به گزارش کردپرس، عزت صابر عضو فراکسیون اتحادیه میهنی کردستان (یکیتی) در پارلمان کردستان عراق در گفتگو با PUKmedia ارگان رسانه ای این حزب اعلام کرد: از 27 می 2018 شورای مرکزی اتحادیه میهنی کردستان به صورت رسمی دکتر محمد صابر دارای مدرک دکترا در رشته فیزیک اتمی و سفیر سابق عراق در کشور چین و نماینده اسبق عراق در سازمان ملل را به عنوان نامزد رسمی این شورا برای تصدی منصب ریاست جمهوری عراق انتخاب کرده است.
نامزد شورای مرکزی اتحادیه میهنی برای نشستن بر کرسی ریاست جمهوری عراق چندین سال نماینده این حزب و اقلیم کردستان در کشورهای فرانسه و آمریکا بوده است.
عزت صابر ابراز امیدواری کرد که اگر منصب ریاست جمهوری عراق به اتحادیه میهنی رسید، شورای رهبری حزب، محمد صابر نامزد شورای مرکزی با 56 سال سابقه مبارزات سیاسی را به عنوان نامزد رسمی حزب برای تصدی این منصب اعلام کند.
این اظهارات در حالی است که سعدی احمد پیره سخنگوی رسمی اتحادیه میهنی اعلام کرده است که تاکنون نامزد این حزب برای تصدی ریاست جمهوری عراق نهایی نشده است.
پس از سقوط رژیم بعث صدامی در سال 2003 در عراق منصب ریاست جمهوری این کشور به کردها و در این میان، اتحادیه میهنی کردستان رسیده است.
پس از جلال طالبانی دبیر کل فقید اتحادیه میهنی، فواد معصوم از دیگر رهبران و موسسان حزب بر کرسی ریاست جمهوری عراق تکیه زد.
طی چهار سال گذشته در میان احزاب کردستانی در عراق و همچنین برخی جناح ها در اتحادیه میهنی کردستان انتقادات شدیدی از عملکرد فواد معصوم در منصب ریاست جمهوری عراق شده و وی به عنوان شخصیتی نا کارآمد و منفعل معرفی شده است.
رقابت شدیدی میان جناح های مختلف اتحادیه میهنی کردستان برای تصدی منصب ریاست جمهوری عراق در جریان است.
در دوره گذشته، دکتر برهم صالح معاون وقت دبیر کل حزب اتحادیه میهنی به عنوان یکی از نامزدهای مطرح تصدی منصب ریاست جمهوری عراق در نتیجه رقابت های درون حزبی از کسب این مقام باز ماند.
منصب ریاست جمهوری عراق، منصبی تشریفاتی است و رکن اجرایی در دست نخست وزیر می باشد که در اختیار شیعیان است.
حزب دمکرات کردستان (پارتی) در انتخابات 12 می پارلمان عراق با کسب 25 کرسی، در میان احزاب کردستانی در رده نخست ایستاد و برخی رهبران این حزب منصب ریاست جمهوری عراق را حق این حزب می دانند.
پیشتر و بر اساس توافق میان اتحادیه میهنی و حزب دمکرات کردستان، مناصب در بغداد و اربیل میان طرفین تقسیم شده بود و بر این اساس، ریاست جمهوری عراق که سهم کردها بود به اتحادیه میهنی و در مقابل، منصب ریاست اقلیم کردستان به حزب دمکرات و در این میان، رهبری حزب یعنی مسعود بارزانی تعلق گرفت.
مقامات حزب دمکرات تاکید دارند طی سالیان اخیر شرایط جدیدی در عراق و کردستان به وجود آمده و با توجه به تغییرات ایجاد شده، دو حزب نیازمند عقد توافقنامه جدیدی هستند و تقسیم مناصب و تعریف روابط بر اساس توافق های پیشین نخواهد بود.
نظر شما