جلال میرزایی ، با اشاره مواضع اروپا در قبال ادامه برجام، اظهار داشت: فرانسه ابتدا به خوبی از برجام حمایت میکرد ولی اکنون احساس میشود که مقداری عقب نشسته و دیدگاه مثبتی که آلمان در ارتباط با برجام و ایران نمایندگی میکند، در گذشته فرانسویها از آن حمایت میکردند.
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی بیان کرد: نگرانی من این است که اجرای تعهدات اروپاییها در قبال برجام زمان ببرد و نگرانی من این است که اقداماتی که اروپاییها به کُندی پیش میبرند، فرصتها را یکی پس از دیگری از دست ایران ببرد.
چرا اقدام عملی اروپا برای حفظ برجام را شاهد نیستیم؟
وی افزود: سوال ما این است که اروپاییها چه زمانی میخواهند سوئیفت مستقل از دلار را دایر کنند تا تعهدات مندرج در برجام خود را عملی کنند؟ تا کنون نشستهایی که کشورهای اروپایی در خصوص برجام برگزار کردهاند چنین خروجی داشته که همگی بر اینکه برجام برای اروپا اهمیت راهبردی دارد، صحه گذارده اند و تاکید داشتند تا گامهایی برای حفظ برجام برداشته شود اما اینکه چه زمانی میخواهند برای برجام گام بردارند، مشخص نیست؟.
سکوت فرانسه در قبال حفظ برجام نشانه خوبی نیست
میرزایی ادامه داد: فرانسه مدتی است که ساکت شده و این برای حفظ برجام نشانه خوبی نیست، انگلستان نیز تاکید داشته که از منافع شرکتهای انگلیسی در ایران دفاع میکند، اما سوال این است که وقتی هیچ شرکت انگلیسی در ایران باقی نمانده، دولت انگلستان چگونه میخواهد از منافع شرکتهای انگلیسی در ایران حمایت کند و مانع از فشار آمریکا بر آنها باشد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: اروپاییها باید گامهای عملی برای حفظ برجام بردارند، حداقل کار اروپاییها باید این باشد که پس از تحریمهای پولی آمریکا علیه ایران، مکانیزمی طراحی شود تا موانع آمریکا بی اثر شود و در نتیجه برجام باقی بماند.
به گزارش کُردپرس به نقل از خانه ملت،نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اروپا هنوز اقدام عملی نداشته است، بهتر این بود که پس از وضع تحریم آمریکا علیه ایران، اروپاییها دسترسی بانکی جدیدی برای ایران ایجاد میکردند، اکنون که تصمیمات آمریکا علیه ایران همراه با اجماع جهانی و رای شورای امنیت سازمان ملل متحد نیست، اروپا میتواند از این تحریمها تبعیت نکند، سازمان ملل نیز تحریمهای آمریکا علیه ایران را غیر مشروع دانست در این شرایط، تعلل اروپاییها، ادامه حیات برجام را دچار مشکل می کند.
نظر شما