میلادی به ترکیه الحاق شد با این حال سوری ها همچنان آن را استان پانزدهم کشور خود قلمداد می کنند.
نظر شما