پژوهش در حوزه آموزش جایگاهی ندارد/مدیران بخشنامه محور عمل می کنند

طسرویس کردستان – استادیار دانشگاه فرهنگیان کردستان گفت: متاسفانه امروز پژوهش در حوزه آموزش و آموزش و پرورش هیچ جایگاهی ندارد و به نوعی می توان گفت که پژوهش در خدمت هیچ قرار دارد.

انور میری در گفت و گو با کُرد پرس گفت: پژوهش موتور متحرکه ای برای به حرکت درآوردن حوزه آموزش است چرا که پژوهش می تواند ما را وادار کند که کارها و افکار جدید را در حوزه های مختلف به کار گیریم و یا اینکه غطاهای گذشته دیگران را تکرار نکنیم و انگیزه ای به ما بدهد تا بتوانیم فرصت های جدید را از راه پژوهش به دست آوریم.

وی افزود: بسیاری از کارهای روزمره ای که در حال حاضر انجام می شود به واسطه تفکری قدیمی و بدیهی است که از گذشته به ما رسیده و با استفاده از پژوهش می توان این افکار را کنار گذاشت و جسارت ورود به عرصه های جدید در زمینه های مختلف مانند تدریس، فعالیت های روزانه، باورها و شئونات زندگی را به افراد بدهد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: بیشترین نقشی که پژوهش می تواند در یک عرصه داشته باشد در بحث آموزش است چرا که نسل ها، تفکرات آنان، ضائقه، نوع نگاه و دیدگاه افراد در حال تغییر است و امروز نیز به واسطه گسترش اینترنت و فضای مجازی نیازهای افراد دچار تحول شده و نیاز است بحث های جدیدی وارد زندگی روزمره افراد شود.

میری یادآور شد: تنها چیزی که می تواند این نیازهای جدید را برای نسل های امروز و آینده فراهم کند پژوهش هایی است که در رابطه با این تغییرات باید انجام شود تا دچار سردرگمی نشم.

وی بیان کرد: اما متاسفانه امروز پژوهش در حوزه آموزش و آموزش و پرورش هیچ جایگاهی ندارد و به نوعی می توان گفت که پژوهش در خدمت هیچ قرار دارد و تمام پژوهش هایی که انجام می شود دستاوردی را شاهد نیستیم و نتیجه ای به دنبال ندارد.

استادیار دانشگاه فرهنگیان کردستان گفت: طی چند سال اخیر در زمینه پژوهش حرکت هایی در حوزه آموزش و پرورش انجام شده اما آنگونه که باید تاثیری در مسیر حرکتی مدیران به عنوان یک ابزار و نقشه راه نداشته و نتوانسته نیروی انسانی ما را رو به جلو هدایت کند.

میری اظهار کرد: متاسفانه در آموزش و پرورش این نقش مهم که پژوهش دارد را نتوانسته اند هنوز پیاده کنند چرا که نگاه مدیران ما در آموزش و پرورش به بحث پژوهش تنها از سر رفع تکلیف است و اعتقادی به این حوزه نداشته و اعتباراتی را نیز صرفا برای خالی نماندن عریضه هزینه می کنند.

وی افزود: مدیران ما امروز مدیران بخشنامه ای هستند و اعتقادی به خلاقیت های جدیدی که به واسطه پژوهش های مختلف می توانند انجام دهند ندارند و همین امر باعث شده وضعیت آموزش و پرورش ما در چند دهه همچنان روی همان روال گذشته باقی مانده باشد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: امروز که به واسطه استفاده بیش از گذشته از فضای مجازی در بحث آموزش هستیم به خلا پژوهش پی می بریم که تا چه حد در این حوزه عقب افتاده بودیم اما شیوع ویروس کرونا باعث شده شتاب بسیاری در حوزه بهره گیری از بستر هوش مصنوعی و فضای مجازی بگیریم.

میری یادآور شد: هوش مصنوعی یکی از مسائلی است که امروز ناخواسته وارد زندگی انسان ها شده و انسان ها را از دنیای واقعی دور کرده و بیشتر در فضای مجازی حضور داشته و در آینده نزدیک نیز بدون شک در دنیای مجاز قرار خواهیم داشت.

وی بیان کرد: امروز آموزش و پرورش به اهمیت تدریس در فضای مجازی به خوبی واقف شده و اگر بتوان بستر مناسب تری را برای آموزش های مجازی فراهم کرد در بحث آموزش بسیار اثرگذارتر خواهد بود چرا که بازخورد مناسبی داشته و مورد استقبال قرار گرفته است.

استادیار دانشگاه فرهنگیان کردستان گفت: شاید در کلاس های حضوری، بحث اهمیت تدریس چهره به چهره مطرح باشد اما در کلاس های مجازی نیز از اتلاف وقت، انرژی و بسیاری مسائل دیگر می تواند جلوگیری کند و این یک فرصت مناسب است تا با توسعه زیرساخت ها و تجهیزات حوزه آموزش مجازی را گسترش داد.

میری اظهار کرد: در حوزه پژوهش، آموزش و فضای مجازی باید به این نکته توجه داشت که شاهد استخدام و ورود معلمان جدید به حوزه آموزش و پرورش بوده ایم که این خود می تواند اهمیت پژوهش را در آموزش مسائل جدید و به روز شده حوزه آموزش به معلمان جدید دو چندان کند.

وی افزود: درست است که معلمان جدید از یک کانال رسمی وارد فاز آموزش و پرورش شده اند و در بین آنها نیز افراد بسیار توانمند دیده می شود اما با توجه به اینکه در دانشگاه فرهنگیان یک برنامه جدی و مهم برای تربیت این افراد تدوین نشده و تنها به چند دوره و پودمان و آزمون جامع ساده بسنده شده که همین عاملی می شود که در روش تدریس آنها و انتقال اطلاعات به دانش آموزان در آینده با یک خلا مواجه باشیم.

این استاد دانشگاه ادامه داد: خلا بزرگتر در این نوع آموزش این است که دیدگاه خاصی را به معلمان جدید نسبت به آموزش و پرورش، دروس، کتاب های درسی، دانش آموزان و تغییراتی که در روش های تدریس ایجاد شده، نمی دهد و شاهد هستیم معلمان نمی توانند آنگونه که باید نیا مخاطبان خود که همان دانش آموزان هستند را برآورده کنند.

میری یادآور شد: معلمانی که به این حوزه ورود پیدا می کنند باید از همان اول بدانند که نیاز دانش آموزان به عنوان مخاطبان آنان چیست و تا زمانی که درک مناسبی از این نیازها نداشته باشند، نمی توان برنامه ریزی های مدونی برای رسیدن به آینده ای پیشرفته داشته باشیم.

وی بیان کرد: بسیاری از معلمانی که جدید استخدام شده اند این نگاه در آنان شکل نگرفته و علیرغم اینکه بیشتر آنان در دانشگاه های معتبر درس خوانده و انسان های باسوادی هستند اما تون انتقال مفاهیم درسی را به دانش آموزان ندارند و این نیازمند آموزش های جدید و مدون برای این معلمان است به گونه ای که معلمان خود احساس نیاز کنند.

استادیار دانشگاه فرهنگیان کردستان گفت: متاسفانه در آموزش ها نیز کمتر پژوهش محور عمل می کنیم و تنها به دنبال ارائه مطالبی هستیم که چندین سال است به صورت روتین انتقال داده شده و به دنبال فراگیری آموزش های جدید براساس مسائل محلی و منطقه ای نیستیم.

کد خبر 7882

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha