مناقشه کُردها و مسیحیان شمال سوریه بر سر تدریس به زبان کُردی

سرویس جهان- مسیحیان استان حسکه می گویند مدرک تحصیلی صادر شده به زبان کردی در هیچ جای سوریه اعتبار ندارد، بنابر این می خواهند برنامه درسی کشور را که توسط دمشق ارائه می شود در مدارس وابسته به مسیحیان اجرا کنند.

به گزارش کردپرس به نقل از خبرگزاری فرانسه، مسیحیان استان حسکه سوریه می گویند اداره خودگردان کردی که از سال 2012 و به دنبال عقب نشینی نیروهای دولتی از این مناطق، اقدام به تدریس به زبان کردی در این مناطق کرده است، بیش از 10 مدرسه وابسته به مسیحیان سریانی را که می خواهند بر اساس برنامه درسی پایتخت سوریه به فرزندان خود آموزش بدهند تعطیل کرده اند.

مقامات کرد سوریه اصرار دارند همه دروس به زبان کردی تدریس شود اما مسحیان در استان حسکه معتقدند مدرکی که توسط نهادهای آموزشی و تربیتی اداره خودگردان کردی به دانش آموزان ارائه می شود، در هیچ کجای سوریه اعتبار ندارد بنابر این آنها می خواهند در مدارس مسیحیان برنامه درسی دولت مرکزی سوریه را اجرا کنند که این مسئله خشم مقامات کرد سوریه را بر انگیخته است.

دانی سلیبا، معلم درس علوم در مدارس مسیحی شهر قامیشلی به خبرگزاری فرانسه گفته است همه مرم این منطقه حق دارند به زبان مادری خود دروس را یاد بگیرند اما مشکل این است که مدارکی که به این زبان ها ارائه می شود در سوریه اعتبار ندارد.

وی افزود: برنامه درسی و یا مدرک دیپلمی که توسط اداره خودگردان سوریه ارائه می شود نه در دانشگاه های سوریه و نه هیچ کجای دنیا به رسمیت شناخته نمی شود. مناقشه دو طرف بر سر ارائه مدرک به زبان کردی باعث شده است مقامات کرد 14 مدرسه وابسته به مسیحیان را در قامیشلی، حسکه و مالکیه تعطیل کنند.

به نوشته فرانس پرس، برخی نهادهای نظامی وابسته به سریانی ها مانند سوروتو در کنار نیروهای دولتی با شوریان مبارزه کرده اند اما برخی گروهها از آنها مانند اتحاد سریانی و یا شورای نظامی سریانی در کنار نیروهای کرد سوریه با داعش مبارزه کرده اند و با اداره خودگردان کردی مشکلی ندارند. با این حال، با توجه به مناقشه بر سر تدریس اجباری به زبان کردی معلوم نیست این همراهی تا کی ادامه داشته باشد.

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 86346

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha