صدرنشینی کودک آزاری در اورژانس اجتماعی قروه

سرویس کردستان- رئیس بهزیستی قروه با اعلام صدرنشینی گزارش های مرتبط به کودک آزاری در اورژانس اجتماعی از تلاش برای معرفی این مرکز به مردم با هدف توانمندسازی و حذف آسیب ها خبر داد.

به گزارش خبرنگار کردپرس، امروزه به علت پیچیده تر شدن اجتماعات انسانی، روابط اجتماعی دچار مشکلات فراوانی شده در نتیجه در جهت رفع مشکلات و آسیب های اجتماعی باید خدماتی متناسب با حداقل سه ویژگی «به موقع بودن، تخصصی بودن و در دسترس بودن» ارائه داد.

بر همین مبنا برنامه ای که بتواند این سه ویژگی را در خود داشته باشد به نام «اورژانس اجتماعی» تدوین و وارد کار شد. اصول اورژانس اجتماعی شامل مواردی از جمله کمک به حذف آسیب های اجتماعی، همکاری درون و برون سازمانی، انجام کار تیمی، رویکرد علمی در مداخلات، مسئله یابی به موقع، توانمندسازی اجتماع محور، جامعیت اقدامات و فراهم کردن زمینه مشارکت برای مردم و سازمان های مردم نهاد است.

در چند سال اخیر راه اندازی مرکز اورژانس اجتماعی در ادارات بهزیستی سراسر کشور در دستور کار قرار گرفت و در همین راستا در شهرستان قروه هم این مرکز سال گذشته در هفته دولت افتتاح و آغاز به کار کرد.

حال با گذشت تقریباً یک سال از راه اندازی این مرکز مطابق گفته های رئیس بهزیستی قروه نیاز است اورژانس اجتماعی بیشتر به مردم معرفی شود تا در مواقع بحران بتوانند اطلاع رسانی دقیق را داشته باشند.

«سارا عبدی» در گفت و گو با خبرنگار کردپرس از روند آغاز به کار اورژانس اجتماعی در شهرستان قروه و تلاش برای شناسایی این مهم به مردم گفت.

کودک آزاری در صدر

در طول سه ماه ابتدایی آغاز به کار اورژانس اجتماعی قروه مطابق آمار ارائه شده بالاترین مورد گزارش شده به این مرکز مربوط به کودک آزاری بوده است.

«سارا عبدی» با اشاره به خط تلفن 3 رقمی اورژانس (123) که به صورت شبانه روزی به گروه های هدف خدمات تخصصی ارائه می دهد، از گزارش های رسیده به این مرکز و فعالیت های انجام شده در 3 ماهه آغاز به کار گفت.

در سه ماه آغازین اورژانس اجتماعی تعداد 7 مورد گزارش کودک آزاری، گزارش همسر آزاری و سالمند آزاری و دختر فراری هر کدام یک مورد به ثبت رسیده است.

در مقابل فعالیت های انجام شده شامل تحویل کودکان مورد آزار واقع شده به مراکز شبانه روزی به تعداد 5 مورد، تحویل کودک معلول و بی سرپرست به مراکز شبانه روزی یک مورد، مشاوره قبل از طلاق و بحران خانواده یک مورد بوده است.

همچنین پیگیری وضعیت نابسامان دو زن بی سرپرست و کارتن خواب 2 مورد و انتقال یک زن کارتن خواب به مرکز استان از دیگر فعالیت هایی هستند که به آن اشاره شد.

اهداف کلی

برنامه های اورژانس اجتماعی تلفیقی از چهار مداخله در بحران فردی-خانوادگی و اجتماعی «مرکز اورژانس اجتماعی»، خط تلفن اورژانس اجتماعی «123»، تیم سیار اورژانس اجتماعی »خدمات اجتماعی سیار» و پایگاه اورژانس اجتماعی «پایگاه خدمات اجتماعی» است.

