به گزارش کردپرس، آمریکا از سال 2014 به صورت رسمی از کردهای سوریه در مقابل داعش حمایت کرده است. دونالد ترامپ با فروکش کردن دامه جنگ کردها با داعش اعلام کرد باید نیروهای این کشور از مناطق تحت کنترل کردها خارج شوند. اما کردهای سوریه بر این باورند بدون حضور آمریکا در این مناطق نمی توان ثبات ایجاد کرد.
کینو گابریل، سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه به رهبری کردها به سایت خبری دیفنس پست گفته است «اهمیت ماندن نیروهای آمریکا در سوریه در این است که این مسئله به حل سیاسی بحران در سوریه کمک خواهد کرد و این همان چیزی است که خواسته ما از آغاز بروز بحران در سوریه بوده است.»
وی افزود: «تعهد ائتلاف ضدداعش به رهبری آمریکا در شکست قدرت نظامی و اجتماعی و فرهنگی داعش همراستا با دیدگاه ما درباره سوریه جدید است.»
دیگر گروه های کرد سوریه نیز که مخالف قدرت گرفتن حزب اتحاد دموکراتیک سوریه یا PYD هستند طرفدار ماندن آمریکا در این کشور هستند. ابراهیم بیرو، یکی از مقامات ارشد شورای میهنی کرد سوریه، رقیب سیاسی احزاب کرد چپ حاکم در شمال سوریه به دیفنس پست گفته است آمریکا برای بیرون راندن داعش از بسیاری از مناطق سوریه از جمله رقه و دیرالزور به نیروهای کرد اتکا کرد. این مسئله حساسیت قومی ایجاد کرد، بنابر این اگر آمریکا از سوریه خارج شود کردها با دشمنان دیگری روبه رو خواهد شد. اما اگر آمریکا همچنان در سوریه حضور داشته باشد به نفع همه آنهایی خواهد بود که به دنبال استقرارسیستم حکم رانی کثرت گرا و دموکراتیک در شمال سوریه هستند.
صدرالدین کینو، محقق کرد در سوریه که فعالیت های داعش را رصد می کند، به دیفنس پست گفته است از یک طرف دولت آمریکا به این باور رسیده است که داعش هر لحظه ممکن است دوباره ظهور کند و نابودی کامل آن ممکن نیست. از طرف دیگر، نیروهای دموکراتیک سوریه به تنهایی قادر نیستند با داعش مقابله کنند و به پشتیبانی نیروی قدرتمندی مانند آمریکا نیاز دارند به همین دلیل آمریکا فکر می کند که به حضور این کشور در سوریه نیاز است.
ساکنان مناطق تحت کنترل کردها نیز بر این باورند که ادامه حضور آمریکا در این مناطق موجب ایجاد ثبات در این مناطق می شود. نوشین احمد، فعال سیاسی کرد در قامیشلی به دینفس پست گفته است ادامه حضور آمریکا در سوریه به اهرمی برای کردها در مذاکره با دولت مرکزی تبدیل می شود این مسئله همچنین مانعی در برابر بازگشت ترور در این مناطق خواهد شد.
جاشوا لاندیس، پژوهشگر حوزه خاورمیانه نیز گفته است آمریکا مدتهاست از کردهای سوریه حمایت کرده است و ادامه حضور این کشور در راستای سیاست آن در تضعیف دولت مرکزی سوریه است. این کشور ممکن است به خاطر جلوگیری از دسترسی دولت مرکزی به منابع آب ونفت سوریه که تحت اختیار کردهاست همچنان در سوریه بماند.
به نظر می رسد که مشاوران سیاسی و دفاعی آمریکا دونالد ترامپ را برای ادامه حضور این کشور در سوریه متقاعد کرده باشند. این کشور اخیرا علاوه بر برت مک گورک، نماینده ویژه در ائتلاف ضدداعش، افراد رده بالایی مانند جیمز جفری، دیپلمات سابق آمریکا در خاورمیانه را برای هدایت سیاست خود در سوریه انتخاب کرده است. در هفته های اخیر تعداد زیادی از این افراد به سوریه سفر کرده اند. صفحه توییتر منتسب به سفارت آمریکا در سوریه نیز اخیرا فعالیت های رسانه ای خود را بیشتر کرده است.
ویلیام روباک، دیپلمات آمریکایی در سفر اخیر خود به مناطق کردنشین سوریه که در این سفر از بیشتر شهرهای تحت کنترل کردها بازدید کرد، در کنفرانسی با حضور مقامات کرد و عرب گفته بود کشورش همچنان به شکست داعش در سوریه متعهد است و خود را آماده کرده که در سوریه بماند.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما