کردپرس: تلاش های حزب دمکرات (پارتی) و اتحادیه میهنی (یکیتی) برای تشکیل ائتلاف بزرگ کردستانی در بغداد و تشکیل هیئت مشترک با چهار حزب اپوزیسیون کردستانی برای مذاکره با طرف های عراقی در تشکیل دولت، تاکنون بی نتیجه مانده است و اعلام کرده اند که تا رسیدن به این مهم به مذاکرات جدی با دیگر احزاب ادامه خواهند داد.
شوان رابر دبیر شورای رهبری حزب جماعت اسلامی کردستان (کومل) در پاسخ به این سؤال که چرا این حزب و سه حزب دیگر اپوزیسیون شامل اتحاد اسلامی کردستان (یکگرتو)، جنبش تغییر (گوران) و ائتلاف برای دموکراسی و عدالت، علیرغم برگزاری چندین دیدار و گفتگوهای فشرده، حاضر به پیوست به ائتلاف کردستانی تشکیل شده از سوی حزب دمکرات کردستان (پارتی) و اتحادیه میهنی کردستان (یکیتی) نشدند، گفت: دلیل عدم ورود ما به عنوان اپوزیسیون به ائتلاف تشکیل شده از سوی دو حزب پارتی و یکیتی به عنوان احزاب حاکم، تجربه هایی است که ما با آن ها داشته ایم، حاکمیت آن ها پسندیده و خوب نبود و حاضر به تجدید نظر در اعمال خود و انجام اصلاحات واقعی نیستند. این دو حزب در بغداد نیز همه چیز را به انحصار خود درآورده اند و از حل و فصل مشکلات کردها در عراق عاجز بوده اند.
شوان رابر افزود: دو حزب حاکم اقلیم کردستان در مقطع کنونی نیز با همان رویکرد خودی و غیر خودی و انحصارطلبی فعالیت می کنند و به همین دلیل نیز چهار حزب اپوزیسیون اقلیم کردستان حاضر به ائتلاف با آن ها نشده اند.
این عضو رهبری جماعت اسلامی کردستان در خصوص برنامه چهار حزب اپوزیسیون برای مشارکت در دولت جدید عراق، گفت: چهار حزب اپوزیسیون قصد دارند به صورت جدی در مجلس و دولت عراق نقش آفرینی کنند و این اقدام آن ها در راستای حل اختلافات و مشکلات میان اقلیم کردستان و بغداد با اساس قرار دادن قانون اساسی عراق و سازش و استحقاق ملی است.
رابر افزود: اپوزیسیون اقلیم کردستان طی چهار سال آینده به شیوه ای جدی و مصرانه از حقوق کردها در عراق و تحقق آن دفاع خواهند کرد و در عین حال این تلاش با هدف تحقق صلح و ثبات و همزیستی مسالمت آمیز میان همه طیف های قومی و مذهبی در سراسر عراق و اداره این کشور به بهترین نحو ممکن انجام خواهد پذیرفت.
عضو رهبری جماعت اسلامی کردستان در خصوص مطالبات چهار حزب اپوزیسیون و تفاوت های رویکردی آن ها با دو حزب حاکم، گفت: مطالبات ما مشخص و شفاف است، همان گونه که اشاره نمودم با نگاه و رویکردی متفاوت از دو حزب حاکم با جدیت تمام و بدون در نظر گرفتن منافع شخصی و حزبی برای تحقق حقوق قانونی اقلیم کردستان از طریق پارلمان و دولت جدید عراق تلاش خواهیم کرد. خاطرنشان می کنم که ما تفاوت اساسی با دو حزب حاکم از نظر نوع نگاه و برخورد با حقوق و مطالبات بر حق و قانونی مردم کردستان داریم.
وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به وجود انشقاق در میان کردها و وجود چند جریان متفاوت و متضاد به ویژه در گفتگوهای تشکیل دولت عراق، آینده کردها در دولت جدید را چگونه ارزیابی می کند، گفت: در صورت امکان و اگر احزاب حاکم اقلیم کردستان شامل حزب دمکرات و اتحادیه میهنی خود را تغییر داده و رویکرد و برنامه حزبیشان را تغییر دهند و به پروژه و برنامه ای مشترک دست یابیم، نتایج بهتر و پسندیده تری در تحقق حقوق مردم کردستان در دولت جدید عراق خواهیم داشت. اگر هم به این مهم دست نیافتیم، چهار حزب اپوزیسیون برنامه های خود را پیگیری خواهند کرد.
شوان رابر تاکید کرد: در صورتی که هم احزاب حاکم و هم احزاب اپوزیسیون هر دو از حقوق اقلیم کردستان دفاع کنند و در مسائل ملی و سرنوشت ساز دارای مواضع مشترک باشیم، می توان با دو جبهه و ائتلاف متفاوت نیز در این راستا تلاش نماییم.
عضو رهبری جماع اسلامی در خصوص احتمال حل و فصل موارد اختلافی کردها با دولت مرکزی عراق طی چهار سال آینده، گفت: فعلا هر یک از ائتلاف ها راه حل های مشکلات اقلیم کردستان را ارائه می دهند، اما این مهم فقط برای مقطع کنونی و تشکیل دولت جدید در بغداد است. بر این عقیده ام که برخی مشکلات اساسی وجود دارند که در آینده نزدیک و به آسانی حل نخواهند شد. حل و فصل و پایان دادن به مشکلات اساسی که در قانون اساسی نیز راهکار آن ها معین شده است، به تاثیرگذاری کشورها و همچنین تغییر نگاه ها و وضعیت داخلی کردستان و تغییر معادلات و تحولات آینده بستگی دارد.
نظر شما