به گزارش خبرگزاری کردپرس، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استانها، مظفر میرزاد عنوان کرد: هر روز شاهد مهاجرت جوانان تحصيلكرده و شرمندگي پدران و مادران زجر كشيده اين ديار نسبت به فرزندانشان هستیم. براي اينجانب و هماستانيهاي عزيزم اين سوال پيش آمده كه با داشتن ظرفيتهاي بالقوه اين چنيني چرا بايد هنوز نام محروميت را يدك بكشيم به خدا قسم كه اين مظلوميت است نه محروميت.
وی در تشریح علل عقب افتادن ایلام عنوان کرد: به علت عدم توجه رژيم گذشته به ايجاد زيرساختها در استانهاي مرزي كه موجب محروميت شده و همچنين به خاطر شرايط جنگ تحميلي نه تنها در اين هشت سال توسعهاي ايجاد نشد بلكه حداقلهاي موجود نيز كاملا تخريب و از بين رفت و بعد از آن هم بازسازي به صورت كامل انجام شد و عدهاي به خاطر خوشخدمتي اعلام کردند كه بازسازي به طور كامل انجام گرفته و متاسفانه اين كار آنها ظلمي بود در حق مردم جنگ زده.
وی افزود: بعد از آن هم به علت عدم تخصيص اعتبارات مناسب در راستاي كاهش فاصله عقبماندگي استان با ميانگين كشوري و استانهاي همجوار هنوز عليرغم وجود منابع خدادادي و طبيعي همچون دارا بودن بيش از 8درصد نفت كشور و حدود 15 درصد از گاز كشور به عنوان سومين و دومين استان نفت و گاز خيز كشور و 425 كيلومتر مرز مشترك با كشور عراق يعني بيشترين مرز زميني با اين كشور و همچنين ميزباني بيش از 5 ميليون نفر زائر عتبات عاليات از مرز بينالمللي مهران و بيش از سيصد هزار هكتار اراضي كشاورزي و دارا بودن 15 رودخانه دائمي و منابع بكر طبيعي و تاريخ چندين هزار ساله- سرمايهگذاري لازم در بخشهاي نفت و گاز- آب و خاك- صنعت و معدن و گردشگري توسط بخش دولتي و خصوصي ايجاد نگرديده و اين امر موجب شده كه استان ايلام جز استانهاي داراي نرخ بيكاري بسيار بالا و كم برخوردار باشد.
عضو هیات رئیسه شورای عالی استانها از مجلسيان و دولتمردان در خواست کرد: براي برونرفت از اين وضعيت اسفناك سهم بودجه عمراني استانهاي نفت و گازخيز كشور از 3درصد در قانون برنامه ششم توسعه به حداقل 5درصد افزايش و تخصيص آن به صورت صد در صدي انجام گيرد. به خاطر شرايط مرزي و عدم استقبال سرمايهگذاران بخش خصوصي در اين مناطق در جهت ايجاد مزيت سرمايهگذاري تسهيلات ارزان قيمت با باز پرداخت بلندمدت و معافيتهاي مالياتي براي سرمايهگذاران اعمال شود.
میرزاد ضمن تشكر از دولت تدبير و اميد براي تصويب و ارسال لايحه منطقه آزاد تجاري مهران به مجلس شوراي اسلامي از همكاران محترم در مجلس شوراي اسلامي خواست: نسبت به تصويب منطقه آزاد تجاري مهران همكاري و اقدام لازم به عمل آورند.
وی در ادامه سخنان خود ضمن تشكر از عنايت و موافقت مقام معظم رهبري در خصوص تامين اعتبار سامانه آب مناطق گرمسيري از صندوق توسعه ملي- از وزارت نيرو و جهاد كشاورزي تقاضا کرد: در تكميل اين پروژه تاثيرگذار كه در بخش اشتغال و توليد محصولات كشاورزي باعث اميد و جلوگيري از مهارت كشاورزان و مرزداران ميگردد تسريع به عمل آورند.
وی در مورد راه آهن گفت: با توجه به اينكه پله اول توسعه به هر منطقهاي- توسعه زيرساختهاي حمل و نقل ميباشد از دولت محترم ميخواهم نسبت به بهسازي راههاي استان توجه بيشتري نموده و با عنايت به اينكه در قانون برنامه پنجم توسعه مقرر شد كه مركز استانها به شبكه ريلي كشور متصل شود كه متاسفانه عليرغم اختصاص بودجه و كلنگزني شروع عمليات اجرايي توسط رييس جمهور محترم وقت در سال 92 – هيچگونه اقدامي انجام نشده و از وزارت راه و شهرسازي خواهانم كه نسبت به شروع عمليات اجرايي آن اقدام نمايد.
نماینده ایلام در شورای عالی استانها تاکید کرد: از دولت و مجلس محترم خواستارم با توجه به وجود بافتهاي فرسوده در مناطق شهري و روستايي و وجود بلاياي طبيعي همچون زلزله و سيل و جلوگيري از خسارتهاي جاني و مالي اعتبار مناسب جهت بازآفريني و تسهيلات ارزان قيمت جهت احياي بافتهاي فرسوده اختصاص دهند.
در خصوص كاركنان خدوم و زحمتكش شهرداريها بايد عرض كنم 90 درصد آنها بعد از چندين سال هنوز به صورت قراردادي دارند خدمت ميكنند و الان وضعيت آنها مشخص نيست از مسوولين وزارت كشور و شهرداريها خواستارم كه به صورت ويژه در خصوص تبديل وضعيت اين عزيزان اقدام لازم به عمل آورند.
میرزاد در پایان سخنان خود در اجلاس هشتم شورای عالی استانها تاکید کرد: ريزگردها و گرد و غبار نفس استانهاي خوزستان و ايلام را گرفتهاند جالب آنجاست كه تعداد زيادي از مسوولين گناه را گردن قبلي ميگذارند در صورتي كه از اول انقلاب مسووليت داشتهاند و فكر ميكنند مردم فراموش كارند.
نظر شما