گزارش کردپرس از مراسم باشکوە قربانی در شهر بانەورە

سرویس کرمانشاە ـ هرسالە با فرا رسیدن عید سعید قربان اهالی شهر بانەورە مراسم بزرگی تحت عنوان "قوچ" یا همان سنت دیرینە قربانی برگزار می‌کنند.

بە گزارش خبرنگار کردپرس؛ همزمان با دهم ذی الحجه و عید سعید قربان، مردم متدین شهر بانه‌وره از توابع شهرستان پاوه همانند چند سال گذشته و با مشارکت عمومی اقشار مختلف پس از اقامه نماز عید و قربانی کردن هواهای نفسانی در مراسمی باشکوه و دیدنی به آیین ذبح و قربانی کردن گوسفند و گاو پرداختند. قربانی کردن در این عید، نمادی از قربانی کردن هواهای نفسانی و ذبح نفس اماره و نوعی جهاد با نفس برای زدودن تعلقات و وابستگی های دنیوی و مادی و رهایی از زندان مال پرستی و دنیاطلبی است.

مردم متدین بانەورە امسال هم مثل سال‌های قبل صبح زود پس از اقامە نماز عید مردم راهی قربانگاه می‌شوند، قربانی های خود را آنجا می‌برند ، ذبح می‌کنند و بین همە خانوادەهای شهر بصورت مساوی تقسیم می‌کنند.

در قرآن کریم آمده است: «وقتی شما قربانی می کنید آنچه که متعلق به خدا است، تقوای شماست نه گوشت و پوست قربانی» بنابراین در قربانی کردن هر چند ظاهر کار سر بریدن است؛ اما واقعیت قضیه نهایت تسلیم، سرسپردگی، عشق و علاقه بنده به مولای خود است؛ قربانی کردن نمادی از قربانی کردن هواهای نفسانی و ذبح نفس اماره و نوعی جهاد با نفس برای زدودن تعلقات و وابستگی های دنیوی و مادی و رهایی از زندان مال پرستی و دنیاطلبی است.

ذبح بیش از ۱٦۰ راس دام / مشارکت ۲۳۰ نفری در آیین قربانی

با وفا فتح الهی یکی از برگزار کنندگان مراسم بزرگ قربانی و سخنگو شورای اسلامی شهر بانەورە گفتگو کردیم، او در این بارە گفت: مراسم قربانی در سال ۹٦ بە ثبت ملی رسیدە و هرسالە با وسعت و شکوە بیشتری برگزاری می‌شود.

این عضو شورای بانەورە بیان کرد: بعد نماز عید همە قربانی هایشان را بە محلی بە نام "میرگ" می‌برند و اکیپی مردمی و خودجوش کە متشکل از ۲۰۰ نفر است مراسم را برگزار می‌کنند کە هرکدام کار محولە خود را انجام می‌دهد

وفا عبدالهی همچنین گفت: بانەورە هزار و صد خانوار با جمعیتی پنج هزار نفری می‌باشد و این آیین تنها در بانەورە انجام می‌شود و گوشت قربانی فقط در بین مردم شهر تقسیم می‌شود.

وی تصریح کرد: هزینە برگزاری این مراسم کاملا مردمی است و تحت نظر علما منطقە و دامپزشکی و شبکه بهداشت ذبح صورت می‌گیرد، امسال نیز همچون چند ساله گذشته و با همکاری خیرین بزرگوار ما شاهد ذبح و قربانی بیش از ۱۶۰ راس احشام (۱۷ راس گاو و ۱۴۳ گوسفند و بز) بودیم.

فتح الهی با بیان اینکه از مراسم قربانی امسال بیش از سه تن و دویست چهل کیلو گوشت حاصل شده است، گفت : این گوشتها در بسته های مساوی و تقریبا سه و نیم کیلویی در بین یک هزار صد خانوار شهر بانه وره بصورت مساوی توزیع می شود.

وی همچنین گفت: در اجرای این سنت حسنه ابراهیمی بیش از ۲۳۰ نفر از شهروندان بانه وره ای در قالب گروه های انتظامات ، قصاب ، توزیع ، بسته بندی و … مشارکت داشتند.
نظارت مستقیم دامپزشکی بر روند بهداشتی ذبح حیوانات

عبدلرحمن انصاری کارشناس دامپزشکی کە در مراسم حضور داشت، گفت: در بازرسی های کارشناسی دو لاشە بە علت تب دار بودن ، دو نصف لاشە بەعلت بیماری لنفادیت و ۱۸ عدد جگر بەسبب کیست هیدراتیک و انگل فاسیولا معدوم شد.

انصاری تصریح نمود: حفظ سلامت شهروندان رسالت اصلی شبکە دامپزشکی است و این اداره حسب اطلاعیه های صادره آمادگی لازم را برای ارائه خدمات به همشهریان اعلام داشته وآن را افتخاری بزرگ می داند.

تجربه نشان داده کارهایی که با مشارکت، همیاری و تعاون انجام شده بهترین نتیجه و بازده را در پی داشته و به بهبود زندگی انسان‌ها کمک فراوانی کرده است.

مهم‌ترین پیامد اثر همیاری و مشارکت‌های اجتماعی، پویایی، زنده بودن و احساس مسئولیت در جامعه است.

خواجه نصیرالدین طوسی می‌گوید: همچنان‌که انسان به عناصر و مرکبات محتاج است به همنوع خود نیز نیاز دارد تا از طریق خدمت کردن به یکدیگر کمک کنند و یاری رسانند.


گزارش از؛ امید احمدیان

کد خبر 85204

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha