به گزارش خبرگزاری کردپرس، در دومین جشنواره شعر روشنا که در حوزه هنری ایلام برگزار شد، 17 نفر از شاعران جوان، آخرین سرودههای خود را در حضور پیشکسوتان و شعرای سرشناس استان ایلام خواندند.
شاعران جوان خود را از مطالعه ادبیات کلاسیک بینیاز ندانند
جلیل صفربیگی، از شعرای برجسته ایران و ایلام در دومین جشنواره شعر جوان روشنا گفت: دوری کردن از ادبیات و شعر کلاسیک یکی از مشکلات نسل جوان شعر امروز است.
او گفت: مولوی، سعدی، حافظ و فرودسی مجموعههای عظیم بشری را به یادگار گذاشتهاند که خواندن این آثار برای فعالان عرصهی شعر و ادب ضروری است اما متاسفانه شاعران جوان به این موضوع کمتوجه هستند.
صفربیگی ضمن انتقاد از این که خروجی 30 تا 40 هزار شاعر رسمی در ایران که دارای تالیف هم هستند آن گونه که باید نیست، خاطر نشان کرد: نسلهای گذشته بیشتر اهل یادگرفتن بود و چون فضای مجازی هم نبود تعریفهای بیپایه و اغراقهای معمول، کمتر از امروز بود.
شاعر مجموعهی «انجیل به روایت جلیل» تاکید کرد: امکانات امروز هیچگاه جوانان شاعر را از استاد بینیاز نمیکند، به عنوان مثال اگر کسی بخواهد گیتار یاد بگیرد باید حتما هنرآموزی کند، بنابراین شاعران جوان هم باید پای خواندن شعر کلاسیک بنشینند و وقت بگذارند و هم با اساتید در ارتباط باشند و برای دریافتن مفهوم اشعار و مطالعهی تفاسیر آن تلاش کنند.
وی مطالعه داستان و رمان و اطلاع داشتن از ادبیات ملل را لازمه شاعر خوب بودن عنوان کرد و گفت: بلد بودن عروض و قافیه به تنهایی برای شاعر شدن کافی نیست و باید حتما مطالعه و شاگردی کردن را مدنظر داشته باشند.
به گزارش کردپرس، به جز معدودی از 17 شاعری که به قرائت آثارشان در شعر کلاسیک کردی و فارسی پرداختند، بیشتر آثاری که ارائه شد در حوزهی شعر سپید و نیمایی قرار داشت.
در این برنامه «سوشیانت صفربیگی» کودکی که چند نمونه از غزلهای کردی «فرهاد شاهمرادیان» و «ولیمحمد امیدی» را از حفظ خواند، مورد تشویق شاهمرادیان قرار گرفت.
نظر شما