جلال محمود زاده در مصاحبه با کُردپرس با اشاره به طرح تحقیق و تفحص از شرکت های هلدینگ باختر که روز گذشته (یکشنبه 28 مرداد) در مجلس شورای اسلامی تصویب شد ، اظهارکرد:شرکت های هلدینگ باختر شامل 8 پتروشیمی است . پترشیمی کاویان،مهاباد،کُردستان،کرمانشاه و ایلام،میاندواب،لرستان از سال 91 به بخش خصوصی واگذار شده اند و و واگذاری آن شائبه برانگیز است و رده پای رانت در آن دیده می شود.
وی ادامه داد:من طرح تحقیق و تفحص را به مجلس پیشنهاد دادم و نمایندگان استان کُردستان ،لرستان،آذرباییجان غربی و ایلام نیز با آن همراه شدند و روز گذشته در صحن علنی مجلس با رای بالا تصویب شد.البته پیش از آن که طرح تحقیق و تفحص هلدینگ باختر در صحن علنی مجلس مطرح گردد ، در ماه های گذشته در کمیسیون های صنایع و اقتصاد به تصویب رسیده بود و به صحن علنی ارجاع داده شد که در نهایت روز گذشته در صحن علنی مجلس تصویب شد.
وی افزود:از امروز به بعد ما هیاتی تشکیل خواهیم داد و به نحوه واگذاری این پتروشیمی ها ورود می کنیم و در 7 محوربه نحوه واگذاری هلدینگ باختر به بخش خصوصی می پردازیم.
نماینده مهاباد با اشاره به موارد شائبه برانگیز در نحوه واگذاری شرکت های پتروشیمی باختر ،گفت: با بررسی های انجام شده ،مشخص شد که این پتروشیمی ها با مبلغ بسیار ناچیزی در حدود 130 میلیارد تومان که در حدود 51 درصد سهام این 8 پتروشیمی است، واگذار گردیده است.در حالی که قیمت سهام این پتروشیمی ها در همان سال 4 هزار میلیارد تومان بوده است.
وی خاطرنشان کرد:از طرف دیگر شرکت دولتی که از عسلویه تا مهاباد این پتروشیمی ها را دایر نموده، نزدیک به 2450 متر لوله گذاری کرده که برای ایجاد این شرکت ها نزدیک به 3 هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزی و ریالی دریافت کرده است و چون پتروشیمی ها دولتی هستند، ضامن آن ها دولت است و این در حالی است پیش از آن که این شرکت ها وام خود را تسویه کنند،51 درصد از سهام آن ها به شرکتی با عنوان سپید کاویان،طی 3 مرحله واگذار شده است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ضمن بیان این مطلب که در حال حاضر قیمت هلدینگ شرکت پتروشیمی باختر، بیش از 20 هزار میلیارد تومان برآورد می شود،تصریح کرد:حق و حقوق زیادی از بیت المال و مردمی که این شرکت ها در مناطق آن ها دایر گردیده، ضایع شده و اشتغال جوانان و توسعه این مناطق با خطر مواجه شده است.
وی افزود:این شرکت ها چون مدعی اند که خصوصی هستند ، با مدیران محلی همکاری نمی کنند و حتی حاضر نیستند حق آلایندگی را به مناطق پرداخت نمایند و این در شرایطی است که دولت با ایجاد 2450 متر لوله گذاری این پتروشیمی ها را در مناطق محروم دایر نموده تا این مناطق توسعه پیدا نمایند و گرنه که در همان عسلویه این شرکت ها ایجاد می شد و نیازی به هزینه کلانی به این صورت نمی بود.
محمودزاده با اشاره به نحوه بررسی و تحقیق و تفحص از شرکت های هلدینگ باختر ، اذعان کرد: با حمایت نمایندگان مجلس با حداکثر آرا تحقیق و تفحص از این شرکت ها کلید خورد.در این تحقیق و تفحص ما به 7 آیتم می پردازیم .سوابق مالی و کاری سهامداران و ارتباط با واگذاری،بررسی عوامل دخیل در واگذاری طی سه مرحله،بررسی ارقام واقعی هلدینگ ها در زمان واگذاری،بررسی نحوه ارتباط مسئولین دولتی با واگذاری ،بررسی میزان وامی که هلدینگ به دولت بدهکار است،نحوه فروش محصولات تولیدی و قیمت یارانه گاز دولتی،بررسی زیان وارده به بیت المال و منابع دولتی ،از محورهای تحقیق و تفحص خواهد بود.
وی ادامه داد:مبالغ واگذاری با قیمت کارشناسی برآورد نشده و شرایط واگذاری در روزنامه ای کم تیراژ ، آن هم در روز 10 فروردین اعلام فروش شده است.به این خاطر فروردین ماه و 10 فروردین را انتخاب کرده اند تا کسی از زمان و نحوه واگذاری مطلع نگردد و شرکت مورد نظر برنده شود.از طرف دیگر ، زمانی این شرکت ها واگذار شد ه اند که آقای «ربانی» مدیر عامل بود اند و امروزهم که وی بازنشسته شده است باز هم در پست مدیر عامل شرکت مشغول به کار هستند و این در حالی است که خود این فرد شرکت ها را واگذار نموده بود.
نماینده مهاباد در پایان گفت:از نمایندگان مجلس و به ویژه نمایندگان استان کُردستان تقدیر و تشکر می کنم که در اجرایی شدن طرح تحقیق و تفحص در مجلس به بنده کمک کردند.در نهایت ما موضوع را پیگیری می کنیم و هیاتی از سوی مجلس برای این موضوع تشکیل شده و از تعدادی از کارشناسان زبده برای بررسی موضوع دعوت به عمل می آید و در نهایت اگر به بیت المال ضرری وارد شده باشد ،مقصرین به دادگاه معرفی می شوند.
نظر شما