امیدها و چالش های نوجوان قهرمان سقزی/ سقز می تواند مهد کشتی دنیا باشد

سرویس کردستان- محمد مبین عظیمی کشتی گیر کشتی گیر نوجوان سقزی در 3 سال اخیر در مسابقات کشتی ملی، جهانی و آسیایی افتخارات مناسبی کسب نموده است.

به گزارش کردپرس؛ این ورزشکار با همت، تلاش و پشتکار خود موفق به کسب مقام قهرمانی در مسابقات کشتی آزاد در سطوح ملی، آسیایی و جهانی برای 3 بار متوالی شده، در زیر مصاحبه ای با این ورزشکار موفق انجام داده ایم که به شرح زیر از نظرتان می گذرد:

ـ از چه سالی و چگونه ورزش کشتی را شروع نمودید؟

بنده از 5 سالگی یعنی در سال 1387 در رشته ورزشی ژیمناستیک ورزش را شروع نمودم، بعد بدلیل علاقه مندی و نیز تشویق های پدرم، که خود نیز از مربیان کشتی است، به ورزش کشتی آزاد علاقه مند شدم و از همان ابتدا مورد تشویق مربیان قرار گرفتم و لذا احساس خوبی نسبت به ورزش کشتی پیدا نمودم و با جدیت کار را ادامه دادم.

ـ در این مدت چه کسانی بعنوان مربی در آموزش و پیشرفتتان نقش داشتند؟

بیش از 10 مربی دلسوز و پرتلاش در عرصه کشتی و بدن سازی بنده را کمک نمودند که می توان به رئوف سلیمی، سیروان قهرمانی، حسین عبدی، امیر حدادیانف اهون سعیدی، هیوا سعیدی، امیر سعیدی، یحیی صحرایی، جلال سعیدی، عطا جانبلاغی و همچنین علی عظیمی (پدرم) اشاره نمود که هر یک با آموزش و انتقال تجارب خود توانستند بنده را برای مسابقات مختلف آماده کنند.

ـ تاکنون در سطح ملی و جهانی چه مقام هایی بدست آورده اید؟

در سال 95، در تبریز موفق به کسب مقام قهرمانی کشور و مدال طلا شدم، در سال 96 در مسابقات قهرمانی کشور در خرم آباد، علیرغم اینکه 5 بازی بسیار سخت و نفس گیر داشتم، اما مقام قهرمانی را کسب نمودم.

در سال 96 مدال طلا و مقام قهرمانی تیمی مسابقات جهانی کشتی آزاد کودک را در کرج بدست اوردم، اما مهمترین مقام بنده مربوط به مسابقات کشتی آزاد و فرنگی نونهالان قهرمانی آسیا در مردادماه 97 بود که کشتی گیرانی از کشورهای ایران، هند، ژاپن، قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان، پاکستان، سنگاپور، عراق و بنگلادش در سالن مجموعه ورزشی انقلاب کرج حضور داشتند، که بنده در وزن 85 کیلوگرم و در رقابتی بسیار سخت در مصاف با ورزشکارانی از با غلبه بر کشتی گیرانی از کشورهای ژاپن، قرقیزستان، هند و ژاپن موفق به کسب مقام قهرمانی و مدال طلا شدم.

ـ چه عواملی در ایجاد انگیزه و موفقیتتان تاثیرگذار بوده است؟

بنده 3 سال پی در پی در رشته کشتی آزاد موفق به کسب مقام طلای کشوری، آسیایی و جهانی شدم که در تاریخ سقز و کردستان بی سابقه بوده و همچنین هیچ امتیازی در این مسابقات به رقیب ندادم و این موفقیتی است که باید در جهت حفظ و ارتقای آن بکوشم.

استفاده از تجارب و حمایت های مربیان خصوصاً حمایت های بی دریغ پدر و خانواده ام، تلاش و پشتکار شخصی، ترسیم اهداف بلندمدت، استفاده مناسب از فرصت ها و... در پیشرفت و موفقیتم در عرصه ورزشی موثر بوده است.

ـ میزان حمایت اداره ورزش و جوانان و هیات کشتی چگونه بوده است؟

متاسفانه سرمربی کشتی آزاد در سقز، آنطور که باید و شاید از بنده حمایتی جدی نداشته، درست است در 6 سال گذشته زحماتی کشیده اما این زحمات کمتر معطوف به هدف و نتیجه بوده و گاهاً برخوردهای سلیقه ای با بنده می شود.

در مقاطعی مجبور شدیم بدلیل در اختیار نگذاشتن سالن در سال 96 و حتی با وجود کسب مقام جهانی، همراه با تیم بزرگسالان کشتی فرنگی تمرین کنم، 3 سالن کشتی در سقز داشتیم ولی من مجبور بودم در باشگاه جودو یک تایم را برای تمرین اجاره کنم، لذا این مساله برای من سخت بود.

درخصوص هیات کشتی و اداره ورزش و جوانان باید بگویم در ماه های اخیر رویکردشان نسبت به گذشته بهتر شده و قول حمایت هایی داده اند، اما می طلبد بسترها و فضای مناسب تری را برای علاقه مندان به ورزش پرافتخار کشتی و حمایت از قهرمانان فراهم کنند.

ارتباط برخی نهادها همچون شورای شهر و حمایت انها از ورزشکاران قهرمان کم است، که انتظار داریم بیشتر به این مساله توجه کنند.

ـ به نظرتان، آیا نوجوانان سقز می توانند جایگاه قهرمانی کشتی سقز را احیا و در سطح ملی و جهانی بتوانند افتخارافرینی کنند؟

بله، در میان هم سن و سالان من بچه های بااستعداد و توانمند زیادی وجود دارد که همگی استعداد قهرمانی کشوری و جانی دارند، اما به نظرم باید اداره ورزش و هیات کشتی باید بستر مناسبی برای تمرینات بدون دغدغه و فاقد تنش را برای ما فراهم نمایند، برنامه های اردویی و آموزشی بهتری تدارک ببینند، امکانات و تجهیزات این رشته را افزایش دهند، از تجربیات همه مربیان و قهرمانان بدون محدودیت استفاده شود، برنامه ای بلندمدت هم تدارک دیده شود.

در انتخاب سرمربیان شایسته سالاری براساس تخصص و تجربه رعایت شود، در استعدادیابی بر مبنای علمی و فنی توجه بیشتری شود.

ایجاد جو تفاهم و دوستی و جوانمردی در کنار ورزش بسیار مهم است که بنظرم نیاز حیاتی ورزش سقز خصوصاً کشتی است.

ـ یک تجربه یا خاطره شیرین و یک خاطره تلخ را برای خوانندگان بیان کنید؟

تلخ ترین تجریه و خاطره من مربوط به سمابقات جهانی سال 96 البرز و باخت در مقابل یکی از رقیبان بود که همچنان بنده را آزار می دهد و باید تلاش بیشتری می کردم.

تجربه شیرین قهرمانی اخیر مسابقات آسیایی زیرنظر اتجادیه جهانی کشتی بود، که توانستم قهرمان شوم و این شهرمانی را تقدیم همشهریانم می کنم که به بنده محبت زیادی داشتند.

ـ چه برنامه و آرزویی در عرصه های ورزشی و اجتماعی دارید؟

قهرمانی در مسابقات المپیک 2024 و 2028 لس آنجلس و لندن، قبولی در رشته پزشکی مهمترین آرزوهای من هستند که با تمام وجود برای رسیدن به این آرزوها تلاش می کنم.

کد خبر 85100

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha