تجلیل هنر دوستان از دو  پیشکسوت عرصه فرهنگ و ادب کردستان

سرویس کردستان- علی ظهیرنیا و محمد کمانگر دو پیشکسوت عرصه فرهنگ و ادب کردستان از سوی جمعی از اهالی فرهنگ و هنردوستان کردستان به همت انجمن تجلیل از مفاخر کردستان مورد تجلیل قرار گرفتند.

به گزارش کرد پرس، محمد(همایون) کمانگر فعال حوزه ادبیات و رادیو کردی و علی ظهیرنیا، فعال حوزه هنری دو چهره ماندگار و خاطره ساز برای مردم کردستان هستند که بسیاری از شهروندان کردستانی هنوز هم با نوستالژی ها دوران این دو خاطره بازی می کنند. این دو هنرمند و باقی هنرمندان پیشکسوت کردستان و ایران که اکنون در میان هستند به مانند گنجینه هایی ماندگار باید مورد تقدیر و احترام باشند و از این جهت اقدام هنردوستان کردستان در تجلیل از دو هنرمند کاری با ارزش به حساب می آید.

یحیی صمدی، نایب رئیس انجمن تجلیل از مفاخر کردستان در آغاز این مراسم با بیان اینکه انجمن تجلیل از مفاخر کردستان 25 سال است که در استان فعال و به منظور قدردانی از سال ها خدمت پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر و ادب کردستان، از این افراد تجلیل به عمل می‌آورد، گفت: این انجمن وابسته به هیچ گروه و حزب و جناحی نیست و تمامی فعالیت‌هایش تنها در راستای خدمت به فرهنگ و هنر کردستان صورت می‌گیرد.

صمدی به بیان فرهنگ غنی و استعداد و هنر کردها در این زمینه پردخت و گفت: کردها در حوزه های مختلف فرهنگی استعدادهای زیادی دارند و بررسی پیشینه آنها در این حوزه، این را اثبات می کند.

خدمات محمد کمانگر به رادیو کردستان

سید اسماعیل حسینی، فعال حوزه فرهنگ و ادب کردستان هم گفت: با آغاز رسمی فعالیت رادیوی کردی، افرادی نظیر محمد کمانگر، مظهر خالقی و ... در آن آغاز به کار کردند که علیرغم فضا و شرایط نامناسبی که وجود داشت، این افراد خشت اول را به خوبی گذاشتند و به سرمایه‌های فرهنگی تبدیل شدند که آثار کارشان تا امروز همچنان پابرجاست.

حسینی ادامه داد: به همت این افراد امروز تراز رادیوی کردی در کشور در سطحی است که در عراق هم به این موضوع اذعان می‌کنند که رادیوی کردی در ایران از نظر زبان و دوبلاژ بسیار قویتر از این کشور است.

این فعال حوزه ادب و فرهنگ کردستان به خدمات علی ظهیرنیا نیز پرداخت و گفت: هلپرکی کردی نماد حرکت و جنب و جوش و تلاش و رفتن به سوی عالم بالاست که ظهیرنیا سالها در این عرصه خدمت کرده و این بخش مهم از فرهنگ کردی را به نسل‌های بعد انتقال داده است.

وی به تفاوت میان رقص و هلپرکی کردی اشاره کرد و افزود: کردها رقص ندارند و هلپرکی با آنچه از آن به عنوان رقص یاد می‌شود، متفاوت است و نمادی از فرهنگ کردهاست که همیشه باید حفظ شود.

کد خبر 86154

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha