ضرورت تشکیل اتاق های مشترک بازرگانی برای گسترس مراودات تجاری /  کردستان دچار عقب ماندگی تاریخی است

سرویس کردستان- سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشور ویتنام گفت: از طریق اتاق بازرگانی سنندج باید تجار مطرح کردستان در راستای تعاملات دوسویه اقتصادی به بازار ویتنام معرفی شود.

به گزارش کرد پرس، صالح ادیبی در نشست مشترک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج که در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی سنندج برگزار شد، با بیان اینکه تشکیل اتاق مشترک با سایر کشورها از جمله وظایف مهم و خطیر اتاق بازرگانی است، گفت: ارتباطات و تعامل با دیگر کشورها کار مثبتی است با توجه به توانمندی‌های بکر و ویژه استان کردستان و نبوغ نخبگان این منطقه توسعه اقتصادی در این استان با تدابیر خاص امکان‌پذیر است.

وی با بیان اینکه با توجه به نرخ ارز در بازار ایران امروزی، اکنون صادرات امری لازم و بسیار جواب‌گو است، افزود: اگر فراخوانی برای برپایی نمایشگاه‌های تخصصی ایران در ویتنام مطرح شود ما حتما در این زمینه اطلاع رسانی خواهیم کرد.

وی از تشکیل شورای تجاری با ریاست خود در ویتنام خبر داد و گفت: ویتنام کشوری ۹۴ میلیون نفری و علاقه‌مند به شرکت‌های چند ملیتی است چرا ایران در شرق آسیا با چین مراودات اقتصادی دارد و تنها به چین و کره جنوبی محدود شده اگر این مراوده با ویتنام صورت گیرد قطعا به خروجی قابل قبولی از لحاظ اقتصادی خواهیم رسید.

ضرورت مراودات اقتصادی کردستان با ویتنام

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج هم در این نشست مراودات اقتصادی را از ارتباطات فرهنگی مهم‌ تر عنوان کرد و گفت: با توجه به پتانسیل‌های ویژه کردستان، مراودات اقتصادی این منطقه با کشور ویتنام در راستای توسعه اقتصادی و صادرات ضرورت دارد.

سید کمال حسینی با بیان اینکه همه ما به وضعیت اقتصادی مملکت واقفیم و به همین خاطر باید راهکارهای عملی در راستای رفع کاستی‌ها با مشارکت همه دستگاه‌ها به کار گرفته شود، افزود: استان کردستان متاسفانه دچار عقب‌افتادگی تاریخی شده است، یکی از موضوعاتی که منجر به عقب‌ماندگی تاریخی کردستان شده است عدم حضور افراد نخبه کردستانی در سطوح مدیریتی و تاثیرگذار کشور است.

به گفته این مقام مسوول، اعتماد به نخبگان استان و انتخاب سفیرانی از میان آن‌ها و دخالت دادن نظرات این نخبگان در تصمیمات مهم کشوری ضروری و در توسعه اقتصادی و دیگر حوزه‌ها موثر است.

حسینی افزود: رئیس جمهور ایران در آستانه انتخابات برای لحاظ کردن نخبگان کردستانی در تصمیم‌گیری‌های مهم کشوری تاکید فراوان کرد اما متاسفانه این مهم هنوز عملی نشده است با توجه به اینکه تصمیم‌گیری‌ها همیشه از بالا به پایین صورت می‌گیرد امیدواریم در این زمینه افراد لایق، شایسته و موثر برگزیده شوند.

وی با بیان اینکه استان کردستان به لحاظ برخورداری از پتانسیل‌ها و ویژگی‌ها مانند دیگر استان‌ها با مراودات خاص با کشورها به توسعه اقتصادی و صادرات دست خواهد یافت.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج، گفت: از جمله مهمترین اهداف اتاق بازرگانی در خصوص ارایه نظرات مشورتی در مورد اقتصاد کشور بر اساس سیاست‌های کلی، تشکیل نمایشگاه‌های داخلی و خارجی در چارچوب نظام، کوشش در راه ورود بازارهای وارداتی به کشور، تلاش در راستای بررسی و حکمیت بازرگانی داخلی و خارجی طبق اساس نامه که به تصویب مجلس خواهد رسید، است.

حسینی اذعان کرد: اتاق بازرگانی با مراوده و ارتباط موثر می‌تواند شرایطی فراهم کند که در آیین و مراودات اقتصادی و ایجاد ارتباط در خصوص منافع مشترک بین فعالان اقتصادی استان و دیگر کشورها موجب صلح، رفاقت و پایداری اقتصادی شود.

وی مراودات اقتصادی را موثرتر و فراتر از اشتراک قومی و فرهنگی عنوان کرد و افزود: ما با کشور عراق اشتراکات فرهنگی و قومی ریشه‌ای داریم اما چون مراوده اقتصادی هنوز میان دو کشور صورت نگرفته سهم ما از آن بازار کم است.

رئیس اتاق بازرگانی سنندج به اصرار مراوده اقتصادی استان با کشور ویتنام مبادرت ورزید و گفت: در سال گذشته حدود ۳۱۴ میلیون دلار صادرات ما نسبت به حجم واردات بیشتر بوده که امید است امسال سهم بیشتری از این بازار داشته باشیم.

کد خبر 74153

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha