سینما «فردوسی» قروه در راه خاموشی

سرویس کردستان- سینما «فردوسی» قروه در حالی بعد از گذشت دو سال روبه خاموشی می رود که به دلیل دوری مسافت و ضعف امکانات زیرساختی نتوانست انتظارات فرهنگی مردم شهرستان را برآورده کند.

به گزارش خبرنگار کردپرس، هجدهم مرداد ماه سال 95؛ خبری آمد خوش گوار. خبری فرهنگی و هنری برای مردم شهرستان قروه که به ظاهر به دل مردم خوش نشست. خبر مربوط به افتتاح سینما بعد از گذشت 15 سال از تعطیلی سینمای قبل در قروه بود.

سینمایی که در یک مزایده توسط بخش خصوصی با مراسم خاصی از قیچی افتتاح عبور کرد و گرچه این آغاز به مذاق هنرمندان تئاتر قروه به دلیل اینکه مکان تمرین شان دیگر وجود نداشت، خوش نیامد اما امید می رفت این سینما بتواند نوعی تلنگر فرهنگی در منطقه را شامل شود. این در حالی است که اکنون پس از گذشت دو سال و یک ماه، شنیده ها حاکی از خاموشی این سینماست.

خاموشی که چندان دور از انتظار نبود چرا که دوری مسافت، نبود امکانات مناسب برای نمایش فیلم و از طرفی هم دیدن فیلم ها از راه های دیگر در کنار وضعیت معیشتی مردم همه و همه دست به دست هم داد تا نفس های تازه سینما «فردوسی» قروه هم اسیر هجرت سینما «فجر» سابق شود و به پلان آخر خود برسد.

دوری از مرکز شهر

از زمان آغاز به کار سینمای جدید قروه در سانس های مختلف فیلم های روز به نمایش در می آمدند و حتی به گفته سرپرست سینما فردوسی هم در بعضی از روزها هزینه بلیط نیم بها حساب می شد اما متأسفانه استقبال مردمی بسیار اندک بود.

در واقع نه تبلیغات گسترده در مناطق شهر و نه نیم بها کردن بلیط و نه تک سانس کردن نمایش فیلم ها هیچ کدام نتوانستند وضعیت نابسامان سینمای قروه را تغییر و درهای آن را به روی شهروندان قروه ای بگشایند.

این مسئله بدین معنا نیست که مردم قروه علاقه ای به فیلم دیدن ندارند بلکه بیشتر شهروندان از مسافت دور سینما و موقعیت مکانی نامناسب آن معترض بودند و بیشترین دلیل بی رغبتی خود را همین موضوع عنوان کردند.

موضوعی که به گفته «شروین خداویسی» مسیر مجتمع فردوسی در شهرک فرهنگیان بسیار دور از مرکز شهر است و برای مردم رفت و آمد به این شهرک سخت بوده و بعضی اوقات هم تاکسی پیدا نمی شود و همین شهروندان را از سینما و فیلم دیدن محروم می کند.

این درست همان معضلی است که در هنگام افتتاح سینما بارها نه تنها توسط شهروندان بلکه توسط اهالی فرهنگ و هنر شهرستان و حتی تعدادی از مسئولان امر هم بیان شد، اما هیچ راهکار و هیچ گونه تدبیری صورت نگرفت.

انتقال به مرکز شهر

به نظر می رسد تنها راه چاره برای نجات سینما فردوسی از رفتن به دامان «فجر»، انتقال آن به مرکز شهر است. جایی که به گفته هنرمندان شهرستان در معرض دید باشد و مردم بتوانند به راحتی از نمایش فیلم های مورد علاقه خود با خبر شده و برای رفت و آمد هم دغدغه ای نداشته باشند.

در همین زمینه کارشناسان هنری شهرستان دلیل دیگری برای پیشامد این معضل را در نبود برنامه ریزی اصولی می دانند. «سهیلا حسین پور» معتقد است اصلاً وقتی تصمیم گرفته شد که سینما در مجتمع فردوسی راه اندازی شود، نباید اجازه می دادند چرا که واضح بود چنین کاری دوام و ماندگاری نخواهد داشت.

او می گوید بارها در برنامه ها و نشست های مختلف از مکان اداره ارشاد گلایه کرده ایم و با وجود این نارضایتی چرا باید سینمایی که نیازمند حضور گسترده مخاطبان است درست در این مکان که مورد اعتراض بود و هست، راه اندازی شود؟

گفته های این کارشناس نشان می دهد که مسئولان مرتبط گویا بدون یک برنامه ریزی اساسی و نداشتن روندی کارشناسی شده اقدام به دایر کردن سینمای جدید در قروه کرده اند و در واقع تنها نوعی پرت هزینه را انجام داده و حال در کار خود مانده اند.

تکرار اشتباه

از طرفی پروژه سینمای قروه مخالفانی از طیف هنرمندان را هم داشت. هنرمندانی که با افتتاح سینما، خانه به دوش شدند. اعضای گروه تئاتر قروه که تا قبل از راه اندازی سینما فردوسی در سالن آن تمرین و اجرا داشتند دیگر نتوانستند کار خود را در این مکان انجام دهند و به قولی به ناکجای وعده های مسئولان کوچ کردند.

حال با این وصف سرپرست سینما فردوسی قروه مدت ده روز است که از مسئولیت خود انصراف داده و قرار شده بار دیگر این پروژه به مزایده گذاشته شود و گویا تنها راهکاری که به فکر مسئولان امر می رسد همین تغییر سرپرستی سینماست تا انتقال و جابجایی آن. راهکاری که به جایی نمی رسد و همان مسیر نادرست تکراری پیشین را هموار می کند./

* گزارش: زیبا امیدی فر

کد خبر 86421

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha