به گزارش کرد پرس, در این مراسم که از سوی شورای راهبردی مدیریت سبز دانشگاه کردستان با همکاری انجمن علمی محیط زیست و انجمن جامعه شناسی این دانشگاه برگزار شد، نقش دانشگاهیان در حفاظت از محیط زیست و لزوم حفظ آن و ضرورت ارتقای سواد محیط زیستی مورد بررسی قرار گرفت.
رحمت صادقی رئیس دانشگاه کردستان، نقی شعبانیان رئیس مرکز پژوهش و توسعه جنگلداری زاگرس شمالی، شهرخی دبیر شورای راهبردی مدیریت سبز دانشگاه کردستان و امامقلی جامعهشناس محیط زیست نقش و وظیفه دانشگاهیان در حمایت از محیط زیست، محیط زیست از دیدگاه جامعه شناختی و فعالیت های شورای راهبردی محیط زیست دانشگاه کردستان را مورد تحلیل و بررسی قرار دادند.
ضرورت توسعه جنگلداری در شهرهای بزرگ کردستان
رئیس مرکز پژوهش و توسعه جنگلداری زاگرس شمالی و از اعضای هیات علمی دانشگاه کردستان در این وبینار، گفت: ۲۲ آوریل به منظور داشتن طبیعت ومحیط زیست سالم، ترویج فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی و زیست بوم و آشتی و دوستی با طبیعت به عنوان روز جهانی زمین نامگذاری شده است.
نقی شعبانیان با اشاره به اینکه بعد از این تاریخ موجی از اقدامات زیست محیطی در دنیا به راه افتاد، اظهار کرد: تاکنون قوانین و مصوبات زیادی در قالب محلی، ملی و بینالمللی در دنیا به تصویب رسیده است.
وی به مشکلات زیست محیطی کردستان اشاره کرد و افزود: ریزگردها، آلودگی آب و خاک با سموم و کودهای شیمایی و فلزات سنگین، آلودگی هوا با افزایش دی اکسید کربن و گازهای گلخانهای، آتش سوزی جنگلها و پسماندها از جمله مهمترین مشکلات زیست محیطی در این استان به شمار می رود.
رئیس مرکز پژوهش و توسعه جنگلداری زاگرس شمالی یکی از راههای حل این مشکلات را بسیج همه سازمانهای ذیربط و مردم خواند و ادامه داد: بی شک راهکارهای زیادی برای کاهش بحرانهای زیست محیطی وجود دارد و حفظ و احیای جنگلهای طبیعی و توسعه جنگداری شهری در شهرهای بزرگ استان از دیگر راهحلهای تاثیرگذار برای گذر از مشکلات زیست محیطی ایجاد شده است.
شعبانیان به دلایل عدم موفقیت در حفظ محیط زیست اشاره کرد و یادآور شد: منافع شخصی، افزایش جمعیت، عدم بکارگیری دانش فنی، توانایی بیشتر بشر در تخریب طبیعت و عدم توجه به ترویج فرهنگ منابع طبیعی از جمله دلایل عدم موفقیت در حفظ محیط زیست است.
وی با اشاره به اینکه نیاز به شکل گیری انقلاب زیست محیطی و بسیج عمومی در دنیا است، بیان کرد: برنامهریزی درست با کمک مهندسین و محققین برای استفاده از انرژی پاک، تولید در قالب توسعه پایدار و توجه اقتصاددانها به بوم شناسی از دیگر مباحث مهم در راستای حفظ و بهبود محیط زیست است.
این عضو هیات علمی دانشگاه کردستان گفت: روانشناسان باید پای کار بیایند و عواقب عدم ارتباط سالم انسان با طبعیت را بیان کنند و علاوه بر این میطلبد همگان از همه فرصتها و امکانات برای ترویج فرهنگ منابع طبیعی و زیست محیطی استفاده کنند.
نظر شما