اقدامات پارلمان کردستان برای بازنویسی و تصویب قانون اساسی اقلیم کردستان

سرویس عراق و اقلیم کردستان- هیئت رئیسه پارلمان کردستان در راستای اقدام برای بازنویسی و تصویب قانون اساسی اقلیم کردستان از همه فراکسیون های پارلمان درخواست کرد که نظرات خود را در این باره برای بررسی و گنجاندن در متن قانون به هیئت رئیسه ارائه دهند.

به گزارش کردپرس، منا قهوه چی دبیر پارلمان کردستان به شبکه تلویزیونی روداو اعلام کرد که با آغاز دوره کنونی پارلمان، هیئت رئیسه اقدامات برای بازنویسی و تصویب قانون اساسی اقلیم کردستان را آغاز کرده و در این راستا و برای رسیدن به اجماع نظر میان جریان های سیاسی مختلف، با رهبران احزاب اقلیم دیدار کرده و توافق بر سر 70 ماده قانون اساسی حاصل شد.

وی افزود که با آغاز شیوع ویروس کرونا در اقلیم کردستان، اقدامات برای بازنویسی قانون اساسی نیز متوقف شد، اما پارلمان در حال حاضر اقدامات در این زمینه را از سر گرفته و در نشست اخیر پارلمان در 4 آوریل 2021 از تمامی نمایندگان خواسته شده با احزاب متبوع خود گفتگو کرده و تمامی آرا، نظرات و درخواست های خود را در مورد قانون اساسی به صورت مکتوب تا روز 15 ماه می آتی ( 25 اردیبهشت ماه) برای بررسی به هیئت رئیسه ارائه دهند که از این طریق مکانیسمی برای بازنویسی و تصویب قانون اساسی که مورد قبول همه جریان های مجلس باشد؛ به دست آید.

در این خصوص زانا ملا خالد رئیس فراکسیون حزب دمکرات کردستان (پارتی) در پارلمان نیز طی گفتگو با روداو، ضمن تاکید بر اینکه بازنویسی قانون اساسی باید در دوره کنونی پارلمان کردستان به پایان رسیده و به همه پرسی گذاشته شود؛ اعلام کرد که تاکید مسعود بارزانی رهبر پارتی درباره قانون اساسی این است که باید حقوق همه طیف ها و اقلیت های اقلیم در آن حفظ شود.

پیشتر و در ماه سپتامبر 2009 پارلمان کلیت قانون اساسی اقلیم کردستان را به تصویب رساند اما به دلیل عدم موافقت و اجماع نظر احزاب سیاسی اقلیم درباره آن، به همه پرسی گذاشتن قانون اساسی به تعویق افتاد و در سال 2015 کمیته 21 نفری متشکل از نمایندگان احزاب سیاسی، تحت عنوان" بازنویسی قانون اساسی اقلیم کردستان" تشکیل شد، اما تاکنون این روند به نتیجه نرسیده است.

شیرکو جودت رئیس فراکسیون اتحاد اسلامی در پارلمان کردستان نیز تاکید می کند، قانون اساسی باید دربرگیرنده خواست و مطالبات واقعی و متضمن حفظ حقوق و آزادی های همه طیف ها و قشرهای مختلف مردم اقلیم بوده و بر همه امور اقلیم حاکم باشد و مکانیسم های تضمین اجرای کامل آن نیز تعیین شود.

بر اساس بند 5 قانون اساسی عراق اقلیم کردستان می تواند قانون اساسی خودرا تدوین و تصویب کند مشروط بر اینکه با قانون اساسی کشور متناقض نباشد.

بر اساس قانون شماره 4 سال 2015 پارلمان کردستان، کمیته آماده سازی قانون اساسی اقلیم کردستان، مدت 90 روز برای انجام وظایف خود مهلت دارد و اگر در این مدتی قادر به انجام دادن امور لازم و وظایف محولە برای بازنویسی و آماده کردن قانون اساسی نباشد؛این مدت تمدید می شود و پس از آماده سازی آن، باید با کسب رای دو سوم نمایندگان پارلمان به تصویب برسد.

کد خبر 7868

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha