کارگردان این نمایش در گفت و گو با کرد پرس گفت: متاسفانه از سال 2012 به بعد خاورمیانه در ترکیه، سوریه و عراق جنگ هائی دیده می شوند که به خاطر نفت است و بدلیل تجارت ابرقدرت های دنیا همانند آمریکا، روسیه، فرانسه و انگلیس به نوعی در یک سایه قرار گرفته اند و هر بار به بهانه ای خاورمیانه را نا امن می کنند.
افشین خدری افزود : این کشورهای مذکور به نوعی تبدیل به قدرت های دنیا در امر تجارت شده اند که برای بقای خود کشورهای دارای نفت را در خاورمیانه نا امن کرده اند.
خدری تصریح کرد : متاسفانه مردم واقعیت های موجود را به گونه ای دیگر نگاه می کنند و ان واقعیت اصلی ماجرا را از دیدی دیگر به آنها رسانیده اند و آنها دستان پشت پرده اصلی این نا امنی ها را نمی بینند و نمی دانند آنها چه کسانی هستند.
وی خاطرنشان کرد : جنگ های زیادی با نام های مختلفی همچون داعش، ارتش آزاد و غیره در خاورمیانه ساخته شده است که همه انها در خدمت کشور آمریکا ، انگلیس، روسیه و فرانسه است تا آنها به تجارت های خود در زمینه نفت و غیره بپردازند.
افشین خدری افزود : مردم داعش را می بینند اما نمی دانند و نمی پرسند که این آموزش های نظامی را در کجا دیده اند و این همه تسلیحات نظامی را از کجا اورده اند لذا ما براین اساس در این نمایش به بیان این مطلب پرداخته ایم تا ذهن مردم بیش از پیش با این امر آگاهی یافته و آشنا شوند.
خدری اظهار کرد : از زمانی که تواتفق نامه سری انگلیس و فرانسه به عنوان سایکس پیکو برای تجزیه امپراتوریت عثمانی شروع شد کشورهای کوچکی که دارای نفت بودند را به عنوان کشورهای مستقل شناخته و با آنها همانند ارباب و رعیت نگاه می کردند تا بتوانند تمام ذخایر این کشورها را به دلخواه خود برداشت کنند.
این کارگردان سنندجی ادامه داد : این نمایش از زمان عقد قرارداد سایکس پیکو تا امروزه عفرین را به نمایش می کشد تا مردم بدانند در آن سوی اتفاقات اخیر که در خاورمیانه در حال وقوع است چه می گذرد.
وی بیان کرد : این نمایش در قالب یک تخته نرد است چرا که فلسفه بازی و چگونگی آن این تخته نرد نزدیک به فلسفه مردم مظلوم خاورمیانه است از این قالب برای نشان دادن تمام مظلومیت های مردم خاورمیانه استفاده شده است با این تفاوت که به جای مهره های این تخته نرد در این نمایش از بشکه های نفت استفاده شده است.
افشین خدری افزود : تئاتر خیابانی دارای یک رسالت مخصوص به خود است که شعاری نیست و آگاهی بخشی و روشن کردن افکار مردمی است و اعتراضی است برای ایجاد آسایش در بین مردم است و ما نباید شعار دهیم چرا که مردم از شعار فرار می کنند و حوصله سخنرانی را ندارند.
خدری گفت : در تئاتر خیابانی هنرمندان باید جدای از تشریح موقعیت راهکاری برای معضلات موجود ارائه دهند که متاسفانه امروزه تئاتر خیابانی بیشتر به عنوان نوعی سرگرمی مورد اسفتاده قرار می گیرد.
وی افزود : دغدغه های روز مردم را در تئاتر باید بیان کرد اما امروزه چون این تئاترها در یک جشنواره برای رقابت اجرا می شود نباید از آن انتظار داشت که تئاتری واقعا خیابانی اجرا گردد چرا که این تئاتر جدای از درگیر کردن مخاطبان به خود باید به نوعی داوران را نیز در اجراهای خود در نظر بگیرند.
وی اظهار کرد : مریوان دارای مخاطبین بسیار خوبی برای تئاتر است که با تمام وجود با ان درگیر هستند و ان را دنبال می کنند و همچنین این جشنواره بدلیل اجراهای خوب و داشتن دبیرخانه و عوامل اجرائی عالی از معدود جشنواره های بسیار عالی در کشور است.
نظر شما