به گزارش کردپرس با وجود گذشت 4 ماه از برگزاری انتخابات پارلمانی عراق، به دلیل تقسیم کرسیها در میان احزاب و ائتلاف های با منافع متضاد هنوز دولت جدید عراق تشکیل نشده است. این مسئله مسائل داخلی مانند اعتراضات داخلی بویژه در جنوب کشور را تشدید کرده است.
گرچه کردهای عراق پس از برگزاری رفراندوم و از دست دادن مناطق مورد مناقشه قدرت سیاسی خود را مانند گذشته در بغداد ندارند اما همچنان با داشتن بیش از 50 کرسی از طرفین مهم انتخاباتی در کشور محسوب می شوند.
اندیشکده میدل ایست سنتر در گزارشی به دشوار یهای تشکل دولت جدید در عراق اشاره کرده است. این اندیشکده معتقد است که آمریکا تلاش می کند که کردها در دولت جدید عراق حضور داشته باشند اما اتفاقات اخیر بویژه تظاهرات در بصره ممکن است تشکل دولت را به تعویق بیاندازد و به ضرر آمریکا تمام شود.
سث فرانتزمن، نویسنده این تحلیل که خود کارشناس مسائل خاورمیانه است، دشواری حضور کردها در ائتلافات سیاسی در بغداد را به پافشاری کُردها بر پیش شرطهایشان و اصرار بر گرفتن تضمین در مود خواسته هایشان از جمله روشن شدن وضعیت مناطق مورد مناقشه مرتبط دانسته است.
وی آمریکا را عامل نرسیدن کردها به خواسته هایشان از جمله در مورد روشن شدن وضعیت مناطق مرود مناقشه می داند زیرا آمریکا همچنان حامی حضور یک مرد قدرتمند در راس دولت عراق در بغداد است تا عراق ثبات داشته باشد.
این پژوهشگر مسائل خاورمیانه معتقد است با این که کردها در راستای منافع آمریکا از جمله مبارزه با داعش حرکت کرده اند اما آمریکا از آنها حمایت نکرده است.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما