کورسوی توافق ملی در بن‌بست سیاسی اقلیم کردستان

سرویس عراق و اقلیم کردستان – روزنامه نگار و ناظر سیاسی مطرح اقلیم کردستان ضمن تشریح عوامل انعطاف اپوزیسیون اقلیم کردستان در مقابل احزاب حاکم، حصول توافق میان طرفین را بعید دانست.

کردپرس: اعلام نتایج بازشماری آراء انتخابات پارلمانی عراق هیچ تغییری در شمار کرسی های احزاب کردستانی در سه‌ استان اقلیم کردستان ایجاد نکرد و پیروزی احزاب حاکم اقلیم که‌ به‌ تقلب متهم شده‌ بودند را تثبیت کرد.

برخلاف پیش بینی ها از موضع تند چهار حزب اصلی اپوزیسیون شامل جنبش تغییر (گوران)، اتحاد اسلامی کردستان (یکگرتو)، جماعت اسلامی کردستان (کومل) و ائتلاف برای دموکراسی و عدالت (هم‌پیمانی) در بیانیه‌ پایانی نشست مشترک آن ها، برا‌ی آغاز گفتگوهای ملی در اقلیم کردستان اعلام آمادگی شده‌ بود.

کمال رئوف سردبیر و سرپرست موسسه رسانه ای شارپرس در اقلیم کردستان در مصاحبه با کردپرس در خصوص موضع جدید چهار حزب اصلی اپوزیسیون اقلیم کردستان در مقابل دو حزب حاکم به ویژه در ارتباط با نتایج انتخابات و گفتگوهای تشکیل دولت، گفت: نگرش و تحلیل جنبش تغییر، اتحاد اسلامی، جماعت اسلامی و ائتلاف برای دموکراسی و عدالت این است که وضعیت منطقه در آینده پیچیده و بدتر خواهد شد و هم اکنون شاهد بحران بزرگی در عراق و منطقه هستیم و این احزاب اتحاد و همدلی میان کردها در عراق را بهترین گزینه می دانند.

کمال رئوف افزود: نرمش و انعطاف این احزاب تلاشی است در راستای تحقق گفتمان مشترک میان کردها و برگزاری انتخابات پارلمانی کردستان در 30 سپتامبر 2018 به دور از هر گونه تقلبی و به نحوی از انحا ضمانت هایی را برای موارد مذکور دریافت کنند.

حزب دمکرات و اتحادیه میهنی کردستان پس از اعلام نتایج انتخابات پارلمانی عراق از پروژه ای ملی برای احزاب کُرد در راستای شرکت مؤثرتر در تشکیل دولت جدید عراق سخن گفتند و برای این منظور نیز آمادگی خود را برای گفتگو با احزاب اپوزیسیون اعلام کردند و از سوی دیگر، چهار حزب اپوزیسیون نیز در بیانیه پایانی نشست مشترک، بر آمادگی برای آغاز گفتگوهای ملی تاکید کرده اند، کمال رئوف درباره احتمال آغاز گفتگوهای میان طرفین طی روزهای آینده، گفت: آن چه که ما شاهد بودیم، حزب دمکرات و اتحادیه میهنی از بیانیه پایانی چهار حزب اپوزیسیون استقبال کردند، اما به عقیده من به عنوان روزنامه نگار و ناظر سیاسی، اقلیم کردستان دچار چنان بن بست سیاسی شده است که حتی با وجود نرمش اپوزیسیون و استقبال احزاب حاکم از پیشنهاد دیالوگ، هیچ یک از طرفین به نقطه ای نخواهند رسید که بتوانند به توافقی ملی دست یابند، زیرا توافق ملی با متقاعد ساختن و راضی کردن افکار عمومی به وجد می آید، نه راضی کردن احزاب سیاسی، به همین دلیل بر این عقیده نیستم که حزب دمکرات و اتحادیه میهنی در وضعیتی به سر ببرند که مردم و افکار عمومی را از خود راضی کنند.

وی در خصوص احتمال تشکیل هیئت مشترک کردستانی متشکل از احزاب حاکم و اپوزیسیون برای حضور در بغداد و شرکت در گفتگوهای تشکیل دولت جدید گفت: هم اکنون شاهد نوعی از اختلاف میان اتحادیه میهنی و حزب دمکرات و از سوی دیگر میان آن ها با دیگر احزاب کردستانی هستیم و تشکیل چنین هیئتی بعید به نظر می رسد.

رئیس موسسه رسانه ای شارپرس در ارتباط با احتمال برگزاری انتخابات پارلمان کردستان در 30 سپتامبر 2018 گفت: هر چند موعد برگزاری انتخابات پارلمانی کردستان مشخص شده است، اما هنوز هم مشخص نیست که آیا در این موعد برگزار شود یا خیر و دلیل این امر هم آن است که اکثر احزاب سیاسی خواستار عدم برگزاری انتخابات و تعویق آن هستند.

کمال رئوف در خصوص احتمال تعویق انتخابات پارلمانی کردستان گفت: اگر چهار حزب اپوزیسیون به صورت مشترک خواستار تعویق انتخابات شوند و یا آن را بایکوت کنند احتمال تعویق این انتخابات وجود دارد.

وی در پاسخ به این سؤال که تعویق انتخابات پارلمانی کردستان به نفع کدام یک از احزاب خواهد بود، تاکید کرد: اگر تعویق انتخابات در راستای بازبینی دوباره لیست واجدین شرایط رأی دادن باشد، مطمئناً به نفع مردم و پروسه دموکراسی خواهد بود، اما اگر هدف از تعویق انتخابات فقط خرید زمان باشد، به نفع برخی از احزاب و بر خلاف منافع مردم خواهد بود.

کد خبر 84965

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha