تعویق انتخابات پارلمان کردستان را نمی پذیریم / ریاست جمهوری عراق حق حزب دمکرات است

سرویس عراق و اقلیم کردستان – خسرو گوران مسئول نهاد انتخاباتی و از رهبران حزب دمکرات کردستان (پارتی) در گفتگو با کردپرس مواضع این حزب در خصوص موضوع درخواست برای تعویق انتخابات پارلمانی کردستان و تصدی منصب ریاست جمهوری عراق در دولت جدید و گفتگوها برای تشکیل دولت در بغداد را تشریح کرد.

کردپرس: خسرو گوران از رهبران و مسئول نهاد انتخاباتی حزب دمکرات کردستان (پارتی) در خصوص گزارش ها مبنی بر وجود درخواست هایی برای تعویق انتخابات پارلمان کردستان که‌ قرار است 30 سپتامبر 2018 برگزار شود، گفت: حزب دمکرات کردستان هیچ گاه‌ موافق تعویق انتخابات نبوده‌ است، حتی پیش تر که‌ قرار بود اول نوامبر 2017 انتخابات پارلمان کردستان عراق برگزار شود، ما بر ضرورت و لزوم برگزاری انتخابات در این موعد تأکید کردیم. اما به‌ دلیل وضعیت موجود یعنی اشغال کرکوک و ورود ارتش و نیروهای حشد الشعبی به‌ کردستان بالاجبار زمان برگزاری انتخابات به‌ تعویق افتاد.

نماینده پیشین مجلس نمایندگان عراق افزود: هم اکنون نیز که‌ دولت اقلیم کردستان 30 سپتامبر 2018 را برای برگزاری انتخابات پارلمان کردستان تعیین کرده‌ است، ما در حزب دمکرات خواستار برگزاری انتخابات در موعد تعیین شده‌ هستیم.

وی در رابطه‌ با احزاب و جریان هایی که‌ خواستار تعویق انتخابات پارلمان کردستان هستند، گفت: طی روزهای اخیر قباد طالبانی از رهبران اتحادیه‌ میهنی کردستان در اظهاراتی اعلام کرد که‌ آن ها موافق عدم برگزاری انتخابات در موعد مقرر هستند، زیرا شرایط برای برگزاری انتخابات مهیا نیست، اما سؤال این است که‌ شرایط برای چه کسی مهیا نیست، برای آن ها یا طرف های دیگر که‌ وی در این باره هیچ توضیحی نداد.

روز دوشنبه‌ 15 مرداد ماه، هیئت هایی از دفتر سیاسی حزب دمکرات و اتحادیه‌ میهنی در چارچوب سلسله‌ دیدارهای هفتگی میان دو حزب در اربیل دیدار و بر اساس اظهارات حاضران، طرفین در این نشست در خصوص سفر هیئت مشترک به‌ بغداد، وضعیت سیاسی عراق و اقلیم کردستان و انتخابات پارلمانی کردستان گفتگو شده‌ است.

خسرو گوران در پاسخ به‌ این سؤال که‌ آیا در نشست اخیر میان حزب دمکرات و اتحادیه‌ میهنی کردستان در ارتباط با موضوع تعویق انتخابات پارلمان کردستان گفتگویی صورت گرفته‌ است یا خیر، گفت: اتحادیه‌ میهنی، شفاف و بی پرده‌ از درخواست برای تعویق انتخابات سخن نمی گوید، اما واقعیت این است که‌ این حزب خواستار تعویق انتخابات است. زیرا وضعیت داخلی این حزب فاقد ثبات و آرامش است.

طی روزهای اخیر و پس از سفر برت مک گورک نماینده‌ رئیس جمهور آمریکا در امور عراق و سوریه‌ و ائتلاف ضد داعش به‌ بغداد و اربیل، برخی از سیاسیون و منابع خبری اقلیم کردستان اعلام کردند که‌ وی در دیدار با مقامات کُرد خواستار تعویق انتخابات پارلمانی کردستان شده‌ است. مسعود بارزانی رهبر حزب دمکرات کردستان که‌ مک گورک با وی نیز دیدار کرده‌ بود در آخرین سخنرانی خود در روز سه‌ شنبه‌ ضمن تکذیب طرح چنین درخواستی تأکید کرد که‌ آن ها اجازه‌ مداخله‌ در امور اقلیم کردستان را به‌ هیچ کس نمی دهند.