رئیس بهزیستی قروه هدف کلی این برنامه را توانمندسازی افراد در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی دانست و افزود: گروه های هدف این برنامه به خشونت خانگی، همسر آزاری، کودک آزاری، سالمند آزاری و معلول آزاری در کنار زوجین متقاضی طلاق و افراد دارای اختلالات خانوادگی می رسد.

همچنین زنان و دختران در معرض آسیب اجتماعی یا آسیب دیده، افرادی که قصد خودکشی دارند و یا اقدام به خودکشی کرده اند، کودکان خیابانی، مبتلایان به اختلالات هویتی، دختران و پسران فراری و سایر افرادی که در شرایط بحرانی هستند در حوزه گروه هدف این برنامه قرار می گیرند.

ضرورت اجرا

به گفته «سارا عبدی» آمارهای ارائه شده توسط سازمان ها و نهادهای اجتماعی در سال های اخیر مبنی بر این حقیقت بوده که تنوع و فراوانی آسیب های اجتماعی روبه افزایش است.

در این میان راه انداری مراکز خاص مشکلات و آسیب های اجتماعی و خانوادگی در سازمان ها و ارگان های دولتی و تشکیل سازمان های غیردولتی که توجه خود را بر زنان و کودکان و سایر گروه های آسیب پذیر یا آسیب دیده متمرکز ساخته اند حکایت از توجه عمومی به این موضوع دارد.

بر همین مبنا مطابق اظهارات «عبدی» راه اندازی تیم اورژانس اجتماعی یک ضرورت اجتناب ناپذیر به حساب می آید.

مداخله در بحران

دیگر موردی که رئیس بهزیستی قروه به آن اشاره داشت مسئله مداخله در بحران بود. سلسله اقدامات تخصصی که افراد، خانواده ها و یا گروه ها را در استفاده از مکانیسم های تطابقی حل بحران یاری می کند.

این یاری کردن به گونه ای است که بتوان برای حل موفقیت آمیز بحران، توانایی و مهارت سازگاری با محیط را افزایش داده و با هدف ارائه خدمات تخصصی و فوری لازم که افراد در معرض آسیب اجتماعی یا آسیب دیده به منظور جلوگیری از انحراف یا انحراف مجدد آنان فعالیت می نمایند.

اهداف جزیی و سیاست های کلی

همچنین «عبدی» توانمندسازی ساکنان سکونت گاه های غیررسمی و کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی در این مناطق را بر عهده خدمات پایگاه اجتماعی دانست و به اهداف جزیی این برنامه و سیاست کلی آن اشاره کرد.

وی در کل اهداف جزیی برنامه اورژانس اجتماعی را شامل شناسایی مسایل و مشکلات ساکنان سکونت گاه های غیررسمی، آگاه سازی گروه های هدف در جهت شناخت نیازها و مشکلات و منابع موجود و برنامه ریزی و اقدام در جهت رفع مشکلات عنوان کرد.

دسترسی برابر به خدمات اجتماعی، گسترش روحیه خودباوری، ایجاد زمینه مشارکت مردم و سازمان های غیردولتی، اعتماد سازی در مناطق، بومی سازی برنامه ها و استفاده بهینه از منابع مالی سیاست های کلی برنامه هستند که به آن پرداخته شد.

خدمات سیار اورژانس

خدمات اورژانس اجتماعی به صورت سرپایی و در محل با وسیله نقلیه متحرک و یا به صورت پایگاه ثابت و موقتی در نقاط پر تراکم و مناطق آسیب زای شهر و روستا ارائه می شود.

به گفته «عبدی» باتوجه به اهداف اساسی اورژانس اجتماعی؛ با شروع فعالیت رسمی این مرکز در قروه در سه ماهه آغاز به کار توانست نسبت به جلب اعتماد اقشار آسیب پذیر و در معرض آسیب جامعه موفق عمل کرده و در این میان سرعت بخشی به پیگیری، انجام و به نتیجه رساندن فعالیت های حوزه مربوط مدنظر و محقق گردیده است./

کد خبر 85191

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha