به گزارش کردپرس، برگزاری جشن های موسیقی همواره یکی از بهترین راه های تزریق نشاط به جامعه بوده است، با همین دید جشنواره "موسیقی لیلاخ" نیز یکی از همین جشن هاست که با رویکرد زنده نگه داشتن موسیقی فولکلور منطقه لیلاخ، معرفی هنرمندان قدیمی در این عرصه و همچنین ایجاد نشاط اجتماعی در جامعه، امسال وارد چهارمین دوره اجرای خود شد.
این جشنواره که به مدت دو شب در پارک "لاله" دهگلان برگزار خواهد شد در اولین شب اجرا با استقبال پرشور خانواده های دهگلانی رو به رو شد.
همان گونه که از قبل نیز اعلام شده بود تعداد گروه های شرکت کننده در این دوره کم اما با کیفیت بالا انتخاب شده بود.
برگزاری غرفه های نمایشگاهی صنایع دستی و لباس های محلی در کنار عرضه نان های محلی همچون "کلانه" تمایز اصلی این دوره از جشنواره با دوره های قبل بود و همان گونه که انتظار می رفت باعث ایجاد رونق در این جشنواره شد.
در حالی که همه چیز برای یک اجرای موفق مهیا بود، مشکل در سیستم صوتی تمام معادلات را به هم ریخت و در ادامه، شاهد بی نظمی های ایجاد شده ناشی از همین موضوع و نارضایتی برخی هنرمندان، مردم و حتی مسئولین بودیم.
قطعی مکرر سیستم صوتی و هر از گاه نویزهایی که بسیار آزار دهنده بود تا جایی پیش رفت که صدای مجری این مراسم که از چهره های تلویزیونی بود و تلاش داشت تا با لبخند و آرامش این نقیصه را بپوشاند نیز درآورد.
اما نقطه اوج این جشنواره در شب اول، اجرای فوق العاده "کمال گلچین" خواننده معروف کرد بود که پس از سه بار روی سن رفتن و قطعی سیستم صوتی، صبورانه منتظر رفع نقص و اجرای خود برای هواداران شد و در نهایت با اجرایی فوق العاده توانست بی نظمی، خستگی و به نوعی اعصاب خوردی موجود را از دل مردم بزداید.
یکی دیگر از اجراهای زیبای امشب در کنار هوره های سیاه چمانه هنرمندی از "خامسان"، مربوط به "علا نباتی" دیگر هنرمند معروف از دیار سقز بود که سبب شد شب اول این جشنواره با آرامش و نشاط به پایان برسد.
اینجاست که می توان مزایای استفاده از هنرمندان مردمی و جوان پسند در جشنواره هایی این چنین در خصوص سنگین کردن بار فرهنگی و غنا دادن به این جشنواره ها درک کرد. هر چند از نظر برخی مخاطبین این هنرمندان فاقد سبک موسیقی فولکلور بودند اما باید پذیرفت که پویایی موسیقی در تعامل با سایر سبک ها و فرهنگ هاست.
اما یکی از نکات قابل تامل در این جشنواره، روشن کردن شمع به یاد جان باختگان آتش سوزی "سلسی" مریوان بود، این کار شاید در ظاهر اقدامی در جهت ادای احترام به این جان باختگان باشد اما باید توجه داشت در جشنواره ای که وظیفه "زنده نگه داشتن آداب و رسوم و عقاید" را با خود یدک می کشد تقلید از فرهنگ دیگران با وجود داشتن فرهنگ غنی در این امر، کمی نازیبا به نظر می رسد.
به هر حال با تمام این تفاسیر، شب اول جشنواره موسیقی لیلاخ به پایان رسید و کمتر از چند ساعت دیگر شب دوم این جشنواره اجرا خواهد شد. باید منتظر ماند و دید که آیا نقایص موجود رفع شده و برنامه با کیفیت بالاتری عرضه خواهد یا خیر.
گزارش: ظریفه احمدی
نظر شما