مسئول نهاد انتخاباتی حزب دمکرات کردستان در ادامه‌ گفتگو با کردپرس، تأکید کرد: مک گورک در دیدار با مقامات حزب دموکرات هیچ درخواست رسمی و یا غیر رسمی را بر تعویق انتخابات پارلمان کردستان مطرح نکرده‌ است و همان گونه‌ که‌ مسعود بارزانی اشاره‌ کردند نظر مک گورک درباره‌ انتخابات اقلیم کردستان این بوده‌ است که‌ این موضوع، داخلی و مربوط به‌ اقلیم کردستان است.

بر اساس گزارش های غیر رسمی رسانه‌ های عراقی، طی روزهای آینده‌ نتایج بازشماری دستی آرا انتخابات پارلمانی 12 می عراق اعلام می شود، خسرو گوران در خصوص برنامه‌ حزب دمکرات برای شرکت در روند گفتگوهای تشکیل دولت جدید در بغداد، گفت: تا هنگامی که‌ نتایج نهایی انتخابات مشخص نشوند گفتگوهای تشکیل دولت، جدیت لازم را نخواهند داشت، اما هنگامی که‌ نتایج رسمی اعلام شوند، گفتگوها متمرکز و جدی تر خواهند شد. سیاست حزب دمکرات کردستان برای تشکیل دولت و مشارکت در پروسه‌ سیاسی عراق مشخص است و هر یک از احزاب و ائتلاف های سیاسی که‌ پایبند قانون اساسی عراق باشند و دارای برنامه‌ ای در راستای تحقق مطالبات و حقوق قانونی مردم کردستان باشند، ما با آن ها خواهیم بود.

خسرو گوران در ارتباط با موضوع منصب ریاست جمهوری عراق که‌ به‌ صورت سنتی به‌ کردها تعلق دارد و در دوره‌ های پیشین در اختیار اتحادیه‌ میهنی کردستان بوده‌ است، گفت: تاکنون میان حزب دمکرات و اتحادیه‌ میهنی در ارتباط با منصب ریاست جمهوری عراق هیچ توافقی صورت نگرفته‌ است، اما بدون شک یکی از سه‌ نهاد حاکمیتی عراق به‌ کردها تعلق خواهد گرفت و آن چه‌ محرز است تعلق منصب ریاست جمهوری به‌ کردها از سال 2005 تاکنون است. پیش تر و بر اساس توافق استراتژیک میان حزب دمکرات و اتحادیه‌ میهنی برای سه‌ دوره‌ منصب ریاست جمهوری به‌ اتحادیه‌ میهنی تعلق گرفته‌ است، اما الزامی نیست که‌ این بار هم حتماً برای اتحادیه‌ میهنی باشد و این منصب ملک این حزب نیست.

پیش تر برخی رسانه‌ ها گزارش داده‌ بودند که‌ حزب دمکرات کردستان در گفتگوها با اتحادیه‌ میهنی اعلام کرده است در قبال تصدی استانداری کرکوک پس از برگزاری انتخابات شوراهای استانی، حاضر به‌ پذیرش تصدی منصب ریاست جمهوری عراق از سوی اتحادیه‌ میهنی شده‌ است. مسئول نهاد انتخاباتی پارتی در این باره‌ گفت: تاکنون هیچ گفتگویی درباره‌ این که‌ منصب ریاست جمهوری عراق به‌ کدام یک از احزاب کردی تعلق خواهد گرفت، انجام نشده‌ است. باید همه‌ احزاب کردی بر سر این که‌ این منصب به‌ کدام یک از احزاب کردستانی تعلق می گیرد، به‌ تفاهم برسند. اگر بر اساس استحقاق انتخاباتی و شمار کرسی ها باشد، تصدی منصب ریاست جمهوری عراق استحقاق حزب دمکرات کردستان است.

حزب دمکرات کردستان در اعتراض به‌ وضعیت استان کرکوک پس از وقایع 16 اکتبر 2017 و اشغالی خواندن آن، انتخابات پارلمانی عراق در این استان را بایکوت کرد، مسئول نهاد انتخاباتی این حزب در پایان گفتگو با کردپرس، درباره سیاست آن ها در خصوص مشارکت یا بایکوت انتخابات شوراهای استانی عراق در کرکوک، گفت: هنوز مشخص نیست که‌ آیا انتخابات شوراهای استانی برگزار شود یا خیر، زیرا کرکوک در وضعیت ویژه‌ ای به‌ سر می برد و از سال 2005 تاکنون انتخابات شورای استانی در این استان برگزار نشده‌ است و هر گاه‌ برگزاری انتخابات قطعی شد آن گاه‌ سیاست و موضع خود را اعلام می کنیم.

* مصاحبه: حسن صالحی

سرویس عراق و اقلیم کردستان / خبرگزاری کردپرس

کد خبر 74427

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha